Autor Wątek: Awarie TTTM  (Przeczytany 50847 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Awarie TTTM
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Listopada 2021, 12:35:02 »
oo mozna podwyzszyc HUD ?! super , musze w takim razie sobie ustawić.
Moja 51 tys, 2019 zero problemów. Auto ekspolatowane dosc szybko, jak tyka trasy to jestem tym 1 procentem niemieckich kierowców :)
Stopien zuzycia naprawdę mały, do tej pory pachnie nowością. my zrobilimsy 20 tys w niecaly rok

Offline John_Smith

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry+VIP, 2020
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Listopada 2021, 11:10:15 »
@KubaCamry - dokładnie: przesunięcie obrazu góra/dół powinno spowodować, że obraz stanie się ostry. Przyjmij normalną pozycję za kierownicą i popróbuj (podnieś/opuść obraz). Nawet jeden skok w górę bądź w dół robi różnicę. Jestem przekonany, że po odpowiednim ustawieniu zaczniesz korzystać z HUD. Można też ustawić jasność świecenia.

Zaś w temacie wątku głównego: mnie wskoczyło wczoraj na ODO 34 tys. km (od marca br.). Mechanicznie wszystko OK. Irytują mnie: rezonujący subwoofer, wyłączający się na kilka sekund mikrofon podczas prowadzenia rozmowy telefonicznej via bluetooth oraz to, że nie wyświetla się kto do mnie telefonuje.
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2021, 11:13:20 wysłana przez John_Smith »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Listopada 2021, 11:16:21 »
to, że nie wyświetla się kto do mnie telefonuje
Dla najczęściej dzwoniących wprowadź sobie drugi nr tel. Tak by kontakt miał wpisany nr zarówno z +48 jak i bez +48. Problem wynika z tego, że niektóre sieci przekazują nr tel. z prefiksem, a niektóre bez, a oprogramowanie samochodu nie potrafi tego inteligentnie obsłużyć. Problem występuje w wielu modelach Toyoty.
Jest to opisane w kilku watkach na tym forum.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Listopada 2021, 17:18:00 »
Mam normalną pozycję (taką jak w Priusie) i góra/dół nie pomaga. Tak jak pisze brakuje możliwości ustawienia kata nachylenia. W Peugeocie jest taka możliwość :). Nie jestem stanie uzyskać ostrości chociażby zbliżonej do Priusa… No w sumie nie do końca, jak ustawię fotel max. do góry to jest Ok ale ja pierd… jazdę w takiej pozycji.
Na brak info o kontaktach jest proste rozwiązanie, AA/AC :). O szczegóły pytaj Klaudiusza.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Listopada 2021, 19:45:50 »
Jedna z pierwszych Camry w PL z 2019. Nic sie nie dzieje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Listopada 2021, 13:22:44 »
to, że nie wyświetla się kto do mnie telefonuje
Dla najczęściej dzwoniących wprowadź sobie drugi nr tel. Tak by kontakt miał wpisany nr zarówno z +48 jak i bez +48. Problem wynika z tego, że niektóre sieci przekazują nr tel. z prefiksem, a niektóre bez, a oprogramowanie samochodu nie potrafi tego inteligentnie obsłużyć. Problem występuje w wielu modelach Toyoty.
Jest to opisane w kilku watkach na tym forum.
Próbowałem - u mnie nie działa. Kiedyś siedziałem w serwisie z godzinę wklepując numer serwisanta na różne sposoby. Z prefiksem, bez prefiksu, z nazwą jednoczłonową, z nazwą dwuczłonową, na samsungu, na huaweiu - wszystko psu w d... Za każdym razem połączenie przychodziło z prefiksem, telefon rozpoznawał dzwoniącego oczywiście bezbłędnie niezależnie od sposobu zapisu kontaktu, a samochód nigdy. W końcu chłop się poddał i przyzanał, że problem jest im znany i nie umieją go rozwiązać. "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi"

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Listopada 2021, 13:25:07 »
Czyli do tej pory mamy przebiegi bezawaryjne:
moje - 45 tys.
Bierut - 30
RaphauG - 96
Kuba - 70
John_Smith - 34

Ktoś coś dorzuci?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Listopada 2021, 13:25:49 »
Czyli do tej pory mamy przebiegi bezawaryjne:
moje - 45 tys.
Bierut - 30
RaphauG - 96
Kuba - 70
John_Smith - 34

Ktoś coś dorzuci?
Klaudiusz - 26

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Listopada 2021, 13:30:15 »
Mój przebieg to 700, więc odniosę się do kłopotów z rozpoznaniem dzwoniącego. Pracuję nad umieszczeniem telefonu między wskaźnikami a panelem. Jest trochę prac ręcznych, a na razie jeszcze tylko myślę. Będzie całkiem nieźle widać telefon obok panelu, choć nie idealnie. Na prawdę trudno polegać tylko na Android Auto albo na oprogramowaniu samochodu. Jak będzie, pokażę w "gadgetach".

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2021, 13:36:34 wysłana przez lchmiel »
LChmiel

Offline zz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Listopada 2021, 13:32:19 »
2019 - 46k: nic.

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Listopada 2021, 18:34:21 »
2020 (odbior 2021) - 15k.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Listopada 2021, 20:53:35 »
Mój przebieg to 700, więc odniosę się do kłopotów z rozpoznaniem dzwoniącego. Pracuję nad umieszczeniem telefonu między wskaźnikami a panelem. Jest trochę prac ręcznych, a na razie jeszcze tylko myślę. Będzie całkiem nieźle widać telefon obok panelu, choć nie idealnie. Na prawdę trudno polegać tylko na Android Auto albo na oprogramowaniu samochodu. Jak będzie, pokażę w "gadgetach".

Macie opcje AA i AC, nie wiem co Wy kombnujecid i nad czym się zastanawiacie :).

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Listopada 2021, 23:03:18 »
Na krótkich trasach nie zawsze mi się chce podłączyć telefon do auta, AAwireless jeszcze się nie dorobiłem, a czasem ktoś w tym czasie dzwoni - więc lepiej jak to działa.
U mnie po wklepaniu 2 tych samych nr tel. w ten sam kontakt - to działa (w AA rzecz jasna działa bez takich trików).
Np.: Jan Kowalski, tel1: 123456789 oraz tel2: +48123456789

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Listopada 2021, 18:53:07 »
Czy W Camry przy ustawieniu klimy na auto właczane/wyłaczane jest rowniez podgrzewanie siedzien tak jak w Lexusie? Ostatnio mi sie samo zalaczylo i nie dalo sie wylaczyc do momentu wylaczenia i wlaczenia samochodu.

A moze wypalalo filtr GPF i tak sie zadzialo?

Chyba ze grzebalem cos u siebie przy radio i musialo „przemyslec” co chce wlaczyc. Ale brak realcji na przyciski w ogole.

Juz ten numer sie nie powtorzyl.

Offline zz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Listopada 2021, 20:35:34 »
W innych wątkach widziałem narzekanie(słuszne) na szarpnięcie przy zmianie z P na D przy włączonym silniku spalinowym.
Tu wytłumaczenie dlaczego tak się dzieje https://youtu.be/O61WihMRdjM?t=821

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl