Autor Wątek: Awarie TTTM  (Przeczytany 50907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawlo89

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Awarie TTTM
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Listopada 2021, 23:08:35 »
W innych wątkach widziałem narzekanie(słuszne) na szarpnięcie przy zmianie z P na D przy włączonym silniku spalinowym.
Tu wytłumaczenie dlaczego tak się dzieje https://youtu.be/O61WihMRdjM?t=821

To już wszyscy dawno wiedzą, tryb P jest jedynym trybem realizowanym przez linkę.

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Listopada 2021, 12:21:25 »
Podsumowując:
moje - 45
Bierut - 30
RaphauG - 96
KubaCamry - 70
MateuszWawa - 51
John_Smith - 34
klaudiusz - 26
zz - 46
Marcin G. - 15
I wszystko bezawaryjnie, oby tak dalej :)

Czy jest tu ktoś z większym przebiegiem - 150-200 tys.?

Przy okazji ostatniego przeglądu spytałem w krakowskim ASO jakie przebiegi mają serwisowane przez nich Camry. Powiedziano mi, że Camry sprzedaje się dopiero od początku tego roku. Wcześniej to raczej niepopularne auto. Poza tym po gwarancji kierowcy często rezygnują z usług ASO. W związku z tym oni nie serwisują żadnej hybrydowej Camry która miałaby przebieg powyżej 100 tys. Z usterek, które się powtórzyły, to jakiś błąd czujników ciśnienia w kołach... czy coś - nie wiem o co chodzi, u mnie nie wystąpił.

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Listopada 2021, 13:44:36 »
Ja mam 31 tys i również nic

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Listopada 2021, 13:56:18 »
Kolego wisnia87r kupiłeś nowe opony letnie?

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Listopada 2021, 13:59:51 »
Ja ma przebieg 15 tys, samochód odebrany w lutym i już zaliczony mały dzwon z OC sprawcy. Wymiana tylnego zderzaka, moduł radaru i jakieś drobiazgi. Naprawa 14500zł.

Offline RaphauG

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Listopada 2021, 16:48:16 »
Podsumowując:
moje - 45
Bierut - 30
RaphauG - 96
KubaCamry - 70
MateuszWawa - 51
John_Smith - 34
klaudiusz - 26
zz - 46
Marcin G. - 15

Przy okazji ostatniego przeglądu spytałem w krakowskim ASO jakie przebiegi mają serwisowane przez nich Camry. Powiedziano mi, że Camry sprzedaje się dopiero od początku tego roku. Wcześniej to raczej niepopularne auto. Poza tym po gwarancji kierowcy często rezygnują z usług ASO. W związku z tym oni nie serwisują żadnej hybrydowej Camry która miałaby przebieg powyżej 100 tys. Z usterek, które się powtórzyły, to jakiś błąd czujników ciśnienia w kołach... czy coś - nie wiem o co chodzi, u mnie nie wystąpił.

Ja już 98... Kupiłem tą dodatkową gwarancję. Teraz kończy się w marcu 2025 i nie ma limitu km. Nie zamierzam rezygnować z ASO.

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Listopada 2021, 13:52:04 »
Podsumowując:
moje - 45
Bierut - 30
RaphauG - 96
KubaCamry - 70
MateuszWawa - 51
John_Smith - 34
klaudiusz - 26
zz - 46
Marcin G. - 15

Ja już 98... Kupiłem tą dodatkową gwarancję. Teraz kończy się w marcu 2025 i nie ma limitu km. Nie zamierzam rezygnować z ASO.

Ile zpałaciłeś za tą gwarancje co ona daje i czy można ja dokupić w dowolnym momencie ?

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Listopada 2021, 13:52:44 »
Kolego wisnia87r kupiłeś nowe opony letnie?

Nie, odpuściłem dojadę fabryczne i wtedy kupie

Offline RaphauG

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Listopada 2021, 21:31:27 »
Podsumowując:
moje - 45
Bierut - 30
RaphauG - 96
KubaCamry - 70
MateuszWawa - 51
John_Smith - 34
klaudiusz - 26
zz - 46
Marcin G. - 15

Ile zpałaciłeś za tą gwarancje co ona daje i czy można ja dokupić w dowolnym momencie ?

Gwarancję BIS musisz zakupić przed upływem gwarancji producenta, w naszym przypadku to: albo 3 lata albo 100kkm. Koszt to 5tys brutto. Daje dodatkowe 2 lata gwarancji bez limitu km. Wszystko załatwiasz w ASO.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Listopada 2021, 23:21:37 »
https://pdf.sites.toyota.pl/gwarancja_bis_cennik.pdf (rok temu było taniej, a jeśli się kupi bodajże do miesiąca od zakupu auta, to mamy 20% zniżki)
https://pdf.sites.toyota.pl/gwarancja_owu_bis.pdf
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 28 Listopada 2021, 00:14:30 »
5 tys zł dać za auto które i tak sie nie popsuje? Nie wiem , za rok sie zastanowie przy upływie gwarancji, ale chyba nie dam. Przecież i tak tu nic nie kleknie nawet i za 10 lat. To tak jak kupiłem tv Toshiba i dokupilem jakas gwarancje na 7 czy 5 lat - bez sensu , telewizor caly czas jak nowy dziala. Zresztą mam go do dzis cale 32 cale- tak taki mały:)

Offline RaphauG

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 28 Listopada 2021, 15:19:29 »
5 tys zł dać za auto które i tak sie nie popsuje? Nie wiem , za rok sie zastanowie przy upływie gwarancji, ale chyba nie dam. Przecież i tak tu nic nie kleknie nawet i za 10 lat. To tak jak kupiłem tv Toshiba i dokupilem jakas gwarancje na 7 czy 5 lat - bez sensu , telewizor caly czas jak nowy dziala. Zresztą mam go do dzis cale 32 cale- tak taki mały:)

Mateusz, pewnie masz rację ale ja uważam, żee za kilkanaście miesięcy gdy na liczniku będzie ok 200kkm i będę sprzedawał Camry to łatwiej mi będzie proponując auto z jeszcze 2 letnią gwarancją. Traktuję ten wydatek jako inwestycję na przyszłość :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #42 dnia: 28 Listopada 2021, 17:22:18 »
A na rozszerzoną nie ma czasem też limitu kilometrów?

« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2021, 17:30:16 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline RaphauG

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Listopada 2021, 17:59:38 »
A na rozszerzoną nie ma czasem też limitu kilometrów?

W zeszłym roku było 500kkm
Teraz jest bez limitu

Offline miodzio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Listopada 2021, 18:42:40 »

Też tak myślałem biorąc nowego Avensisa 2,0 z CVT (Multidrive-S) w 2015 roku - niestety przed upływem 3 lat przekroczyłem 100 tyś km, a przy 107 tyś km (nadal przed upływem 36 miesięcy) padła mi skrzynia - 'long story short' - auto było regularnie serwisowe w ASO, więc Toyota zasponsorowała nową skrzynię, ja zapłaciłem za przekładkę, zalanie jej płynem do CVT i konwerter hydrokinetyczny (lekko ponad 8k zł), także przy zakupie Camry zdecydowałem się na przedłużoną gwarancję od razu (cena przy zakupie była niższa niż w sytuacji dokupowania przedłużenia gwarancji później)
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2021, 18:44:20 wysłana przez miodzio »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl