Autor Wątek: Licznik Prius 2 300 K km i co dalej.  (Przeczytany 2834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cyc0909

• Toyot Leżący
  • *
Licznik Prius 2 300 K km i co dalej.
« dnia: 14 Listopada 2021, 10:11:31 »
Witam wszystkich może ktoś mi rozjaśni jak to jest bo czytam i czytam i co forum to zawsze coś innego.  Jaka prawda jest w tym co piszą inni że na 300 tys łucznik w Priusie staje co wtedy czy da się jakoś to ogarnąć czy wymiana.  Znajomy z innego forum oddał sto do jakiegoś magika i ten mu  rozblokowal , ale nie jest zadowolony teraz wszystkie lastiki mu trzeszczą . Jakie jest wasze zdanie a może macie znacie jakiś serwis w warmińsko-mazurskim co daje radę. Może da się to samemu ogarnąć. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

Offline Pawadam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Prius IV
Odp: Licznik Prius 2 300 K km i co dalej.
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Listopada 2021, 10:15:33 »
witam.
 Jezeli licznik nie byl wczesniej (edytowany) to nic sie nie stanie. Bedzie normalnie naliczal km. Osobiscie (edytowalem) licznik w Priusie III i czesto zdaza sie po korektach ze licznik nie nalicza km przy stanie 300k km/mil. Wielu kolegow w Priusach II gen mialo liczniki na ktorych bylo ponad 500k mil, czyli prawie mln km.
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2021, 10:19:11 wysłana przez Pawadam »

Offline damian.r4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopada 2021, 10:53:11 »
Witam wszystkich może ktoś mi rozjaśni jak to jest bo czytam i czytam i co forum to zawsze coś innego.  Jaka prawda jest w tym co piszą inni że na 300 tys łucznik w Priusie staje co wtedy czy da się jakoś to ogarnąć czy wymiana.  Znajomy z innego forum oddał sto do jakiegoś magika i ten mu  rozblokowal , ale nie jest zadowolony teraz wszystkie lastiki mu trzeszczą . Jakie jest wasze zdanie a może macie znacie jakiś serwis w warmińsko-mazurskim co daje radę. Może da się to samemu ogarnąć. Pozdrawiam

Witam. Jeżeli masz Priusa przedliftowego to licznik zatrzymuje się przy przebiegu 299999km. Można wtedy jechać do serwisu Toyoty i usuwają fabryczną "usterkę" za jedyne niecałe 4 tyś zł. Najtańszym sposobem jest "wyzerować" licznik (zostawić ok 1000km) i po tym zabiegu jechać do okręgowej stacji kontroli i zgłosić "naprawę" licznika. Pan wpisuje w cepiku nowy przebieg i tyle. Koszt takiego zabiegu to: "korekta licznika 200 zł + przegląd na stacji 42 zł. Ja właśnie skorzystałem z tańszej opcji. Dzięki temu nie mam problemów przy kontrolach drogowych. Pozdrawiam.

Offline cyc0909

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopada 2021, 11:07:27 »
Dzięki teraz szukam kto to zrobi tylko że to trochę niemoralne jedynie co można w tym kierunku zrobić to podciągnąć to pod naprawę licznika . Czy trzeba mieć fakturę na taką naprawę i czy bez problemów załatwiłeś to na stacji diagnostycznej ?

Offline damian.r4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Listopada 2021, 11:17:34 »
Nie trzeba mieć żadnej faktury. Jeżeli będziesz potrzebował namiary na gościa który robi korekty licznika to napisz. Koleś jeździ po całej Polsce.

Offline cyc0909

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Listopada 2021, 11:34:57 »
No to proszę morze przyjedzie na Mazury ale to prędzej ja pojadę bo taniej pewnie wyjdzie.   Dzięki

Offline cyc0909

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Grudnia 2021, 19:53:17 »
Jak ktoś ma problem z licznikiem po 300k km to mam rozwiązanie tu na miejscu w Olsztynie i okolicach. Udało się zaradzić. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl