Autor Wątek: Modyfikacja audio - wymiana systemu multimedialnego  (Przeczytany 10441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Modyfikacja audio - wymiana systemu multimedialnego
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Stycznia 2022, 22:16:50 »
Czy ktoś zamontował takie coś

Hengcheng dla Toyota Camry 8 XV 2017-2020
https://pl.aliexpress.com/item/1005003230294834.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0o.cart.0.0.7bcb3c00Ic1OIM&mp=1

Wydaje się że ma wszystko co jest potrzebne, pasuje na miejsce , obsługuje klimatyzacje, CarPlay i inne rzeczy, a dodatkowo wyjścia audio coaxial i optical (biorę pod uwagę wersje najdroższą)  co daje możliwości podłączenia wzmacniacza i głośników ,
Chętnie bym zobaczył na żywo jak to działa ;-)
1. Dowiedz sie czy to pasuje do wersji bez JBL. Np. Takie radia produkuje sie glownie pod Ruskich a tam 8 calowe sa wylacznie z JBL.
2.  Moge byc nieobiektywny ale co seria to seria.
3. Nie wyswietla temperatury na monochromatucznym wyswietlaczu czy mi sie wydaje?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline dzikiCamry

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Stycznia 2022, 10:56:28 »
Jeszcze jedno - dzwoniłem do Hadrona - powiedzieli moduł który montują nie ma możliwości odtwarzania dźwięku przez USB - to tak dla informacji , dźwięk idzie do wejścia aux ( jak dobrze zrozumiałem wirtualnego ) i na głośniki

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Stycznia 2022, 10:57:29 »
Jeszcze jedno - dzwoniłem do Hadrona - powiedzieli moduł który montują nie ma możliwości odtwarzania dźwięku przez USB - to tak dla informacji , dźwięk idzie do wejścia aux ( jak dobrze zrozumiałem wirtualnego ) i na głośniki
Tak. Dzwiek wirtualnie idzie. Czyli nie posluchasz radia lub BT jak masz Hadron. Nie wiem tez jak z komunikatami z nawigacji.

Offline dzikiCamry

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Lutego 2022, 23:40:27 »
Ja nadal walczę o lepsze audio w Camry 2019
Nie jest łatwo znaleźć kogoś kto dobrze zestroi system z z wzmacniaczem z DSP  ale to już pokonałem
Mam takie pytanie czy komuś udało się zmodyfikować system audio w Camry 2019 w ten sposób by dźwięk z wyprowadzić dedykowanym wyjściem : coax , optyk, RCA , USB - dowolnie którym a nie przez kable głośnikowe

Sposób dowolny - najlepiej przystawka z Carplay /AA  :-)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lutego 2022, 08:48:53 »
Mozesz zapytac gdzies w dziale Corolli i Rav4. To sa te same radia fizycznie i softwarowo. Camry posiada dodatkowo CD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl