Autor Wątek: Jakie letnie opony?  (Przeczytany 31541 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
Odp: Jakie letnie opony?
« Odpowiedź #120 dnia: 02 Grudnia 2023, 22:32:09 »
A jak Ci się V50 spisuje? Bo mi po głowie chodzi V90CC.
Moje pięciocylindrowe Volvo spisuje się całkiem dobrze muszę przyznać.
Kupiłem od handlarza założyłem LPG zrobiłem kilka rzeczy zaraz po zakupie i już  6 lat jeżdżę. Blacha dobra, silnik dobry, zmienię na Camry mam nadzieję że garażując a wcześniej zabezpieczywszy spód też długo mi posłuży

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Jakie letnie opony?
« Odpowiedź #121 dnia: 04 Grudnia 2023, 16:18:58 »
Temat opon zimowych u mnie zakonczony.

Padlo finalnie na: Michelin PILOT ALPIN 5 235/45 R18 98 V 68db

Opony sa fenomenalne. Super ciche, dobrze hamuja i ciagna po gestym sniegu. Dzisiaj po niemieckiej autostradzie bylo 180kmph i samochod prowadzi sie swietnie. Duzo lepiej niz na letnich latem. Jest cicho.

Dzis rano na letnich mialem problem zeby ruszyc z miejsca. Jak wulkanizator zdjemowal to opona letnia Dunlop zgiela sie jakby to byl plastik.

Podczas hamowania na letnich mialem bicie. Najpierw myslalem ze to piasta. A pozniej ze krzywe tarcze. Po wymianie opon problem zniknal. Byly wyzabkowane. Jeszce 4mm zostalo ale wywalam je na smieci.

Powraca temat opon letnich.

Michelin Pilot Sport 6?
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2023, 16:21:55 wysłana przez klaudiusz »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #122 dnia: 04 Grudnia 2023, 16:35:21 »
Ps6 jeszcze nie wyszedl. Ps5 sa takie se. Topka obecnie to sportcontact7.  Ogolnie widze ze ludzie odkrywaja michelina obecnia a to byly na prasde topowe opony ale 5 lat temu. Obecnie michelin troche przystopowal i w  niektorych kategoriach cenowych konkurencja przegonila michelin. Assymetric 6 tez jest lepszy od ps5.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #123 dnia: 04 Grudnia 2023, 21:02:30 »
Temat opon zimowych u mnie zakonczony.

To gitara, dziś tak z ciekawości sprawdziłem to w tej cenie którą udało się ustrzelić w tamtym tygodniu i już na tą chwilę ich nie ma. Zaczynają się do 1160zł.

Potwierdzam to co pisał piwo sportcontact7 są ok.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #124 dnia: 08 Grudnia 2023, 10:30:16 »
temat modny to wkleje
NA SNIEGU
michelin crossclimat2 
hamowanie  23,86m
przyspieszanie 3,64sa

goodyear vEctor 4seson gen3
hamowanie  20,79m
przyspieszanie 3,81s

https://www.youtube.com/watch?v=2Lqr6Q1n-aU&ab_channel=SklepOpon
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2023, 10:34:36 wysłana przez Piwo »

Offline zz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #125 dnia: 10 Grudnia 2023, 19:58:25 »
W temacie śniegu mały offtopic:
Macie tak, że przy błotnisto/snieżnej pogodzie przy wolnej jedzie i skręcie kól bije/przeskakuje niemiłośiernie na kierownicy/przednim zawieszeniu?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #126 dnia: 10 Grudnia 2023, 20:53:32 »
Macie tak, że przy błotnisto/snieżnej pogodzie przy wolnej jedzie i skręcie kól bije/przeskakuje niemiłośiernie na kierownicy/przednim zawieszeniu?
Sprawdź sprężynę czy nie pęknięta, ew. łożyska amortyzatora.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #127 dnia: 10 Grudnia 2023, 21:11:14 »
A jakie masz opony ?

Offline John_Smith

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry+VIP, 2020

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #129 dnia: 22 Marca 2025, 10:15:13 »
Dowiedz się o oznaczenie rantu ochronnego dla danej marki i przy konkretnym zamówieniu potwierdź czy na 100% dostaniesz taką oponę.

I jeszcze jedno rant rantowi nie równy :-)

Offline John_Smith

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry+VIP, 2020
« Odpowiedź #130 dnia: 23 Marca 2025, 10:33:23 »
Poszperałem i na oponeo wirtualny asystent wyjaśnił: "Aby sprawdzić czy dana opona na pewno posiada rant ochronny felgi, sprawdź oznaczenia nad zdjęciem opony, po uprzednim kliknięciu w daną propozycję produktu. Jeśli jest tam widoczne jedno z tych oznaczeń: MFS, RPB, FSL, FP, FR, CPJ To oznacza, że ten produkt na pewno posiada rant ochronny". Zatem: https://www.oponeo.pl/dane-opony/yokohama-bluearth-gt-ae51-235-45-r18-94-w#549597244 oraz https://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-powergy-235-45-r18-98-y-xl/555260374 - rantu brak :( Rant mają https://www.oponeo.pl/dane-opony/bridgestone-turanza-t005-driveguard-235-45-r18-98-y-run-on-flat-xl-fr#554001369 ale ta cena...

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #131 dnia: 23 Marca 2025, 11:40:44 »
Łojtam już nie przesadzaj z tą ceną nie jest źle :-)
Albo szukaj innych marek z rantem, czemu tylko jedna opcja ?

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #132 dnia: 23 Marca 2025, 15:48:58 »
Turanza 6 ma rant. Ja swoje zdjąłem z nowej Camry i sprzedałem. Na olx było i pewnie nadal jest kilka podobnych ogłoszeń ze zdjętymi Turanzami 6 z Camry i ludzie sprzedają  nowe opony bo nie jeżdżą na sezonowych. Takze za ok 2k dostaniesz komplet nowych Turanz 6 z rantem (FR) z tym że bez faktury

Offline Tragbier

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #133 dnia: 23 Marca 2025, 17:09:50 »
Witam Was. Zimówki mam Yokohama. Letnie też miały być Yokohama ale troszkę poczytałem i powiem Wam że zainteresowałem się oponą firmy Laufenn jest to tańszy Hankook. Jeździ na tym dużo firm kurierskich i kierowcy sobie chwalą tą oponę. Zaryzykowałem i kupiłem 2 komplety, do Hondy ufo przyszły made in Hungary. Do Avensisa przyszły made in China.  Pierwsze wrażenia z jazdy w obu autach bardzo pozytywne , Czuć że auto jest przyklejone do drogi, po pierwszych kilometrach banan na twarzy. Nie wiem tylko jak będą się zużywać , pewnie będą szybciej bo czuć jak są przyklejone . Cena do jakości rewelacja . Polecam.
Życie..., trzeba tak przeżyć, że jak będziesz je komuś opowiadać, to trzeba się wstydzić.

Offline Tragbier

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #134 dnia: 27 Kwietnia 2025, 18:45:00 »
Przepraszam Was wszystkich za opinie o tych oponach Laufenn.  Naprawdę byłem pod wrażeniem po zakupie tych opon, ale wtedy były inne temperatury i było wszystko ok. Gdy temperatura otoczenia podniosła się opona Laufenn zaczęła być głośniejsza i twardsza niż przy niższych temperaturach, poza tym jeździłem wtedy po mieście a teraz trafiło mi się parę tras na około 1000km i powiem Wam że już nie mam tych opon. powyżej 90km/h  zaczynały się delikatne drgania na kierownicy a przy 140km/h to już drgała cała Toyota. Opony poszły do reklamacji , Szczerze nie polecam. Teraz mam Yokohamy i mam spokój
Życie..., trzeba tak przeżyć, że jak będziesz je komuś opowiadać, to trzeba się wstydzić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl