Autor Wątek: Jakie letnie opony?  (Przeczytany 31527 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Jakie letnie opony?
« Odpowiedź #135 dnia: 28 Kwietnia 2025, 08:26:55 »
zycie. ja mam mega negatywne zdanie o moich falkenach rain expert . takiego situ to ja na prawde dawno nie widzialem. opona nmiestabilna na hamowaniu. prowadzenie na zakretach gorsze na suchym niz na zimowkach barum5. ogolnie idzie sie naciac na oponach. dobrych opon jest na prawde niewiele i 80% opon to mega szit narazajacych ludzi na wypadki podczas hamwoania na lukach czy w deszczowe dni. ja bede zawsze polecal topowe opony bo wydaje sie moze  400zl wiecej za komplet w stosunku do szitowych opon a ma sie pewnosc ze nie rozwali sie fury za 200tys zl podczas jednego glupiego przegiecia w jakis mniej przyczepny dzien.

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #136 dnia: 28 Kwietnia 2025, 17:48:15 »
Niestety ale opony sa jak samochodzy i wszystko jest teraz tak robione. Za dużo pieniedzy dostaje sie niewiele i trzeba zapłacić bardzo duzo aby dostac cos w miare przyzwoitego. Camry swoją cena wpisuje sie w taki własnie posredni balans bo dostajemy sporo za nie jakies wygorowane pieniadze w porownaniu do konkurencji. Za te same pieniadze w superbie jest dywan na desce i wykończenia rodem z wtryskarki bo aniej juz sie nie da. To samo opony. Pewnie da sie znalezc cos na wzór Stsouku jakosci do ceny jak Camry ale z reguły niestety tylko GoodYear, Pierlli i pewne modele Bridgestone są godne zaufania. Nawet nie Michelin ktory miał tyle wpadek że już nie wiadomo co sie u nich kupuje. Reszta no cóż....

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #137 dnia: 28 Kwietnia 2025, 20:12:44 »
mnie przypadły do gustu continental nxt, ciekawe jak długo wytrzymają bo bieżnik dośc niski jak na nowe opony no i ekologia, więc trwałość w czasie może być kiepska. Za to cicho.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
« Odpowiedź #138 dnia: 29 Kwietnia 2025, 14:17:00 »
Jakie letnie opony? Zimowe. Czy przy rocznym przebiegu 9000km oplaca sie przekladac?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl