Autor Wątek: Drgania podłogi  (Przeczytany 727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline skot1a

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyoty Corolla
Drgania podłogi
« dnia: 18 Listopada 2021, 12:24:28 »
Witam.
Dotyczy Toyota Corolla Verso rok 2008 przebieg 177 000.
Do dziś z problemami mojej verso radziłem sobie sam. Przeszukałem forum i nie natrafiłem na mój problem, były podobne.
Problem to jednostajne mnikro drgania podłogi, wyczuwalne gdy stopa odpoczywa na stopce obok dźwigni ( pedale) sprzęgła. Drgania pojawiają się powyżej prędkości około 70 km/h. Drgania są wyczuwalne gdy postawię stopę pod fotelem, znaczyło by to że drgania rozchodzą się po podłodze. Zanikają gdy wcisnę dźwignię sprzęgła. Nie będą to koła czy opony, po wymianie z letnich na zimowe objaw drgań nie zniknął.
Może ktoś miał podobnie?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Drgania podłogi
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2021, 15:47:43 »
Witam.
Dotyczy Toyota Corolla Verso rok 2008 przebieg 177 000.
Do dziś z problemami mojej verso radziłem sobie sam. Przeszukałem forum i nie natrafiłem na mój problem, były podobne.
Problem to jednostajne mnikro drgania podłogi, wyczuwalne gdy stopa odpoczywa na stopce obok dźwigni ( pedale) sprzęgła. Drgania pojawiają się powyżej prędkości około 70 km/h. Drgania są wyczuwalne gdy postawię stopę pod fotelem, znaczyło by to że drgania rozchodzą się po podłodze. Zanikają gdy wcisnę dźwignię sprzęgła. Nie będą to koła czy opony, po wymianie z letnich na zimowe objaw drgań nie zniknął.
Może ktoś miał podobnie?
2.0 D4D? dwumas??

Offline skot1a

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyoty Corolla
Odp: Drgania podłogi
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2021, 16:48:05 »
Przepraszam nie dodałem. 1,8 benzyna.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl