Autor Wątek: Corolla Sedan prośba  (Przeczytany 1368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
Corolla Sedan prośba
« dnia: 18 Listopada 2021, 13:05:08 »
Mam wielką prośbę. Czy ktoś kto jeździ sedanem mógłby spojrzeć z lewej strony pod tylny zderzak i dać znać, czy w drugim otworze na krawędzi zderzaka (licząc od koła) jest spinka, czy jest tylko pusty otwór w zderzaku? Kilka miesięcy temu miałem wymieniany zderzak i właśnie zauważyłem, że w tym miejscu jest zupełnie luźna spinka. Nic nie trzymała, nie wiem jakim cudem nie wypadła sama. Nie wiem teraz, czy coś się odczepiło, czy źle coś złożyli a może w ogóle tam jest tylko otwór a spinka nie jest potrzebna, tylko ktoś ją tak sobie włożył. Z góry dziękuję!
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Odp: Corolla Sedan prośba
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2021, 16:04:05 »
Nie lepiej podjechać do serwisu Toyoty? jak coś będzie nie tak ,to na poczekaniu naprawią.
RAV4 2.5 hybrid

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2021, 17:32:25 »
Nie lepiej podjechać do serwisu Toyoty? jak coś będzie nie tak ,to na poczekaniu naprawią.
Dzięki. Właśnie byłem w ASO. Poprawili. Zderzak odpiął się od jakiejś osłony. Niby drobiazg, ale błoto by się tam dostawało. Temat zamknięty.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Listopada 2021, 21:06:30 »
błoto by się tam dostawało

Błoto i tak będzie się dostawało. Nadkola są tak mocowane, że wszędzie jest mnóstwo różnych szpar na styku nadkole - błotnik. Nie są te nadkola w tych Corollach jakoś starannie dopasowane. Mam wrażenie, że to jakieś atrapy, zamontowane ta, aby były.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl