Trochę dziwne że w ASO zrobili promocję z 5481 na 4550 a piszesz że jeszcze rabat można dostać i za 3500 kupić.
No właśnie, skąd ten rabat 1000?
Mnie to nie dziwi. Mam już aż nadto doświadczenie z oponami zimowymi od ASO. Te opony od ASO /Lublin/ to jakieś odpady produkcyjne, niepełnowartościowe, wadliwe, podejrzane jakieś, biorą je pewnie za jakieś grosze to i na rabat mogą sobie pozwolić. Ja zgodziłem się na promocję i przy odbiorze Aurisa w styczniu 2018 r, wziąłem od ASO opony zimowe Fulda. Po wyjeździe z salonu od razu zauważyłem, że auto strasznie ściągało na prawo, że nie dało się normalnie jechać. Poza tym te opony były stare, zleżałe, kod produkcji 2216, czyli 22 tydzień 2016 roku, miały więc niecałe dwa lata. Od razu zgłosiłem usterkę, wzięli auto na warsztat w celu sprawdzenia, dlaczego auto ściąga i trzymali je prawie tydzień, zrobili przez ten czas prawie 200 km, niby na jazdy próbne, a ja dostałem zastępczego Aurisa HSD, który miał opony Dunlop i też ściągały na prawo. Nie wspomnę, ile stresu i wkurwicy przeżywałem przez ten czas, bo wyobrażałem sobie, że to wina krzywego nadwozia auta. W końcu oddali mi Aurisa, że niby już ok., że to była wina opon, ale okazało się że wcale nie było na 100% ok. Auto prowadziło się wyraźnie lepiej, ale tak na 90%, bo też miało tendencję do ściągania na prawo /na letnich, fabrycznych żadnego problemu nie było, Auris prowadził się idealnie/. Teraz przy zakupie nowej Corolli nie dałem się nabrać na opony od ASO, tylko kupiłem we własnym zakresie całoroczne Continentale, na których Corolla prowadzi się super idealnie. Tak, że ze swojej strony odradzam opony od ASO, lepiej kupić je we własnym zakresie, w oponeo.pl np., a od ASO możesz wziąć felgi z czujnikami.