Czy ktoś z Was miał problem wycieku płynu chłodniczego z okolicy dolnego króćca chłodnicy w swoim Yarisie 1.33 dvvti ??
Jak kupiłem auto miałem wyciek przez czarny gumowy wężyk przelewowy ze zbiorniczka wyrównawczego - z tym sobie poradziłem. Był przecięty..
Teraz poci się w okolicy dolnego króćca, a jak zrobiło się zimniej to ewidentnie jest gdzieś wyciek.
Trochę mnie to martwi bo auto nie ma jeszcze 120 tysi a chłodnica wcale tania nie jest < Nissens -600PLN> nie chciałbym też dokładać do tego auta jeśli nie jest to konieczne. Czy ten króciec jest na sztywno wspawany w chłodnicę czy może jest tam jakieś przegubowe połączenie z oringiem i wystarczy wymienić tyko gumową uszczelkę? Jeszcze na dole nie przyglądałem się temu ale na schematach EPC nie widzę takowego połączenia...Jakby króciec był integralną częścią chlodnicy..:(( Może to leci z innego miejsca..?
Czy to wyciek z chłodnicy przez nieszczelny króciec?? Spotkał się ktoś z WAS z taką usterką?
Druga kwestia jeśli to wada chłodnicy i będę musiał ją wymienić, to czy posiada Ktoś z Was instrukcję serwisową do Yarisa II z metodą działania przy naprawie poszczególnych elementów ??
Poniżej dwa zdjęcia
1) z dziś +4 st
2)zrobione miesiąc temu +10
Z góry dziękuje za wszelkie sugestię i pomoc!