Gameboy nic nie przechwytuje tylko emituje kod serwisowy dla danego modelu. Przez to udaje (w zasadzie jest) oryginalny kluczyk/pilot serwisowy. Zarówno w przypadku systemu Keyless jak i w trybie „zwykłego” pilota zdalnego sterowania. Tak przynajmniej twierdzili w firmie montującej zabezpieczenia czy policjanci i złodzieje.
Cytat: topoll w 23 Lipca 2023, 14:49:23Gameboy nic nie przechwytuje tylko emituje kod serwisowy dla danego modelu. Przez to udaje (w zasadzie jest) oryginalny kluczyk/pilot serwisowy. Zarówno w przypadku systemu Keyless jak i w trybie „zwykłego” pilota zdalnego sterowania. Tak przynajmniej twierdzili w firmie montującej zabezpieczenia czy policjanci i złodzieje.Ja słyszałem że po dotknięciu klamki auto generuje/wysyła sygnał do skomunikowania z kluczykiem, ten sygnał łapie gameboy dekoduje i odpowiada otwierając auto.
Cytat: SNCF w 25 Lipca 2023, 11:09:38Cytat: topoll w 23 Lipca 2023, 14:49:23Gameboy nic nie przechwytuje tylko emituje kod serwisowy dla danego modelu. Przez to udaje (w zasadzie jest) oryginalny kluczyk/pilot serwisowy. Zarówno w przypadku systemu Keyless jak i w trybie „zwykłego” pilota zdalnego sterowania. Tak przynajmniej twierdzili w firmie montującej zabezpieczenia czy policjanci i złodzieje.Ja słyszałem że po dotknięciu klamki auto generuje/wysyła sygnał do skomunikowania z kluczykiem, ten sygnał łapie gameboy dekoduje i odpowiada otwierając auto.Sam koncept kluczyka serwisowego polega na tym, żeby zawsze być w stanie otworzyć auto, nawet przy niedziałającym keyless. Taki kluczyk serwisowy zachowuje się jak normalny kluczyk z przyciskiem więc wyłączenie keyless na gameboya chyba nie pomoże.
Cytat: wpisdu w 26 Lipca 2023, 11:47:03Cytat: SNCF w 25 Lipca 2023, 11:09:38Cytat: topoll w 23 Lipca 2023, 14:49:23Gameboy nic nie przechwytuje tylko emituje kod serwisowy dla danego modelu. Przez to udaje (w zasadzie jest) oryginalny kluczyk/pilot serwisowy. Zarówno w przypadku systemu Keyless jak i w trybie „zwykłego” pilota zdalnego sterowania. Tak przynajmniej twierdzili w firmie montującej zabezpieczenia czy policjanci i złodzieje.Ja słyszałem że po dotknięciu klamki auto generuje/wysyła sygnał do skomunikowania z kluczykiem, ten sygnał łapie gameboy dekoduje i odpowiada otwierając auto.Sam koncept kluczyka serwisowego polega na tym, żeby zawsze być w stanie otworzyć auto, nawet przy niedziałającym keyless. Taki kluczyk serwisowy zachowuje się jak normalny kluczyk z przyciskiem więc wyłączenie keyless na gameboya chyba nie pomoże. Czyli podsumowując, Game-Boy to pirat oryginalnego kluczyka serwisowego tylko w innym opakowaniu, ktoś kiedyś komuś odsprzedał bebechy i teraz trzaska w manufakturze.
Sam koncept kluczyka serwisowego polega na tym, żeby zawsze być w stanie otworzyć auto, nawet przy niedziałającym keyless. Taki kluczyk serwisowy zachowuje się jak normalny kluczyk z przyciskiem więc wyłączenie keyless na gameboya chyba nie pomoże.Czyli podsumowując, Game-Boy to pirat oryginalnego kluczyka serwisowego tylko w innym opakowaniu, ktoś kiedyś komuś odsprzedał bebechy i teraz trzaska w manufakturze.
No dobra, oworzą drzwi bo nadadzą serwisowy kod otwarcia jak z pilota, ale jak odpalą auto skoro keyless jest wyłączony?
Keyless to tylko możesz wyłączyć do otworzenia auta, a nie jego odpalania
Cytat: wpisdu w 26 Lipca 2023, 15:51:37Keyless to tylko możesz wyłączyć do otworzenia auta, a nie jego odpalania Po wyłączeniu keyless nie działa przycisk start, nie da sie odpalić autatrzeba wcisnac hamulec i przylozyc kluczyk do przycisku start(jakby sczytywał immobilizer), po chwili wyswietla ze bedzie mozna uruchomic auto i dopiero można nacisnąć start i ruszyć autem
Faktycznie, zamiast dobrego wygłuszenia samochodu - Toyota wprowadziła komfort w postaci keyless. Taki sposób myślenia mi się podoba