Korzystałem z wielu

, ciężko znaleźć coś, zobacz Morozova, uważaj na filmiki gdzie ktoś skalpelem nacina gumowy kanał do tylnej klapy by wprowadzić przewód (sic!!!)
Wystarczy poszukać coś ala:
dual dashcam rav4
i podobne. Najlepiej obejrzeć wszystkie dostępne, by potem nie być zaskoczonym, np. w tych temperaturach ciężko puszczają zatrzaski boczka prawego w bagażniku (ten górny twardy) - mnie na jesień nie puścił... i kombinowałem, a nie chciałem wyrwać.
Ogólnie demontujesz lewa i prawą osłone poduchy - pociągnąć i początek masz z głowy. Potem z tyłu jest troche cudów, taśma izolacyjna, cienka długa trytka, wyciągnięcie gumowego kanału pomiędzy karoserią/dach a klapą (chyba w lewym puszczałem to), wazelinę użyłem by przepchnąć złącze (udało się bez odcinania wtyczek, chociaż chwilę było grzebania i masowania

.
Powodzenia, poczekaj też z temperaturą jak będzie 15st., inaczej - ogrzewany garaż, plastiki i zatrzaski łatwiej połamać. No i uważaj na poduszkę, by nie zaplątać kabla, bo ten od kamery jest dość mocny, głupio jakby przez niego się coś nie rozwinęło w razie w.
Też zasięg pilota od otwierania auta drastycznie spadnie, dawniej miałem nawet 100 m, teraz 10-20 m (szacunkowo).