Autor Wątek: chlapacze/osłony przeciwbłotne warto? nie warto?  (Przeczytany 29726 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: chlapacze/osłony przeciwbłotne warto? nie warto?
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Grudnia 2021, 11:13:59 »
Niedawno ktoś tu na forum narzekał, że chlapacze są słabo spasowane bo blachy nie dotykają. Nie dogodzisz panie, nie dogodzisz..

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Grudnia 2021, 17:08:59 »
Dawno, ja. Ostają, nawet fotki wstawiałem.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Grudnia 2021, 17:31:21 »
Nie dokońca nie mają styku, bo z przodu w małym fragmencie bocznym mają styk z lakierem. Ale widzę, że kolega poprawił swoją wypowiedź. A spasowanie jest u mnie świetne.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Grudnia 2021, 18:08:14 »
Potwierdzam, oryginalne chlapacze są bardzo dobrze dopasowane do karoserii, a co najważniejsze spełniają swoją funkcję znakomicie - polecam  :-)

Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Grudnia 2021, 18:44:12 »
może mam za duże wymagania, ale już na tym zdjęciu widać, że łączenie chlapacza z osłoną nadkola mogłoby być lepsze, bo nie jest równo i każdy chlapacz ma jakiś punkt, który nie jest idealnie spasowany; nie żeby wyglądały tragicznie, ale widać, że to dokładany element
no i pan z ASO mówił, że wiele osób jest zawiedzionych spasowaniem tych chlapaczy...

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Grudnia 2021, 19:21:49 »
Nie zgadzam się z tym że oryginalne chlapacze są źle dopasowane, w moim przypadku szczeliny są takie małe i równe że kartka papieru nie wchodzi na całej długości (zdjęcie tego nie odzwierciedla ponieważ w górnym odcinku jest cień który niektórym osobom może tworzyć złudzenie czegoś innego).
Może ktoś miał źle zamontowane, ale to nie wina chlapaczy a specjalistów z ASO  :grin:
Żeby nie było że jakoś mam interes w tym, ale po prostu opinie osób którzy nie posiadają ich a wypowiadają się tylko na podstawi zdjęć lub opinii osób trzecich jest słabe  :|

Jak by ktoś był w Zielonej Górze z chęcią pokaże jak wykonane i spasowane są chlapacze.

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Grudnia 2021, 08:13:51 »
Mam oryginalne (ktoś pytał) i są idealne - jak wszystko od Toyoty ;).

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Grudnia 2021, 13:28:46 »
Nie zgadzam się z tym że oryginalne chlapacze są źle dopasowane, w moim przypadku szczeliny są takie małe i równe że kartka papieru nie wchodzi na całej długości (zdjęcie tego nie odzwierciedla ponieważ w górnym odcinku jest cień który niektórym osobom może tworzyć złudzenie czegoś innego).
Może ktoś miał źle zamontowane, ale to nie wina chlapaczy a specjalistów z ASO  :grin:
Żeby nie było że jakoś mam interes w tym, ale po prostu opinie osób którzy nie posiadają ich a wypowiadają się tylko na podstawi zdjęć lub opinii osób trzecich jest słabe  :|

Jak by ktoś był w Zielonej Górze z chęcią pokaże jak wykonane i spasowane są chlapacze.

to może wrzuć zdjęcia wszystkich chlapaczy (bo udaje Ci się tu jakoś zdjęcia w wysokiej rozdzielczości dodawać) - będzie porównanie dla wszystkich; z tego co widziałem to np z tyłu nie ma opcji, żeby było idealnie (chyba, że jakieś nowe dziury w nadkolu ASO robi), bo chlapacz nie jest dopasowany idealnie, ale musiałbym zerknąć, bo dawno przestałem sobie tym głowę zawracać

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 06 Grudnia 2021, 17:05:43 »
Nie zgadzam się z tym że oryginalne chlapacze są źle dopasowane, w moim przypadku szczeliny są takie małe i równe że kartka papieru nie wchodzi na całej długości

Jak się patrzę na Twoje zdjęcie, to nie widzę tam idealnego spasowania. Chyba, że mamy inne pojęcie ideału. Wszak to (póki co) wolny kraj i w tym obszarze można mówić co się chce.
Oryginalne chlapacze Toyoty nie są wiele lepsze niż te z Ali. Gdybym nie zapłacił za nie w ASO 1PLN, to bym kupił na Ali. No dobra - byłbym skłonny zapłacić w ASO 20PLN więcej, żeby nie czekać na przesyłkę z Chin.
Lepiej były spasowane chlapacze w Mondeo mk4.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 06 Grudnia 2021, 21:58:49 »

Jak się patrzę na Twoje zdjęcie, to nie widzę tam idealnego spasowania. Chyba, że mamy inne pojęcie ideału.

myślę, że tu właśnie jest sedno - różni ludzie, różne oczekiwania

a swoją drogą to Toyota oduczyła mnie kupować akcesoria w ASO, w hondzie brałem wszystko jak leci - żadnych problemów, wszystko dopasowane a tu: chlapacze jak z ali, felgi w katalogu toyoty nie są robione przez Toyotę tylko przez inna firmę (oczywiście ani słowa o tym w katalogu) i nie ma idealnego dopasowania (w ogóle trzeba inny zestaw śrub mieć), chcesz kupić etui blokujące rfid ze znaczkiem toyoty, to wciskają Ci etui, które kupisz sam gdzieś indziej za mniejsze pieniądze... tragedia

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Grudnia 2021, 23:28:44 »
Wracając do tematu.
Na ile chlapacze rysują lakier w miejscu stykania się z karoserią? Ktoś to sprawdzał? Czytałem ale nie mogę znaleźć wątku że ktoś dawał gumową uszczelkę  między chlapacz a karoserię.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Grudnia 2021, 23:38:36 »
To chyba nie w RAVce :)
Tu praktycznie nie ma styku z lakierem, no troszeczkę z przodu.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Radkoz

• Początkujący
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Grudnia 2021, 02:06:59 »
a czy ma ktoś chlapacze założone do wersji selection?
one są jakby matowe a reszta dookoła jakby świecąca (pianoblack)
czy to jakoś kole w oczy, czy jest ok?
.....
moja już czeka u dilera  :-)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Stycznia 2022, 11:21:08 »
a czy ma ktoś chlapacze założone do wersji selection?
one są jakby matowe a reszta dookoła jakby świecąca (pianoblack)
czy to jakoś kole w oczy, czy jest ok?
.....
moja już czeka u dilera  :-)
dobre pytanie :)

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Stycznia 2022, 12:34:16 »
Piąty post od początku w temacie - tam umieściłem zdjęcia ja to wygląda.

MÓJ BYD:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl