Dostalem leasing przy stalych odsetkach ponizej 2%. Czy samochod wykupie, czy tez oddam zalezy od polityki. W tej chwili w Norwegii jest coraz mniej samochodow z napedem spalinowymym i hybrydowym. Ponad 75% sprzedanych nowych samochodow to elektryki. VW od 1 stycznia sprzedaje tylko i wylacznie elektryki. Rzad zapowiada koniec sprzedazy samochodow spalinowych w 2025 roku. Do moich potrzeb samochod elektryczny nie wystarczy, daltego poki mam wybor zdecydowalem sie niestety sprzedac moje spalinowe Subaru i przeniesc sie na kompromisowy naped PHEV. . Man nadzieje, ze po 3 latach systuacja sie wyklaruje i albo zmienie RAvke na cos nowego, albo ja wykupie, jak nie bedzie wyboru.
W moim Subaru Outbacku przy zalozonych chlapaczach bardzo malo lecialo na tylna szybe. Tak samo bylo w poprzednim Foresterze. W Toyocie jest duzo gorzej. Boki mam gdzies, najwyzej podjade do myjni, gorsza jest ta tylna szyba i brudna kamera cofania. Tu jezdnie sa czyste i malo blota na jezdni. Jesli tylne chlapacze niewiele daja, to nie wiem czy warto sie w to bawic.