Ja tez teoche jezdze po Polsce i nawet taka trase zrobilem dwa tygodnie temu i 8-9 litrow w podniesionym kombi to zaden wyczyn nawet moje dojazdy do pracy Lodz Warszawa mozna zrobic 10 litrow. Badum tssss.
Ja na trasy wzialem hybryde ale z silnikiem 2.5. Srednie spalanis 6.9. A jechalem tyle ile droga pozwolila. Raz 120. Raz 190. Rav4 czy Corolla Cross w trasie spali podobnie. Corolla wlasnie dlatego wiecej bo musi wiec sie nameczyc zeby doleciec do tych 160.
A gdzie napisalem ze mam srednia 160? Byla zadawana matura z polskiego? Bo z rozumieniem tekstu czytanego slabo Bez odbioru bo jedno nieprzychlne zdanie na temat malego zbiornika a funboy Toyoty ma piane
Corolla 1.8 z dwugodzinnego przejazdu autostrada. Wiem, ze srednia predkosc nizsza ale za to auto zaladowane rodzina i bagazami. Mysle ze dojscie do rzeczonych 11l jest raczej nie mozliwe.
W Holandii jest już cennik:https://www.toyota.nl/content/dam/toyota/nmsc/the-netherlands/cars/alle-modellen/corolla-cross/Corolla_Cross_prijslijst_per_2_mei_2022.pdf- porównując holenderskie ceny Corolli HB/TS i Rav4, cena Crossa będzie bliżej Corolli niż Rav4 (cena najdroższej wersji to powinno być ok. 155 tys PLN),- nie ma wersji AWD, tylko FWD,- pojemność baku 47l,- dokładna pojemność bagażnika nie jest podana. Do wysokości siedzeń ponad 400l, do dachu ponad 500l,- w najwyższej wersji fotel kierowcy regulowany elektrycznie.