Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479736 razy)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #675 dnia: 29 Października 2022, 14:35:53 »
No dla mmke 4600 to jest za dużo do miasta

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #676 dnia: 29 Października 2022, 15:21:32 »
Może po prostu takie czasy nastały, że mając na uwadze to ile się czeka na samochody to ludzie porezerwowali nie rozmyślając długo. Plus akcja marketingowa toyoty i "hybryda 5tej generacji" zrobiły swoje. Dodatkowo zwykła corolla jest najlepiej chyba sprzedającym się samochodem? Nie bijcie bo nie patrzyłem w ranking. Więc jak to zbierzesz do kupy to powinno mniej dziwić :)

Ja sam sobie obiecywałem, że nie zamówię samochodu dopóki nie przetestuje na żywo. Takie myślenie miałem do lipca jak dzwoniłem po salonach i dowiedziałem się, że jak teraz zamówię to będę miał auto na grudzień już. Jak będę czekał do jazdy próbnej to odbiorę w przyszłym roku. Plus ceny zaczęły wzrastać, no to pojechałem do salonu i wpłaciłem zaliczkę kminiąc, że w razie czego zrezygnuje i stracę zaliczkę najwyżej.

Dokładnie z takiego samego założenia wyszedłem :) Niby najgorszy czas na kupowanie auta, jednak nie wierzę, że ceny drastycznie spadną za jakiś czas. Na auta czeka się bardzo długo. Rozważałem Rav4 i CC ale jak mi powiedzieli że CC na grudzień a Rav4 na połowę przyszłego roku, to biorę CC. Z resztą ma sporo plusów względem Ravki. U mnie z resztą golf którym jeżdżę daje znać, że już wolałby nie jeździć, także auto kupić trzeba było :)

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #677 dnia: 29 Października 2022, 15:58:49 »
A z ciekawosci wiecie ile sie czeka na CC gdyby ktos chcial zamowic np. dzisiaj ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #678 dnia: 29 Października 2022, 16:08:58 »
Podobno połowa przyszłego roku.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #679 dnia: 29 Października 2022, 17:22:09 »
Jestem na etapie wyboru małego crossovera - jeździłem już 4 różnymi autami i powiem wam że to co mówią w testach zarówno Petryn jak i Marek bardzo często w rzeczywistości jest zgoła inna (nie tak drastycznie jak opisują).
Jeszcze czekam na jazdę CC (która wg. sprzedawcy ma być dostępna w salonie w połowie listopada) i będę zamawiał auto które mi podpasuje.
Przy próbnej konfiguracji (wersja Style + TECH kolor biała perła) gdybym w piątek zamawiał to dostawa byłaby na październik/listopad 2023 rok z zastrzeżeniem że pakiet TECH może być trochę okrojony jak załapie się na rok modelowy 2024.
Oczywiście dostępne są pojedyncze egzemplarze w wersji Premiere Edition z dostawą jeszcze w tym roku.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #680 dnia: 29 Października 2022, 17:27:58 »
Jestem na etapie wyboru małego crossovera - jeździłem już 4 różnymi autami i powiem wam że to co mówią w testach zarówno Petryn jak i Marek bardzo często w rzeczywistości jest zgoła inna (nie tak drastycznie jak opisują).
Jeszcze czekam na jazdę CC (która wg. sprzedawcy ma być dostępna w salonie w połowie listopada) i będę zamawiał auto które mi podpasuje.
Przy próbnej konfiguracji (wersja Style + TECH kolor biała perła) gdybym w piątek zamawiał to dostawa byłaby na październik/listopad 2023 rok z zastrzeżeniem że pakiet TECH może być trochę okrojony jak załapie się na rok modelowy 2024.
Oczywiście dostępne są pojedyncze egzemplarze w wersji Premiere Edition z dostawą jeszcze w tym roku.
Jak to możliwe z tymi pojedynczymi
Egzemplarzami na ten rok - jak ja na swój zamówiony w sierpniu muszę czekać do przyszłego roku?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #681 dnia: 29 Października 2022, 17:53:10 »
To faktycznie robi sie kolejka … wiec musze sie faktycznie zastanowic czy jednak nie odebrac swojego zamowionego, ktory juz jest w transporcie. Mam naprawde teraz dylemat

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #682 dnia: 29 Października 2022, 18:11:41 »
A wcześniej podjąłeś decyzję, że nie odbierasz?

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #683 dnia: 29 Października 2022, 18:12:55 »
powiem wam że to co mówią w testach zarówno Petryn jak i Marek bardzo często w rzeczywistości jest zgoła inna (nie tak drastycznie jak opisują).
No mnie np. c-hr 2.0 na jezdzie testowej nie wył tak jak to oni opisywali. A lubię depnąć w gaz. Albo inaczej - nie przeszkadzało mi to.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #684 dnia: 29 Października 2022, 18:13:56 »
Może ludzie już zrezygnowali?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #685 dnia: 29 Października 2022, 18:16:50 »
Serio ktoś może dostać wcześniej auto niż się pojawi na jazdach testowych? :D
Nie wiem, zastanawiam się bo pod filmem tym produkcji Ania i Marek jadą jeden komentujący twierdzi że odebrał pierwszą w Polsce Corollę Cross, nawet podał salon który mu wydał, rzekomo Toyota Dobrgowski… i się tak zastanawiam czy ktoś ma fantazje czy naprawdę auto :)
Nie fantazjuje. Na tym polega zabawa Toyoty w przedsprzedaż. Kupujesz kora w worku.
Tak miałem z Camry. Moja przypłynęła razem z demówkami. Nie było problemu z wydaniem, nikt się nie doktoryzował, czy wszystkie salony mają już demówki.

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #686 dnia: 29 Października 2022, 18:39:21 »
A wcześniej podjąłeś decyzję, że nie odbierasz?
Do konca sam nawet nie wiem czy zdecydowalem
Jak juz pisalem duzo wczesniej zachwycilem sie NXem i go zamowilem … niestety ma byc jesli dobrze pojdzie w polowie 2024 !!! I to naprawde jak dobrze pojdzie
Obecnie jezdze Tiguanem 2019, ktorego moge sprzedac w dobrych pieniadzach i pojawil sie pomysl z CC
Ale miesiac po zamowieniu Toyoty wsiadlem do NXa i stwiwedzilem, ze to jest inna bajka i musze go miec
Niestety czas oczekiwania Lexusa mnie zabil ale jednak zamowilem
Aktualnie bralem opcje taka rowiazania tej stytuacji :
Odbieram CC, sprzedaje Tiguana i czekam na NXa
Pozniej czyli za 2 lata go odbieram i sprzedaje CC
Naprawde trudna decyzja

pireus

• Gość
« Odpowiedź #687 dnia: 29 Października 2022, 18:51:02 »
Odbieram CC, sprzedaje Tiguana i czekam na NXa
A nie lepiej pojeździć jeszcze Tiguanem i sprzedać jak będzie NX, zamiast robić takie akrobacje. Jeżeli sytuacja wróci do normy to jednak nowe samochody najwięcej tracą w ciągu pierwszych lat.

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #688 dnia: 29 Października 2022, 19:09:40 »
Teoretycznie tak … ale pewnie lada moment wejdzie nowy Tiguan i moj tez poleci z 20% w dol a CC bedzie jeszcze aktualnym modelem
Wiem, ze sytuacja z cenami jest beznadziejna i non stop samochody i nie tylko one drozeja. Jak dlugo to potrwa ? Tego nie wie nikt
Dla przykladu mojego Tiguana moge sprzedac za cena zekupu z 2019  … a ma 3 lata
Do tego gdy sie dowiedzialem, ze na CC czeka sie juz rok to moze tez warto isc w tym kierunku - czyli odbioru
Gdyby juz faktycznie one byly w salonach to moze po przejazdzce nie mialbym zadnych watpliwosci… bo recenzje wprowadzily spore zamieszanie i pewnie nie tylko w mojej glowie.
Zamawiajac CC handlowiec mowil, ze maja byc dostepne we wrzesniu testowki i dlatego tez zsie skusilem …  z opcja przejechania sie przed odbiorem.
Ale tu nic a nic sie nie dzieje … a moj zamowiony CC plynie do Belgii
Nie mowie juz o Lexusie, ktory to za dluuuuugi czas sie zacznie produkowac

pireus

• Gość
« Odpowiedź #689 dnia: 29 Października 2022, 19:48:12 »
Możesz być zawiedziony po tej przesiadce na CC.  Jednak Toyota pod wieloma względami ustępuje Tiguanowi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl