Myślałem że ja dziś tylko klękałem i mierzyłem prześwit pod rurą - mi wyszło 12 cm (myślę że faktycznie pod jakimś odciążeniem będzie mniejszy prześwit)

Swoją drogą rura wydechowa nie jest sztywno zamocowana więc da sie ją te 3-4 cm podnieść do góry więc te 16 cm można uzyskać.
Co do auta które dziś w salonie oglądałem to szału wielkiego jakoś na mnie nie zrobiło - w RAV4 jest zdecydowanie lepiej.
Plastyki wyglądają tak samo jak w zwykłej corolli, fotele przednie są dobre (nie wiem co Marek miał na myśli ale nawet fotel pasażera jest ok - może podczas jazdy będzie jest jakoś inaczej) - zobaczę na jeździe próbnej 14 listopada bo zaklepałem termin.
Dla mnie to ilość miejsca na tylnych siedzeniach to jakaś pomyłka w tym aucie - przy moim wzroście 175 cm miejsca z tyłu jest na styk, tym bardziej że masywne przednie fotele oraz niska pozycja siedzenia na tylnych fotela sprawia jeszcze gorsze wrażenie.
Do tego ten wysoki próg przy złożonych fotelach.
Niestety czas prysł i tylko jakaś wybitnie dobra jazda próbna może podnieść ogólne wrażenia auta. Zobaczymy jak będzie z głośnością auta.