Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #765 dnia: 01 Listopada 2022, 14:41:40 »
Moja CC będzie pierwsze na sprzedaż bo Kia zwleka mi z elektrykiem. A toyota kupiona stricte na pół roku. I dlatego toyota, bo nie straci na wartości i jest chodliwa

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #766 dnia: 01 Listopada 2022, 14:43:35 »
Tylko zostaje babranie się z cesją leasingu, nie wiem na ile jest to łatwe

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #767 dnia: 01 Listopada 2022, 16:25:27 »
Tylko zostaje babranie się z cesją leasingu, nie wiem na ile jest to łatwe
Większość firm ma już dostępne odpowiednie wnioski o cesję on-linę, nie robią problemu.
Taniej wychodzi wcześniejszy wykup ale sprawdź w warunkach, bo ostatnio w PKO leasing pojawił się zapis o „karencji”, chyba 2 lata, ale trzeba sprawdzić przed podpisaniem, bo cały czas przy tym grzebią.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #768 dnia: 01 Listopada 2022, 16:38:40 »
Jak ktoś nie wie co to.leasing i jak dziala to lepiej niech go nie bierze. Cesje można zrobić i nie ma problemu, parę słówek i chętny do przejeci. Ale niech ktoś spróbuję przerwać leasing przed 40% czasu normatywnej amortyzacji czyli ponizej 24 msc. Albo wykup przed okres okresem 24 msc, nie dość ze wykup w cenie rynkowej to raty przepadają plus skarbówka i korekta podatków. Oj może boleć. Kredyt jest dużo lepszym rozwiązaniem ale duzo januszy bierze leasing bo "koszty robi" a nie wie ze na to trzeba zarobic. Pomijam kwestie jak najszybszych kosztow w firmie i sprzedaż po 24 msc.
« Ostatnia zmiana: 01 Listopada 2022, 16:56:25 wysłana przez Crosscorolla »

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #769 dnia: 01 Listopada 2022, 19:27:52 »
Ej no, bez kitu... jeszcze nie kupiliście auta a już je sprzedajecie bo złe :P jednak to auto dobrze wygląda patrząc po testujących. Widzimy mankamenty ale w tych pieniądzach z podobnym czasem oczekiwania to jest bida IMO. Jak już teraz ktoś pisał, że czas oczekiwania jakby zamówił to byłby na 10/11.23 :)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #770 dnia: 01 Listopada 2022, 19:40:29 »
można się przejechać testowo samochodem, który się zamówiło?

Ja tez na 100% nie odbiore bez jazdy …

Ale wymyślacie. Testuje to się auta używane, a nie nowe.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #771 dnia: 02 Listopada 2022, 08:36:55 »
Myślałem nad zamówieniem CC lub RAV4 ale po jeździe próbnej RAV4 mi przeszło i zamówiłem corollę TS, która także się przejechałem.
W mieście jest ok ale spróbuj wyjechać na ekspresówkę/autostradę. W RAV4 hałas powyżej 120 jest jak w corolli powyżej 150, w CC lepiej nie będzie a nie chciałem zamawiać auta w ciemno.
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #772 dnia: 02 Listopada 2022, 09:07:18 »
Dla mnie Corolla huczy tak samo, ale fakt najnowszą 2.0 nie jechałem.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Mario16

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #773 dnia: 02 Listopada 2022, 09:40:43 »
Miałem okazję chwilę pojeździć po mieście Corollą Cross z napędem na 4 koła i w moim odczuciu nie jest głośniej w środku niż w zwykłej Corolli. Odniosłem wrażenie, że wyciszenie komory silnika i nadkoli jest nawet lepsze a hałas najbardziej doskwierał z tylnej części nadwozia. Piata generacja hybrydy 2.0 jeździ jeszcze fajniej i przy tym jest bardziej oszczędna co pewnie jest zasługą zastosowania większych i nowszych baterii. Wnętrze w zasadzie przeszczepione ze zwykłej Corolli. Kilka rzeczy w ostatnim czasie zmieniono takich jak multimedia czy wirtualne zegary co zbliżyło Corollę do współczesnych samochodów jednak pozostały takie archaiczne rozwiązania jak przełączniki w postaci klawiszy np. do podgrzewanych foteli, które swoją drogą mogłyby mieć głębsze siedziska.

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #774 dnia: 02 Listopada 2022, 10:13:19 »
Dla mnie Corolla huczy tak samo, ale fakt najnowszą 2.0 nie jechałem.

W RAV4 największy hałas dobiegał z tyłu, silnik było trochę słychać ale brzmi przyjemnie a nie jak jakaś kosiarka 3-cylindrowa
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #775 dnia: 02 Listopada 2022, 12:56:02 »
Miałem okazję chwilę pojeździć po mieście Corollą Cross z napędem na 4 koła i w moim odczuciu nie jest głośniej w środku niż w zwykłej Corolli. Odniosłem wrażenie, że wyciszenie komory silnika i nadkoli jest nawet lepsze a hałas najbardziej doskwierał z tylnej części nadwozia. Piata generacja hybrydy 2.0 jeździ jeszcze fajniej i przy tym jest bardziej oszczędna co pewnie jest zasługą zastosowania większych i nowszych baterii. Wnętrze w zasadzie przeszczepione ze zwykłej Corolli. Kilka rzeczy w ostatnim czasie zmieniono takich jak multimedia czy wirtualne zegary co zbliżyło Corollę do współczesnych samochodów jednak pozostały takie archaiczne rozwiązania jak przełączniki w postaci klawiszy np. do podgrzewanych foteli, które swoją drogą mogłyby mieć głębsze siedziska.

Gdzie można już jeździć?

Offline Mario16

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #776 dnia: 04 Listopada 2022, 09:39:17 »
Gdzie można już jeździć?

Jeszcze nie ma takiej możliwości. To był samochód z centrali Toyoty w Polsce.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #777 dnia: 04 Listopada 2022, 11:27:30 »
u mnie 2 najbliższe salony juz maja auta u siebie na placu, ale czekaja na rejestracje.  I po weekenedzie bedzie dopiero jazda. Dziziaj jak sie wyrobie to podjade do nich zobaczyc to cudo na zywo.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #778 dnia: 04 Listopada 2022, 11:49:22 »
Crosscorolla sprawdź i pytaj między innymi o tę nieszczęsną odstającą rurę wydechową jak ona się prezentuje...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #779 dnia: 04 Listopada 2022, 12:13:36 »
Przecież już wszystko zostało powiedziane na temat tej rury...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl