Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479684 razy)

Offline bbart79

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: TS GR Sport 2.0
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #975 dnia: 14 Listopada 2022, 00:48:57 »
Co prawda nie CC a TS ale moja Corolla jest tak cicha, że jak jechałem na wakacje z UK do PL to nie przekraczałem 140km/h, gdyż powyżej tej prędkości samochód dla mnie jest nieużywalny z powodu hałasu. Nie chodzi tu o hałas pochodzący od pracującego silnika tylko o szum opon i powietrza owiewającego nadwozie. Silnik jest zaskakująco dobrze wyciszony albo pozostałe hałasy skutecznie go zagłuszają. Tylna część nadwozia nie jest chyba w ogóle wyciszona. To najgorzej wyciszony samochód jakim było mi dane jeździć w życiu a było ich naprawdę dużo. Niestety przed kupnem nie miałem możliwości jechać szybciej niż ok. 115km/h (ograniczenia w UK) choć już wtedy zwróciłem uwagę na lekko podwyższony poziom hałasu z tyłu.

Jeśli CC nie jest poprawiony w stosunku do TS to z powodu kształtu będzie tylko gorzej.
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2022, 00:52:18 wysłana przez bbart79 »

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #976 dnia: 14 Listopada 2022, 10:54:02 »
Popieram kolegę wyżej, zaspamiony cały wątek, a ja też śledzę żeby się dowiedzieć np jak ta sprawa z tą wiązka.
Chyba najwyższa pora, by dla CC powstał osobny dział. Czy leci z nami admin?

Offline ppawel1981

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 sd
« Odpowiedź #977 dnia: 14 Listopada 2022, 22:29:07 »
Na stronie 62 pojawił się temat ogrzewania w hybrydzie. W oczekiwaniu na swoją corollę zainteresował mnie ten temat i chciałbym poznać doświadczenia użytkowników tych aut. Chodzi oczywiście o pełną hybrydę,
szczególnie corollę sedan. Jak to wygląda w praktyce zimą? Jak szybko nagrzewa się hybryda? Czy wystarczy włączyć ogrzewanie max i powiedzmy ogrzewanie siedzeń? Czy dodatkowo załączyć klimatyzację? Jak wtedy zachowuje się silnik? Odpala się w takim stanie od razu i nie gaśnice? Czy może jest inaczej?
Najbardziej interesuje mnie sytuacja gdy wsiadam do zamrożonego auta. Jak szybko nagrzeje się auto żeby  odmrozily się szyby, żebym machnął  wycieraczkami i mógł z pełni odmrożonymi szybami odjechać z parkingu.
Z góry dzięki za wyczerpujace odpowiedzi.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #978 dnia: 14 Listopada 2022, 23:30:45 »
W skrócie odpowiem że Hybryda tak samo się nagrzewa jak inna Toyota z silnikiem benzynowy.
Jak trzeba nagrzać wnętrze to silnik spalinowy włącza się odrazu i pracuje aż do osiągnięcia odpowiedniej temperatury.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline pere

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cros???
« Odpowiedź #979 dnia: 15 Listopada 2022, 07:29:57 »
Podobno Toyota wstrzymała wydawanie CC ze względu na dni otwarte (18-19 listopada). 

Offline ppawel1981

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 sd
« Odpowiedź #980 dnia: 15 Listopada 2022, 15:33:50 »
W skrócie odpowiem że Hybryda tak samo się nagrzewa jak inna Toyota z silnikiem benzynowy.
Jak trzeba nagrzać wnętrze to silnik spalinowy włącza się odrazu i pracuje aż do osiągnięcia odpowiedniej temperatury.

Dzięki

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #981 dnia: 15 Listopada 2022, 15:46:36 »
pere skąd masz takie informacje ? Ja na swój samochód czekam od poprzedniego poniedziałku (zapłacony i zarejestrowany) . Zasugerowałem to co Ty piszesz ale odpowiedzieli mi że to nieprawda

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #982 dnia: 15 Listopada 2022, 15:53:36 »
pere skąd masz takie informacje ? Ja na swój samochód czekam od poprzedniego poniedziałku (zapłacony i zarejestrowany) . Zasugerowałem to co Ty piszesz ale odpowiedzieli mi że to nieprawda
No ale moment, powiedzieli dlaczego auta nie wydają? Co to za żarty... auto opłacone, zarejestrowane i stoi w salonie i nie można nim wyjechać?

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #983 dnia: 15 Listopada 2022, 16:00:38 »
A nie naprawiają tej wiązki elektrycznej?

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #984 dnia: 15 Listopada 2022, 17:20:12 »
Dostałem info dzisiaj że samochód w transporcie. Od 10.10 wg aplikacji był na morzu

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #985 dnia: 15 Listopada 2022, 18:02:31 »
A nie naprawiają tej wiązki elektrycznej?
No tylko pytanie czy takiej odpowiedzi udzielili, bo coś chyba powiedzieć musieli.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #986 dnia: 15 Listopada 2022, 18:49:36 »
A dalej myślicie, że te 500 sztuk Toyoty "przypadkowo popłynęło do Anglii?"
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #987 dnia: 15 Listopada 2022, 19:54:50 »
A o co chodzi?

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #988 dnia: 15 Listopada 2022, 19:56:25 »
Tych samochodów było ponad 1000, CC, Rav4, Yarisy, Corolle i jakieś Lexusy. Bardzo mało prawdopodobne, by we wszystkich modelach było coś do naprawy (a czego nie możnaby ogarnąć w Belgii). Ale to, że przez prawie miesiąc (śledziłem statek na AIS, rzeczywiście najpierw był Bristol, potem Seebrugge) nikt nie zauważył takiej brakującej floty w Belgii i dopiero wczoraj się nagle obudzili, jest "marketingowo przekonujące".

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #989 dnia: 15 Listopada 2022, 20:22:31 »
Tych samochodów było ponad 1000, CC, Rav4, Yarisy, Corolle i jakieś Lexusy. Bardzo mało prawdopodobne, by we wszystkich modelach było coś do naprawy (a czego nie możnaby ogarnąć w Belgii). Ale to, że przez prawie miesiąc (śledziłem statek na AIS, rzeczywiście najpierw był Bristol, potem Seebrugge) nikt nie zauważył takiej brakującej floty w Belgii i dopiero wczoraj się nagle obudzili, jest "marketingowo przekonujące".
Możesz mi powiedzieć skąd wziąć informacje na którym statku jest mój samochód? ;)dysponuje tylko nr zamówienia… czyli widokiem z aplikacji że auto opuściło fabrykę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl