Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479745 razy)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1140 dnia: 19 Listopada 2022, 13:47:55 »
Dodając do tego niezgodność oferty z tym jakie auto przyjedzie,
O czym mowa?

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1141 dnia: 19 Listopada 2022, 13:48:51 »
Dodając do tego niezgodność oferty z tym jakie auto przyjedzie,
O czym mowa?
Bezdotykowo otwieranych drzwiach bagażnika.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1142 dnia: 19 Listopada 2022, 13:54:47 »
Ja nie mam tego punktu. Mam "elektrycznie unoszone drzwi bagażnika" więc to raczej o przycisk chodzi. A zamawiałem koło 20 lipca.

Edit: w lexusie ux250 mam w ofercie "funkcja kick"
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2022, 14:00:18 wysłana przez lexziom »

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1143 dnia: 19 Listopada 2022, 14:02:20 »
Ja nie mam tego punktu. Mam "elektrycznie unoszone drzwi bagażnika" więc to raczej o przycisk chodzi. A zamawiałem koło 20 lipca.
To dziwne, bo ja mam folder wydrukowany przez dealera, który był drukowany w sierpniu (z resztą od tego samego dealera co Ty) i tam jest bezdotykowo w tej takiej głównej tabeli dla wersji premiere. Ponadto w pakiecie tech, który ja mam do mojej wersji style też jest napisane bezdotykowo. Tak samo w ofercie którą mam wydrukowaną i stanowi załącznik do umowy, jest wpisane, że bezdotykowo :)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1144 dnia: 19 Listopada 2022, 14:06:33 »
Czyli wychodzi na to że maja piękny bajzel z cenami i z oferta. Co innego w katalogu, w konfiguratorze i różnice w ofercie dla klientów  :grin: :grin: :grin:

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #1145 dnia: 19 Listopada 2022, 14:08:16 »
Może wg. Toyoty bezdotykowo to bez dotykania klapy - czyli otwieranie z pilota wchodzi w definicję bezdotykowego otwieranej klapy   :-)
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1146 dnia: 19 Listopada 2022, 14:09:02 »
Mam jeszcze"zdalne otwieranie drzwi bagażnika" ale to pewnie o apke chodzi albo kluczykiem?

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1147 dnia: 19 Listopada 2022, 14:10:34 »
Czyli wychodzi na to że maja piękny bajzel z cenami i z oferta. Co innego w katalogu, w konfiguratorze i różnice w ofercie dla klientów  :grin: :grin: :grin:
Właśnie oferta jest na podstawie konfiguratora i w nim tez to było. No ale tak, bajzel straszny. Tak samo z ledami, które chyba każdy z nas ma wpisane w ofercie jako basic, niezależnie od wersji którą ma ;) a co innego w cenniku

Może wg. Toyoty bezdotykowo to bez dotykania klapy - czyli otwieranie z pilota wchodzi w definicję bezdotykowego otwieranej klapy   :-)
W konfiguratorze dla yarisa cross jest to ładnie pokazane, że bezdotykowo to obrazek z nogą obok bagażnika a elektrycznie otwierana klapa ma inny. Z resztą teraz to zostało poprawione i w cenniku już nie jest napisane bezdotykowo.

Zobaczcie poniżej:

https://imgbox.com/DO1L3ZiK
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2022, 14:12:27 wysłana przez kenny »

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1148 dnia: 19 Listopada 2022, 14:12:35 »
To yaris Cross ma a CC nie? :D what

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1149 dnia: 19 Listopada 2022, 14:18:14 »
To yaris Cross ma a CC nie? :D what

No wiesz, prześwit w yarisie też jest wyższy :) co zrobić

Fajnie, bo na kanale toyota chodzeń był kiedyś właśnie film jak otwierają CC nogą. Jakiś czas temu go usunęli. Także no musieli myśleć, że tak to będzie otwierane i w cenniku było zawarte. No ale to już nie wina kupującego. Dla mnie elektryczne otwieranie traci sens jak nie ma tej opcji. Tylko wolniej się otwiera, może się spieprzyć i bagażnika nie otworzę. Ta opcja jeszcze jakoś to uzasadniała. Wolałem normalne otwieranie ale w tech niestety się nie dało bez tego :) To ma jedynie sens dla osób które mają sufit nisko w garażu i chcą ustawić sobie niższy poziom otwierania by im nie zawadziło o sufit, choć i tak klapa się nie otwiera za wysoko, także pewnie to rzadki problem :)

Aha, tylko w yarisie to kosztuje 3500zł a w CC cały pakiet tech z czujnikami parkowania i innymi systemami 4000zł :)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1150 dnia: 19 Listopada 2022, 14:23:39 »
A no widzę, dodatkowo w Yaris możesz mieć:
- Pakiet VIP: wyświetlacz projekcyjny na przedniej szybie (HUD), światła matrycowe w technologii LED z systemem adaptacyjnych świateł drogowych (AHS), automatyczna regulacja świateł głównych, elektrycznie unoszone drzwi bagażnika otwierane bezdotykowo

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1151 dnia: 19 Listopada 2022, 14:33:24 »
Auta produkowane w Japonii mają zazwyczaj uboższe wyposażenie w detale,   niż te produkowane w Europie. Yaris Cross jest z Francji.
Przykład? Niby oczywista rzecz, podświetlenie przycisków sterowania szybami które są w tańszych modelach,  nie było dostępne nawet w najbogatszej wersji nowej RAV4 przed liftem z tego roku.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1152 dnia: 19 Listopada 2022, 15:26:02 »
Bicie piany.
Generalnie lepiej nie porównywać starych samochodów do nowych. Przymierzając się do nowego samochodu szczególnie w ciemno warto mieć trochę rozeznania w motoryzacji i nie pisać potem zaskakujących spostrzeżeń w stylu słabe wyciszenie i słabe wykonanie. W dodatku to jest segment C obecnie już nie dla audiofila, tylko do wożenia dzieci do szkoły. Nie piszcie że jest głośny albo chichy. Napisz że jest głośniejszy od nowego T crossa i wtedy to będzie jakaś obiektywna wskazówka. Następnie biorąc pod uwagę całokształt czyli cenę, cechy napędu i kabiny, potencjalny spokój podczas eksploatacji oraz czas oczekiwania, zbierzmy alternatywne oferty innych marek. Tylko nie w stylu że Superba można kupić za 150 (bo w sumie nie można), chodzi o konkrety na podstawie konfiguratora modelu. Przy okazji obejrzyjcie jego doskonałe zabezpieczenia antykorozyjne i posłuchajcie jak cicho pracuje :grin: :grin: :grin:. Pewnie po takim wysiłku dokonać bardziej świadomego wyboru i mieć czyste sumienie, że za te pieniądze lepiej się nie dało. Także w tym wątku za mało porównawczych faktów a dużo teoretyzowania i marudzenia :laugh:
Tu proszę coś dla malkontentów https://www.youtube.com/watch?v=eGaa8VTzIG8
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2022, 16:27:45 wysłana przez surrender »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1153 dnia: 19 Listopada 2022, 16:38:09 »
Tak są teraz konserwowane auta, dno i metr mułu.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1154 dnia: 19 Listopada 2022, 17:11:59 »
Tak są teraz konserwowane auta, dno i metr mułu.

Może i źle konserwowane i co ważne nie tylko Toyoty. Tyle że warto zadać sobie pytanie... czy wiesz o tym na podstawie doświadczeń własnych i swojego otoczenia, czy dowiedziałeś się o tym z internetowych krypto - fejków i yutuba?... Ja póki co przez dziurę w podłodze portfela jeszcze nie zgubiłem i w temacie dodatkowej konserwacji głosu nie zabieram.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl