Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479522 razy)

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1230 dnia: 21 Listopada 2022, 22:17:01 »
Odebrałem dziś samochód. O odczuciach nie będę pisał, bo to dopiero pierwsze kilometry, ale jest kilka rzeczy, o których chyba jeszcze nikt nie wspomniał:
  • opony, na których przyjechał mój samochód to Dunlop SP Sport Maxx 050
  • 1000zł bonusu na akcesoria można wydać na jeden z wideorejestratorów Mio, ale trzeba dopłacić za montaż, w moim przypadku 200zł. Czyli zamiast 1700zł zapłaciłem 900zł za przód+tyl
  • za ubezpieczenie OC+AC zapłaciłem 4300zł (pełna bezwypadkowa historia OC, bez historii AC)
  • po wymontowaniu progów bocznych z wersji Premiere Edition zostają otwory montażowe. Sprowadzenie zaślepek, które normalnie są w niższych wersjach, trwa parę dni
  • paliwa wystarczyło na 7km i samochód się zatrzymał :shock: Gdybyśmy poszukali najbliższej stacji to by wystarczyło, ale jechaliśmy z nastawieniem - jedziemy w kierunki domu i zatrzymamy się na najbliższej stacji. Niestety nie udało się

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1231 dnia: 21 Listopada 2022, 22:20:11 »
Odebrałem dziś samochód. O odczuciach nie będę pisał, bo to dopiero pierwsze kilometry, ale jest kilka rzeczy, o których chyba jeszcze nikt nie wspomniał:
  • opony, na których przyjechał mój samochód to Dunlop SP Sport Maxx 050
  • 1000zł bonusu na akcesoria można wydać na jeden z wideorejestratorów Mio, ale trzeba dopłacić za montaż, w moim przypadku 200zł. Czyli zamiast 1700zł zapłaciłem 900zł za przód+tyl
  • za ubezpieczenie OC+AC zapłaciłem 4300zł (pełna bezwypadkowa historia OC, bez historii AC)
  • po wymontowaniu progów bocznych z wersji Premiere Edition zostają otwory montażowe. Sprowadzenie zaślepek, które normalnie są w niższych wersjach, trwa parę dni
  • paliwa wystarczyło na 7km i samochód się zatrzymał :shock: Gdybyśmy poszukali najbliższej stacji to by wystarczyło, ale jechaliśmy z nastawieniem - jedziemy w kierunki domu i zatrzymamy się na najbliższej stacji. Niestety nie udało się
Progi zostawiłeś w salonie? Jakiś upust za brak progów wynegocjowaleś?

Czy po dolaniu paliwa auto bez problemu odpaliło czy laweta?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1232 dnia: 21 Listopada 2022, 22:22:31 »
po wymontowaniu progów bocznych z wersji Premiere Edition zostają otwory montażowe. Sprowadzenie zaślepek, które normalnie są w niższych wersjach, trwa parę dn
W jakim celu je wymontowałeś?

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1233 dnia: 21 Listopada 2022, 22:29:21 »
Progów po prostu nie chciałem, moim zdaniem są niepraktyczne. Zapakowali mi je do bagażnika, więc przy sprzedaży będę je mógł z powrotem dać. U mnie to nie wpłynęło na cenę.

Po dolaniu benzyny oczywiście laweta - trzeba komputerem skasować błędy.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1234 dnia: 21 Listopada 2022, 22:37:11 »
1000zł bonusu na akcesoria można wydać na jeden z wideorejestratorów Mio
Eee a tylko ta marka jest do wyboru? Można sobie jakiś inny wybrać?

200 zł, a mi w Krakowie dzisiaj powiedzieli, że 400 będzie kosztował :(

A nakładki na progi drzwiowe kupiles czy są w standardzie? Nie te progi co wymontowałeś xD

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1235 dnia: 21 Listopada 2022, 22:49:06 »
Było kilka wideorejestratorów do wyboru, ale tylko na ten jeden można było wydać te 1000zł na akcesoria. Montaż przy okazji kupna samochodu jest tańszy niż robienie tego później.

Zobacz w cenniku pakiet SUV. On jest za darmo w Premiere Edition. Nakładki na progi sobie zostawiłem, one były w standardzie.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1236 dnia: 21 Listopada 2022, 22:50:23 »
A możesz powiedzieć jaki to konkretnie model rejestratora?

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1237 dnia: 21 Listopada 2022, 22:52:46 »
Sprawdzę i dam znać, ale to już nie dziś :-)

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1238 dnia: 21 Listopada 2022, 23:01:39 »
Z tego co widzę, to w kwestii rejestratorów każdy dealer kręci własne lody.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1239 dnia: 21 Listopada 2022, 23:14:07 »
Niedługo to się skończy, w MB rejestrator jest już opcją firmową montowaną w systemach bezpieczeństwa. Ciekawe czy można zamówić tą opcję, w krajach gdzie używanie rejestratora jest nielegalne.
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2022, 23:15:50 wysłana przez pireus »

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1240 dnia: 21 Listopada 2022, 23:16:27 »
Niedługo to się skończy, w MB rejestrator jest już opcją firmową montowaną w systemach bezpieczeństwa.
Pewnie tak. Wkurza mnie, że wciąż trzeba przyklejać do szyb jakieś badziewia i ciągnąć kable, kiedy auto jest obłożone dookoła własnymi kamerami.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1241 dnia: 21 Listopada 2022, 23:24:47 »
Można zamówić same opony zimowe u dealera bez czujników i felgi, żeby mi przełożyli? (Czy dealer może mieć jakieś stare i lepiej z oponeo zamówić na wlasna reke?)
To co sprzedają w katalogu
Opona: Goodyear 225/50R18 99V UG PERF + XL FP
https://www.oponeo.pl/dane-opony/goodyear-ultragrip-performance---225-50-r18-99-v-xl-fp?gclid=Cj0KCQiA4OybBhCzARIsAIcfn9k4AWAx0vK-xXKvcD4xkE3RhYQ3Yf7VnYaEtS-WA86evnFIDm0zysgaAmG2EALw_wcB
9k kosztuje z felgą i czujnikami.

Jak podchodzicie do tematu, raczej tylko opony kupujecie i przekładacie co sezon na te same felgi z czujnikami? Jakie są plusy posiadania 2x felga?
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2022, 23:26:51 wysłana przez lexziom »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1242 dnia: 21 Listopada 2022, 23:30:25 »
Jakie są plusy posiadania 2x felga?
Łatwiejsza i szybsza jest zmiana całych kół, nikt, nic nie uszkodzi w czasie zmiany
Jak podchodzicie do tematu, raczej tylko opony kupujecie i przekładacie co sezon na te same felgi z czujnikami?
Ja kupuje zawsze całe koła bo i tak przechowuję je u dealera.
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2022, 23:33:04 wysłana przez pireus »

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1243 dnia: 21 Listopada 2022, 23:31:13 »
Można zamówić same opony zimowe u dealera bez czujników i felgi, żeby mi przełożyli?
To co sprzedają w katalogu
Opona: Goodyear 225/50R18 99V UG PERF + XL FP
https://www.oponeo.pl/dane-opony/goodyear-ultragrip-performance---225-50-r18-99-v-xl-fp?gclid=Cj0KCQiA4OybBhCzARIsAIcfn9k4AWAx0vK-xXKvcD4xkE3RhYQ3Yf7VnYaEtS-WA86evnFIDm0zysgaAmG2EALw_wcB
9k kosztuje z felgą i czujnikami.

Jak podchodzicie do tematu, raczej tylko opony kupujecie i przekładacie co sezon na te same felgi z czujnikami? Jakie są plusy posiadania 2x felga?
Ja osobiście we wszystkich autach jakie posiadałem do tej pory tak robiłem - Vitara 2020 miała felgi z czujnikami - generalnie po wymianie opon trzeba było tylko pilnować aby te same felgi na te same piasty zamontować i ich nie pomieszać i bez błędów na komputerze wymiana przechodziła. Chociaż jak w jednym serwisie zamienili mi felgi (zapomniałem
Powiedzieć) to błąd czujników zniknął po ok 700m i wszystko wróciło do normy - kontrolnie sposcilem ciśnienie w 2 oponach poniżej 2 barów i komputer dobrze je rozpoznawał. Wiec generalnie ja raczej kupię i do Corolli Cross same opony bez felg

Offline paulx

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1244 dnia: 21 Listopada 2022, 23:31:55 »
Ja poprosiłem o zamówienie wielosezonowych i mi przełożyli. W magazynie Toyoty nie było zbyt dużego wyboru, ale była też opcja, że sam przywiozę to co chcę. Przy czym w serwisie mojego dealera nie było maszyny do opon typu run flat.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl