Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 478910 razy)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1545 dnia: 04 Grudnia 2022, 15:43:18 »
dostałem ofertę na CC w wersji Style + tech za 162 211 złotego. Oferta ważna do poniedziałku. W zasadzie to szału nie ma. Taki cennik wisi cały czas, więc jaka to jest oferta wyprzedażowa ?
FWD?

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1546 dnia: 04 Grudnia 2022, 15:46:27 »
Jeszcze nie wiem. Rozważam różne opcje, wynajem, kupno od ręki na krótki okres żeby sprzedać jak wejdzie na dobre 5ta generacja do ravki albo lifting CC, chodzę na jazdy testowe do innych marek. Ale generalnie ja nie mam ciśnienia bo jestem singlem z pracą zdalną, mieszkający w krakowie, malo podróżujący w zimie z działającym starym samochodem (choć w każdej chwili może paść xD).

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1547 dnia: 04 Grudnia 2022, 15:51:19 »
Bylby ktos zainteresowany ?
Lada moment bedzie do obioru CC Premier Edition kolor Manhattan Grey
Domowiony dach panoramiczny oraz JBL … ale nie wiem czy ten drugi dodatek bedzie
Dach na 100%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
AWD-i?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Naped na przod

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1548 dnia: 04 Grudnia 2022, 15:52:36 »
W sumie też mogłem kolegów z forum zapytać bo zrezygnowałem kilka dni temu z odbioru
Forum zniechęciło?

U mnie zostal zamowiony NX

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1549 dnia: 04 Grudnia 2022, 15:53:11 »
Jeszcze nie wiem. Rozważam różne opcje, wynajem, kupno od ręki na krótki okres żeby sprzedać jak wejdzie na dobre 5ta generacja do ravki albo lifting CC, chodzę na jazdy testowe do innych marek. Ale generalnie ja nie mam ciśnienia bo jestem singlem z pracą zdalną, mieszkający w krakowie, malo podróżujący w zimie z działającym starym samochodem (choć w każdej chwili może paść xD).
To spoko sytuacja - ja rownież pracuje zdalne ale mam żonę i 3 dzieci. Żona na 4:00 do pracy a dzieci na 8:00 do pracy. Przez to że aktualnie jedno auto muszę wstawać o 3 aby żonę do pracy zawieźć wrócić a potem chwila drzemki i dzieci na 8:00 do szkoły potem 14:00 żonę odbieram i później dzieci - męczące to strasznie wiec ja w przeciwieństwie do Ciebie mam ciśnienie - swoje auto końcem sierpnia sprzedałem - trochę za wcześnie, ale kupiec za dobre pieniądze się trafił

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1550 dnia: 04 Grudnia 2022, 15:57:41 »
To spoko sytuacja - ja rownież pracuje zdalne ale mam żonę i 3 dzieci. Żona na 4:00 do pracy a dzieci na 8:00 do pracy. Przez to że aktualnie jedno auto muszę wstawać o 3 aby żonę do pracy zawieźć wrócić a potem chwila drzemki i dzieci na 8:00 do szkoły potem 14:00 żonę odbieram i później dzieci - męczące to strasznie wiec ja w przeciwieństwie do Ciebie mam ciśnienie - swoje auto końcem sierpnia sprzedałem - trochę za wcześnie, ale kupiec za dobre pieniądze się trafił

I jak, planujesz żone z trójką dzieci do CC spakować? Da radę?

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
Corolla Cross
« Odpowiedź #1551 dnia: 04 Grudnia 2022, 15:59:47 »
Bez problemu - mamy sporo miejsca przetestowałem to,

Ja mam 170cm, żona 165cm a najwyższa i najstarsza jednocześnie córka to 8 Lat i też z tych niższego wzrostu bo 120cm

A auto to jest na Max 5lat

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1552 dnia: 04 Grudnia 2022, 16:02:13 »
No mozliwe, że większość tutaj nie ma tak "komfortowej" sytuacji jak ja :P

Choć 3 dzieci to ja bym brał ravke jak nic. Ja chciałem CC z myślą o labradorze z tyłu i partnerki z przodu, podróżując z walizkami często :D

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1553 dnia: 04 Grudnia 2022, 16:05:46 »

Ja mam 170cm, żona 165cm a najwyższa i najstarsza jednocześnie córka to 8 Lat i też z tych niższego wzrostu bo 120cm

Czytalem tu na forum, ze na 3 foteliki to ravka ciasna. Czy tam 2 z tyl plus mala zona. Ja mam dwojke dzieci, małą żonę i chyba mnie czeka 2+3 a wczoraj info, ze corolla w Belgii. No i patrzac ze do varianta tak na styk z wózkiem się mieściliśmy to w CC sie obawiam, ze miejsca nie bedzie :) także chyba na rav4 zmienię.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1554 dnia: 04 Grudnia 2022, 16:09:54 »
No mozliwe, że większość tutaj nie ma tak "komfortowej" sytuacji jak ja :P

Choć 3 dzieci to ja bym brał ravke jak nic. Ja chciałem CC z myślą o labradorze z tyłu i partnerki z przodu, podróżując z walizkami często :D
Styl prowadzenia Ravki nam po prostu nie podszedł - lepsze czucie auta jest w CC

Zobaczymy - mieściliśmy się w Vitarze na wyjazd tygodniowy a tu jest sporo więcej miejsca - nic więcej nam nie trzeba.

Chodź już wózka nie wozimy no i jak posadziłem w salonie dzieciaki na tylną kanapę to naprawde był luz - ale fakt foteliki mamy nie takie na isofix a zapinane pasem bezpieczeństwa

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1555 dnia: 04 Grudnia 2022, 16:18:15 »
Ja mam 2+2 i to auto jest w sam raz. Lochy nie trzeba do jazdy praca szkoła dom. Siedziałem ostatnio w Formentorze 2.0 4x4. I CC jest warta 150K w AWD. Ale 185k żal by mi było na CC Premier bo to przegięcie. Lepiej dołożyć 30 i brać NX jak pryzma

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1556 dnia: 04 Grudnia 2022, 16:22:16 »
Lepiej dołożyć 30 i brać NX jak pryzma
?

Nx od 280 tys jak Ty liczysz?

EDIT: Dobra sprawdziłem, chyba miałem w głowie rxa albo inny, nie pamiętam
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2022, 16:25:29 wysłana przez lexziom »

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
Corolla Cross
« Odpowiedź #1557 dnia: 04 Grudnia 2022, 16:22:51 »

Czytalem tu na forum, ze na 3 foteliki to ravka ciasna. Czy tam 2 z tyl plus mala zona. Ja mam dwojke dzieci, małą żonę i chyba mnie czeka 2+3 a wczoraj info, ze corolla w Belgii. No i patrzac ze do varianta tak na styk z wózkiem się mieściliśmy to w CC sie obawiam, ze miejsca nie bedzie :) także chyba na rav4 zmienię.
Kenny moim zdaniem się zmieścisz,

A to czy bardziej warto nx’a? Zawsze warto

Kwestia czekania bo na lexa to z 2lata ponad.

Mnie osobiście miejsca jest dość w CC dla mojej rodziny - kwestia bardzo indywidualna. Jak się 3 nam urodziło to z wózkiem
Jezdzilem Corollą HB - mało było miejsca ale daliśmy radę, Vitara 2020 była większa a to jest jeszcze większe :)

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #1558 dnia: 04 Grudnia 2022, 17:11:00 »

Jezdzilem Corollą HB - mało było miejsca ale daliśmy radę, Vitara 2020 była większa a to jest jeszcze większe :)

Przecież w Corolli HB jest więcej miejsca niż w nowej CC, bo auto można przyrównać bardziej do Dacii Sandero w środku.
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1559 dnia: 04 Grudnia 2022, 18:00:55 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl