Dziś jechałem Nowiutką Skodą Superb. No, ale to inna para kaloszy. Nie o tym jednak chciałem napisać.
W CC, którą miałem okazję trestować, był system BSM jak również takowy jest w Skodzie któa jechałem. Czym się różnią.
W CC to mała lampka zapalająca sia na zwierciadle. Jest widoczna, ale trzeba zerknąć w lusterko. Niby logiczne. Podobnie jest w Maździe. Tylko dlaczego tak potrzebny system jest w najbogatszej wersji ? i w pakiecie do Style.
W Skodzie to kawał lampy w obudowie lusterka.. Nie sposób nie zauważyć, nawet jak się nie chce. Nie wiem jak to jest w innych markach, ale tu mi się to spodobało. Jak ma ostrzegać, to niech to będzie wyraźne. Ukłon dla starszej generacji kierowców.
Właśnie sobie oglądam cennik Corolli TS 2023 i ku mojemu zdumieniu, wbrew bredniom tego kolesia z TMP z któregoś tam filmiku. Forumowicze wiedza o kogo chodzi, a mi się nie chce szukać linku do filmu i cytowania jego wypowiedzi, ale nie dla Lexusa zarezerwowano tylko światła matrycowe, bo już w Corolli TS lift 2023 są dostępne

. Co prawda w wersji Executive, ale są : Światła matrycowe w technologii LED
z systemem adaptacyjnych świateł drogowych (AHS) .
Nie za bardzo doinformowany koleś.
Natomiast BSM dostępny tylko w Executive i za dopłatą w pakiecie do wersji GR. Taki system powinien być w standardzie w każdej wersji i każdej marce. Montują mniej potrzebne systemy, no ale nie mnie o tym decydować.