innymi słowy jakie widzisz wady w swoim aucie,
w moim ?
Proszę bardzo :
paskudna deska zarówno optycznie jak i materiałowo. Kolejny lift, zdecydowana poprawa
brak gniazda 12V w bagażniku, mimo posiadania najbogatszej wersji. 10-lat starszy Passat w wersji drugiej od początku miał. Pociągnąłem, zgodnie ze sztuką. Koszt 25 zł, dziś może byłoby 50 zł, bo to zupełnie inne ceny mamy.
Drut podtrzymujący maskę zamiast siłowników - nic nie znaczący, ale to jest wersja Prestige, któa w 2012 roku kosztował 150 koła
Brak kontrolki kończącego się płynu do spryskiwaczy w zbiorniku
brak kontrolki zużycia klocków hamulcowych
konieczność wymiany (przynajmniej wg. ASO) całej półosi, kiedy wystarczy czasami tylko gumowa osłonę, czy przegub.
Tworzywa jednokrotnego użycia. (wyciągnięte zaślepki na sankach foteli juz się nie dały ponownie założyć)
marnej jakości szycie tapicerki. Obydwa fotele wymontowywałem i oddawałem do tapicera w celu ponownego przeszycia - w żadnym samochodzie tego nie miałem, a miałem ich sporo, w tym takich marnych
marnej jakości obszycie kierownicy- zaczęła pruć się przy przebiegu jakieś 80 tyś km. Do dziś nic z tym nie zrobiłem (nie mam jak) i przy tym twarda ta kiera (Corolla ma zdecydowanie lepszą)
Podłoga bagażnika - to trzeba być chyba Japończykiem, żeby zrozumieć co autor miał na myśli z tymi wkładkami. No, ale pies to trącał.
Przełączniki do otwierania klapki tankowania + jeszcze dwa w miejscu kompletnie niedostępnym z pozycji siedzącej. Kiedy na środku deski zamontowano wielką kontrolkę o ewentualny wyłączeniu poduszki pasażera
po lifcie deska wygląda o niebo lepiej i wykonana jest z lepszych materiałów

włączynik/wyłacznik hamulca elektrycznego, też umiejscowiony w miejscu mającym mało wspólnego z ergonomią
Słaba widoczność na boki
Tylna szyba, na zewnątrz okazała, na całe drzwi, a od środka zasłonięta wielkim plastikiem, który zabiera ok. 30% jej wielkości
Na słupkach plastiki kiepskiej jakości (konkurencja ma z przyjemnego materiału)
Podłokietnik to nie jest podłokietnik, tylko pokrywa na schowek, w którym ukryty jest pod jakimś pudełkiem port USB. To trzeba mieć poczucie humoru.
Tych wad, drobnych i mniej lub bardziej upierdliwych bym znalazł pewnie więcej.
Zalety :
w miarę ładna sylwetka
[cenzura] fajny silnik kochający LPG - podstawa podjęcia decyzji zakupowej, chociaż planowałem RAV-4 w podobnym roczniku rzecz jasna.