Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479749 razy)

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1935 dnia: 19 Grudnia 2022, 20:21:03 »
Wczoraj wysłałem zapytanie przez apkę do centrum serwisowego i tutaj miłe zaskoczenie bo kontakt został nawiązxany niemal natychmiast. Co do zdalnego właczania to napisali, ze powininem zaktualizować soft ale nie doprecyzowali czy wyślą go na samochód czy juz tam powinine byc bo u mnie jest info że brak aktualizacji. Póki co wysąłłem im fotę i czekam dalej. CO do przykładania kluczyka do startera to nakazli kontakt z serwisem więc coś jest na rzeczy.

Tak przy okazji to czy dostaliście gumowe dywaniki w zestawie bo ja tylko matę i siatkę do bagaznika a w środku mam  dywanowe które przy tej aurze już przestały wyglądac jak nowe :)  Maci etez jakies info o progach?

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1936 dnia: 20 Grudnia 2022, 14:28:51 »
Wczoraj wysłałem zapytanie przez apkę do centrum serwisowego i tutaj miłe zaskoczenie bo kontakt został nawiązxany niemal natychmiast. Co do zdalnego właczania to napisali, ze powininem zaktualizować soft ale nie doprecyzowali czy wyślą go na samochód czy juz tam powinine byc bo u mnie jest info że brak aktualizacji. Póki co wysąłłem im fotę i czekam dalej. CO do przykładania kluczyka do startera to nakazli kontakt z serwisem więc coś jest na rzeczy.

Tak przy okazji to czy dostaliście gumowe dywaniki w zestawie bo ja tylko matę i siatkę do bagaznika a w środku mam  dywanowe które przy tej aurze już przestały wyglądac jak nowe :)  Maci etez jakies info o progach?
Ja dostałem również gumowe do samochodu i bagażnika. Ale nie wiem czy to nie była dobra wola dilera (Warszawa) bo w specyfikacji samochodu mam tylko welurowe

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1937 dnia: 20 Grudnia 2022, 17:56:15 »
Jako ciekawostke powiem Wam, że od dealera dostałęm informację , że progów nie ma i nie będzie i że sa wycofane z oferty :) Musze jeszcze zerknąć w zamówienie ale mam tylko ogólne bo nie jestem bezpośrednim kupującym. Jezeli macie jasno wymienione w zamówieniu to pewnie wywalczycie ale generalnie po herbacie :) Maty gumowe dostałem

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1938 dnia: 20 Grudnia 2022, 20:45:08 »
Jeszcze jakiś czas Euro 3 będą jeździć, a to są właśnie diesle VAG z początku wieku :( a na

Można podnieść normę pojazdu montując dodatkowe osprzęty i uzyskac wpis do dowodu o konkretnej normie
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1939 dnia: 20 Grudnia 2022, 21:13:27 »
Jeszcze jakiś czas Euro 3 będą jeździć, a to są właśnie diesle VAG z początku wieku :( a na

Można podnieść normę pojazdu montując dodatkowe osprzęty i uzyskac wpis do dowodu o konkretnej normie
Jak tak ogarniasz temat, to w przypadku auta zabytkowego wystarczy opinia rzeczoznawcy, czy muszą być żółte tablice. Wolałbym nie rejestrować na zabytek, bo za dużo praw się zrzekam.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1940 dnia: 21 Grudnia 2022, 00:44:54 »
Można podnieść normę pojazdu montując dodatkowe osprzęty
których wartość może przekroczyć wartość samochodu ? Bawiłbyś ie w to ? Najprawdopodobniej "umrą" same śmiercią naturalną na złomowiskach. Albo jak napisał Kuba, zabytek, ale to już inna para kaloszy.Na pewno właściciel Glofa, czy Passata TDI nie będą się w to bawić

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1941 dnia: 21 Grudnia 2022, 07:50:33 »
Co Ty mi tu o zabytkowym golfie :). To śmierdziel i truciciel.
Chociaż jak ostatnio odpaliłem Hiace w parkingu podziemnym, to włączył się alarm ewakuacji :).
Ale to kwestia regulacji zapłonu, a nie sadzy.

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1942 dnia: 21 Grudnia 2022, 08:01:27 »
Nie raz mam ochotę wyjść wyciągnąć kierowcę i kazać mu to wdychać.

Kuba nie trzeba go pałą, tamte czasy już minęły, a metody wtedy stosowane się nie sprawdziły.
Lepiej dać ludziom możliwość dobrego wyboru (jak np hybryda 5-tej generacji) i oni sami wybiorą co dobre. Ludzie przy wyborze samochodu (jeśli dużo jeżdżą) kierują się głównie ekonomią i dlatego często wybierają diesle (nie piszę o euro 3 bo tym się jeździło 15 lat temu). Przypuszczam że gdyby nie ta nadmierna głośność w Toyotach, to o wiele więcej ludzi by się do nich przekonało. I nikt by nie patrzył na kawałek wystającej rury i inne duperele.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1943 dnia: 21 Grudnia 2022, 08:24:13 »
Lepiej dać ludziom możliwość dobrego wyboru
Tylko żeby nie dali nam takiego wyboru jak we Francji czyli możesz sobie jeździć golfem 3 TDI o wartości XXX ale zapłać podatku 20k rocznie.  :-)
Przypuszczam że gdyby nie ta nadmierna głośność w Toyotach, to o wiele więcej ludzi by się do nich przekonało. I nikt by nie patrzył na kawałek wystającej rury i inne duperele.
Tu się nie zgodzę bo nie byłoby rurki to byłaby śrubka nie byłoby śrubki to . .. itd. Narzekanie jest wpisane w naszą polską naturę  :-)
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2022, 08:55:34 wysłana przez ledziu »

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1944 dnia: 21 Grudnia 2022, 09:06:07 »
Tylko żeby nie dali nam takiego wyboru jak we Francji czyli możesz sobie jeździć golfem 3 TDI o wartości XXX ale zapłać podatku 20k rocznie.

To powoli się dzieje w Polsce.
W zamian za pieniądze z KPO, rząd PiS się zgadza na ustępstwa wobec UE, np.: od 2026r. coroczny podatek od własności pojazdów z silnikiem spalinowym, od 2024r. opłata od rejestracji pojazdu z silnikiem spalinowym, od 2023r. opłaty za wszystkie autostrady i drogi ekspresowe w Polsce po to by obywatele przesiedli się do pociągów, itp.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/kamienie-milowe-w-kpo-zobacz-na-co-zgodzil-sie-rzad-w-zamian-za-pieniadze/s4c898q

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1945 dnia: 21 Grudnia 2022, 09:23:47 »
Ogólnie idea jest szersza. Zakłada że kupno samochodu stanie się nieosiągalne i jedyna dostępna opcja to będzie wynajem. Kolejne to pozbawienie obywateli własnych mieszkań i gotówki. A dla tych co jednak chcą mieć nieruchomości, podatek katastralny że im się odechce. Zarządzanie obywatelem stanie się łatwiejsze niż kiedykolwiek :shock:
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2022, 09:25:39 wysłana przez surrender »

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1946 dnia: 21 Grudnia 2022, 09:39:30 »
Fajny wątek. Temat : CC.....3 strony wątku spalanie w tym dwie w grupie VAG :) Kocham dedykowane fora. Żeby nie mijac sięz tematem bo pewnie kiedy tak ze 2000 osób odbierze fure to zasypią dział serwisu pytaniami , sam ćwiczę z serwisem online temat zdalnych funkcji. Udało mi sie już zebrac następujące informacje. Resteowanie systemu nic nie daje. Odinstalowywania i ponowne instalowanie aplikacji MyT równeż. Czyszczenie cache równiez. Co więcej mam apke zainstalowana zaróno na najnowszym Androidzie jak i najnowszym iOS. efekt jest identyczny. Działa praktycznie w 100% przypadków funkcja odblokowywania i blokowania pojazdu. Funkcja klimatyzacji zadziałała 5x na kilkdziesiąt prób i WYŁĄCZNIE w zakresie samej klimy. Obserwacja jest taka, ze za każdym razem system nawiązuje połączenie z pojazdem. Pojazd potwierdza kiernkami otrzymanie polecenia włącza sie na kila sekund a następnie wyłącza i na apce wyskakuje komunikat błędu. Jezeli spróbujecie na apce wybrac klimę plus podgrzewanie siedzenia lub kierownicy błąd wyskakuje natychmiast. Zdalnego włączania kierunków nie ma w ogóle w opcji, chyba że gdzies w innej funkcjonalności jest a ja do tego nie doszedłem.

Podobnie nie powinniści ekierowac się funkcjonalnościa sterowania głosowego poniewaz komendy sa całkowicie różne od tych wyświetlanych na urządzeniu ale co ciekawe różne też od tych z instrukcji a instruckja i HELP na urządzeniu różnią się całkowicie :) Stan umysłu.  Musicie próbowac. Mie udało się oprócz standardowych wyszkac stacje po nazwie pod warunkime ze nazwa jest czytelna jak Radiozet. Otworzyć szyby kierowcy i pasażera, włączyc wycieraczki przód, tył, sterowawac nawiewem, temperaturą , ustawic navi , uzyskac informacje o zasięgu, pogodzie plus funkcje telefonu i muzyki.

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1947 dnia: 21 Grudnia 2022, 09:40:52 »
@surrender, pesymistycznie, ale coś pewnie w tym jest. A najlepiej ubezwłasnowolnić i uzależnić ludzi poprzez kredyty.
Ja jednak patrzę na słońce, które właśnie zaświeciło.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1948 dnia: 21 Grudnia 2022, 16:32:28 »
Podsumuje pierwsze 1000 km.

Auto jeździ, działa wszystko,  pali 6 litrów. Ogolnie toczydło z punktu A do B. Totalnie nudne i bezpłciowe jak "flaki z olejem". Czuje sie wykastrowany motoryzacyjnie przez toyote. Auto jest jak golf 2, 3, 4, 5, 6, 7, nudne, proste, rożnica jest taka że ma duzy ekran i nic wiecej, inne auta o wymiarach 4,45 cm, maja wiecej miejsca w srodku. Nie ma co pisać o CC bo nie ma sie czym zachwycac ani krytykować. 4 koła, 5 miejsc. wspomaganie, el szyby i lusterka, ABS, ESP. Równie dobrze można tak samo opisac golfa 3 z 1995 roku. ( pomijam ekran i nowczesne systemy, radary) auto sie niczym nie rożni.

Jedyne co mnie trzyma przy toyocie ( 1x mam toyote) to CVT + hybryda + 6 litrów+ brak muła i szarpniec przy zmianie biegów/redukcji+ wolnossak 2.0+ brak wielu cześci ekspolatacyjnych.

« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2022, 16:37:32 wysłana przez Crosscorolla »

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1949 dnia: 21 Grudnia 2022, 17:49:42 »
Podsumuje pierwsze 1000 km.

Auto jeździ, działa wszystko,  pali 6 litrów. Ogolnie toczydło z punktu A do B. Totalnie nudne i bezpłciowe jak "flaki z olejem". Czuje sie wykastrowany motoryzacyjnie przez toyote. Auto jest jak golf 2, 3, 4, 5, 6, 7, nudne, proste, rożnica jest taka że ma duzy ekran i nic wiecej, inne auta o wymiarach 4,45 cm, maja wiecej miejsca w srodku. Nie ma co pisać o CC bo nie ma sie czym zachwycac ani krytykować. 4 koła, 5 miejsc. wspomaganie, el szyby i lusterka, ABS, ESP. Równie dobrze można tak samo opisac golfa 3 z 1995 roku. ( pomijam ekran i nowczesne systemy, radary) auto sie niczym nie rożni.

Jedyne co mnie trzyma przy toyocie ( 1x mam toyote) to CVT + hybryda + 6 litrów+ brak muła i szarpniec przy zmianie biegów/redukcji+ wolnossak 2.0+ brak wielu cześci ekspolatacyjnych.

bardzo dobre zawieszenie. I to juz tworzy bardzo sympatyczny komplet do jazdy

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl