Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479684 razy)

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1965 dnia: 22 Grudnia 2022, 14:38:11 »
Zacząłem próbować i  chyba ja mam to samo. O ile mi sie udało zdalnie włączyć ogrzewanie szyby (2 razy z rzędu), o tyle fotel kierowcy ani razu, to jakaś straszna loteria Daj znać jak będziesz już po wizycie w serwisie czy pomogło

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1966 dnia: 22 Grudnia 2022, 18:00:38 »
Zacząłem próbować i  chyba ja mam to samo. O ile mi sie udało zdalnie włączyć ogrzewanie szyby (2 razy z rzędu), o tyle fotel kierowcy ani razu, to jakaś straszna loteria Daj znać jak będziesz już po wizycie w serwisie czy pomogło
30.12 mam odstawić CC na jakies 2h. Dam znać.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1967 dnia: 22 Grudnia 2022, 22:39:20 »
Potwierdzam. U mnie też nie działa podgrzewanie foteli przez apke mimo, ze mam wersje comfort...

Toyota to badziewie  :D

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1968 dnia: 23 Grudnia 2022, 20:14:25 »
to jednak chyba trzeba poczekać na lift, albo co najmniej rok, aż zlikwidują problemy "wieku dziecięcego"

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1969 dnia: 23 Grudnia 2022, 20:44:03 »
Bez kozery powiem, że trzeba poczekać 5 lat, aż wyjdzie nowy model.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1970 dnia: 23 Grudnia 2022, 20:51:43 »
Auto nie jest nowe, w Stanach jeździ od roku, więc jeśli chodzi o usuwanie chorób wieku dziecięcego to było już dość dużo czasu gdyby chcieli to zrobić. Dopóki słupki sprzedaży będą się zgadzać to nie ruszą  nawet małym paluszkiem.
Ja tu widzę tylko jedną rzecz do poprawy - wygłuszenie. Ale każdy ma inną wrażliwość i oczekiwania. Każdy ma też inny cel jeśli chodzi o użytkowanie (jeden szuka auta rodzinnego jako jedyne w rodzinie , inny jako drugie, a jeszcze inny tylko jako służbowe).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1971 dnia: 23 Grudnia 2022, 20:58:18 »
Znajdź toyotę która nie wymaga wygłuszenia (po roku 2010 w PL)

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1972 dnia: 23 Grudnia 2022, 21:01:02 »
Nigdy wcześniej nie miałem Toyoty, więc trudno mi się odnieść, ale skoro tak piszesz to może tak jest.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1973 dnia: 23 Grudnia 2022, 21:51:15 »
Japońskie auta z natury ( nie wszystkie modele) są głośne.
Miałem i jeździłem  autami marki: Nissan, Honda, Mazda, mam Toyota, a jeździłem też  Mitsubishi, Suzuki, Daihatsu, Lexus i Infiniti. Tylko dwa ostatnie były wyciszone ( jako/tako po jspońdku). Z pozostałych najlepiej wypadał Nissan ( niestety nie mechanicznie). Generalnie dla mnie japońskie to auta głośne, ale majace swoje plusy i te plusy dla mnie są nadal ważniejsze ;)

« Ostatnia zmiana: 23 Grudnia 2022, 21:52:51 wysłana przez Krisman »

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1974 dnia: 23 Grudnia 2022, 23:04:53 »
Dopóki słupki sprzedaży będą się zgadzać to nie ruszą  nawet małym paluszkiem.
miałem na myśli problemy jakie poruszył EMJOT i potwierdził CorollaCross.
Co do wygłuszenia to już temat jest wiadomy i wiadomo jak temu zaradzić na własną rękę.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1975 dnia: 23 Grudnia 2022, 23:48:26 »
Jak by ktoś nie wiedział specjalnie zaznaczyłem wersje Comfort bo nie ma nic podgrzewanego. A tym bardziej foteli. Auto ma szmate na siedzeniach i powiem szczerze że wyjątkowo ciepla jest w mrozy,  Po ok 3 km. Silnik jest zagrzany i ciepło w środku nawet. Nie trzeba grzanych foteli wg mnie. Skóra to co innego. Bogocze w premier edition raczej muszą grzać bo eko skóra cielęca z alpejskich gor w morozy będzie nie przyjemna i strasznie zimna.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1976 dnia: 24 Grudnia 2022, 00:18:08 »
Bogacze w skórach czy plebs w szmatach. Silnik dla wszystkich ten sam. Świeżutko po przedświątecznej trasie 330 km ekspresówki i A1 średnia 116km/h z trasy spalanie 8.9..... aha już ktoś wysmiewal zdanie żon ale moja dopiero pierwszyrazjechala tradycyjnie z tyłu. Specjalnie wcześniej jej nic nie mówiłem o temacie głośności. Po pytaniu jak z komfortrem skomentowala krótko w porównaniu do tego koszmaru z podróży na poprzednie święta ravka jest idealnie. Ta ravka to musiała mieć coś zepsute (cytat beż poprawek i komentarza bo Ravka byla od dealara demowka czyli nowka) ;) więc nie jest tak źle.
« Ostatnia zmiana: 24 Grudnia 2022, 00:21:01 wysłana przez EMJOT »

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
Corolla Cross
« Odpowiedź #1977 dnia: 24 Grudnia 2022, 00:20:20 »
Bogacze w skórach czy plebs w szmatach. Silnik dla wszystkich ten sam. Świeżutko po przedświątecznej trasie 330 km ekspresówki i A1 średnia 116km/h z trasy spalanie 8.9..... aha już ktoś wysmiewal zdanie żon ale moja dopiero pierwszyrazjechala tradycyjnie z tyłu. Specjalnie wcześniej jej nic nie mówiłem o temacie głośności. Po pytaniu jak z komfortrem skk e towala krótko w porównaniu do tego koszmaru z podróży na poprzednie święta ramka jest idealnie. Ta ramka to musiała mieć coś zepsute (cytat beż poprawek i komentarza) ;) więc nie jest tak źle.
Nooo średnia 116km/h to musiało być dobrze grzane :)
 Dynamika rozumiem że więcej niż wystarczająca w taką trasę?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1978 dnia: 24 Grudnia 2022, 00:22:40 »
Do wlotu na ekspresówki,mam 500m a cel podróży 11km od zjazdu z a1. Więc średnia w 100% z trasy beż miasta i dróg lpkalnych

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1979 dnia: 24 Grudnia 2022, 12:37:54 »
@Krisman,
Z tym wygłuszeniem to jest generalnie problem, również w innych markach. Może nie taki jak w Toyocie, ale jest gorzej niż było 10 lat temu. Rozmawiałem ostatnio ze szwagrem, miał wcześniej BMW 5 z 2007 r. a teraz ma Mercedesa E z 2019 r. W starym BMW wygłuszenie o niebo lepsze. Wygłuszenie komory silnika w autach premium jest nadal na wysokim poziomie, ale odgłosy z kół (zwłaszcza przy deszczu ) znacznie się pogorszyły. Pogorszyły się również dźwięki powstające przy wietrze przy szybkiej jeździe autostradowej. Ja również poczułem pogorszenie w temacie głośności Audi Q5 z 2010 r. vs Audi A6 z 2016 r.
Niestety coraz bardziej dają się we znaki działania księgowych. Jest jak jest, ważne żebyśmy my jako użytkownicy coś jeszcze z tego uszczknęli np w postaci niższej ceny, a tu bania (cena w górę - komfort w dół).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl