Idźcie do salonu i spróbujcie zamówić za te 219kpln hybrydowego NXa 
I do tego tak w...24mc 
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zamowilem kilka miesiecy temu i wiem, ze to dramat
Zapytalem tylko o roznice miedzy RAV a NX w kwestii wersji hybrydy
A oczekiwanie na NX to zupelnie inny temat wolajacy o pomste do nieba
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
NX ma 4.5 jak RAV4 V pre-FL
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rozumiem, ze FL miala juz 5 generacji naped ?
A kiedy z ciekawosci ma sie pokazac na rynku ?
Tak RAV4 V FL (MY’23) ma napęd 5 generacji i jest w sprzedaży bodaj od października. Pierwsze już zostały odebrane przez szczęśliwych nabywców. Ja muszę jeszcze poczekać na swoją.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To nawet nie wiedzialem, ze RAV ma juz piatej
A z ciekawosci czym sie roznia od poprzedniej ?
zmieniło się w poliftingowej Corolli w ramach układu napędowego:
redukcję masy poprzez zastosowanie innych metali do wykonania przekładni oraz bardziej kompaktowego silnika elektrycznego.
pojazdy otrzymują mocniejszą baterię litowo-jonową. Teraz ma ona 0,85 kWh pojemności, a nie 0,75. Nadwyżka przydała się podczas kolejnej modyfikacji dotyczącej sposobu rozwijania mocy.
przyspieszenie po głębokim naciśnięciu pedału gazu staje się mniej liniowe. Na początku pojawia się większe uderzenie mocy, które utrzymuje się przez większą część cyklu przyspieszania. Wypłaszczenie krzywej osiągów pojawia się później.
większa bateria pozwala na zwiększenie udziału silnika elektrycznego w napędzaniu pojazdu. W czasie dynamicznego przyspieszania silnik utrzymuje obroty niższe o 300 do 500 rpm. Skutkiem jest obniżenie hałasu wewnątrz auta o 2,5 dB.
Ciekawostki? Bateria litowo-jonowa w Corolli po liftingu jest aż o 18 kg lżejsza od niklowo-wodorkowej zastosowanej w Aurisie. Poza tym w przypadku układu 1.8 HSD moc silnika elektrycznego wzrosła aż o 23 konie, a do tego za sprawą nowej jednostki sterującej, Japończykom udało się ograniczyć straty energii w układzie napędowym aż o 6 proc. Interesująco wypada też sprawność cieplna benzyniaka. Wynosi 41 proc. i jest raczej zbliżona do jednostek diesla.