Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479602 razy)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2010 dnia: 25 Grudnia 2022, 22:49:45 »
Komory silnika na razie nie ruszam, choć mam świadomość, że jest to poważne źródło hałasu.
  nie wszystkie firmy się podejmują.
Ja sens dokładać do CC za 180 wygłoszenie. ? to o czym pisze Gilmur to ok 5000 zł.
Nx350h kosztuje 219.
w najuboższej wersji. czekanie z tego co mówił sprzedawca to ok. 2 lata. No i porównaj wyposażenie max CC i najbiedniejszą wersję Lexusa. Doposaż do wyposażenia CC i wtedy podaj cenę -powinieneś zmieścić się w  265 tyś. Nawet z UX-em to nie wypali.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2011 dnia: 26 Grudnia 2022, 06:36:48 »
Bo to nadal ten sam napęd - 4.5 ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2012 dnia: 26 Grudnia 2022, 10:31:01 »
Bo to nadal ten sam napęd - 4.5 ;)

Dokladnie o to mi chodzilo
Thnnnnnxxxxx za info

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2013 dnia: 27 Grudnia 2022, 13:02:06 »
5-ta generacja napędu hybrydowego jak na razie tylko w silniku 2,0. Początkiem roku 2023 będzie również w silniku 1,8. O silniku 2,5 i 1,5 w 5-tej gen. jak na razie nic nie słyszałem.
A swoją drogą ciekawi mnie czy przy 5-tej gen 2,5 podniosą moc czy zostanie na tym samym poziomie.

Offline emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris HSD 2015
« Odpowiedź #2014 dnia: 28 Grudnia 2022, 12:12:20 »
Byłem wczoraj w Toyocie na test akumulatora trakcyjnego, żeby przedłużyć jego gwarancję o kolejny rok. Była okazja zobaczyć na żywo Corollę Cross Hybrid. Z tym samochodem Toyocie kompletnie coś nie wyszło. Ten samochód w ogóle nie powinien powstać. Stała chyba bogato wyposażona, bo skóry, itd. Z zewnątrz jako tako - przód mi się podoba, ale profil boczny brzydki. Otwieram drzwi kierowcy i mnie zamurowało. Nie to, że jest duża ilość twardego plastiku, ale ten cały kokpit i przestrzeń z przodu taka jakby pusta, wybrakowana, źle zaprojektowana. Wszystko brzydko wygląda. Dosłownie jakbym widział jakąś Dacię w środku ze skórzanymi siedzeniami. Boczek drzwi bardzo brzydki z tym dziwnym, wielkim uchwytem(rączką) jakby z jakiegoś ciężarowego samochodu, aby coś było. Bagażnik prawie nie istnieje, bardzo płytki. Zaglądam na podkola a tam blachy innego koloru i niż nadwozie(czarne). Z tą rurą wydechową co tak cały świat się śmieje, bym tak mocno się nie czepiał. No odstaje, ale jej nie widać, trzeba mocno głowę schylić, żeby ją zobaczyć. Może z perspektywy jadąc samochodem za taką Corolla z tyłu widać komicznie tę rurę wydechową.
Wsiadam do CH-R'a, czy RAV4 i kompletnie inne, przyjemne wnętrze. Miłe dla oka. Niby to kwestia gustu, ale moim zdaniem to już nie jest kwestia gustu odnośnie Corolli. Ten samochód jest po prostu nieudany imho. Gabaryty samochodu są dziwne. Niby cross, ale bardziej z bryły samochód wygląda jak miniaturka SUV'a - śmiesznie to wygląda. Trochę jakby Toyota próbowała projektować Crossa na szybko i ciąć koszta, gdzie się da, żeby nie była ekstremalnie droga w czasach jakie mamy. Co i tak ten samochód jest bardzo drogi.

Kolejny samochód który nie powinien powstać to Yaris Cross. Projektowali chyba go chyba po pijaku, zwłaszcza przód... To nie temat o Yaris Cross, więc na tym kończę.
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2022, 12:19:54 wysłana przez emigrant »

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2015 dnia: 28 Grudnia 2022, 16:31:44 »
No to pojechałeś emigrant ostro. A wolno wiedzieć, czym Waść jeździsz ?

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2016 dnia: 28 Grudnia 2022, 17:01:36 »
Jak widać Emigrant przeżył wielką traumę, ciekaw jestem jak on to przeżyje i czy wyjdzie z tego cało  :grin:

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2017 dnia: 28 Grudnia 2022, 17:42:36 »
biorąc pod uwagę, że ma inną Toyotę, to ma odniesienie jakieś do CC. W wolnej chwili poogladał i opisał swoje odczucia. Wolno mu. Mi też CC nie przypadła do gustu. Powiem więcej, bardzo mnie rozczarowała, a czekałem na nią praktycznie rok od momentu jak Petryn wrzucił filmik z testowaniem wersji amerykańskiej, bez hybrydy.
Tak się zastanawiałem, dlaczego tak mnie uderzyło wycie w CC. To nie wina poziomu hałasu, aczkolwiek nie jest niski, tylko częstotliwości. Hałas w CC w trakcie przyspieszania ma wyższe tony i to drażni. Mam motocykl z głośnymi wydechami, ale to jest miły dla ucha basowy bulgot. Dlatego też nie drażni mnie tak bardzo hałas w Ave, a przecież nie jest to cichy samochód.
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2022, 17:49:19 wysłana przez witek1965 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2018 dnia: 28 Grudnia 2022, 17:53:40 »
Ja przed momentem, z ciekawości skonfigurowałem CC pod siebie. Wyszło 211 tys. zł. Szok

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2019 dnia: 28 Grudnia 2022, 18:09:43 »
Dlaczego szok?

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2020 dnia: 28 Grudnia 2022, 18:32:13 »
Ja przed momentem, z ciekawości skonfigurowałem CC pod siebie. Wyszło 211 tys. zł. Szok
Coooo? To może tyle w ogóle wyjść? :D

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2021 dnia: 28 Grudnia 2022, 18:34:04 »
Ja mam CC i im dłużej jeżdżę tym bardziej nudne to auto, bo to co plastikow itp to emigrant ma rację. . Czuję się jak w golfie 4 jeżdżąc CC Mijając inne nowe auta. Nawet opla astrę widzisz ze jest ładniejsza, nowsza. Skody ładniejsze. Corolla TS ładniejsza... trzymanie mnie tylko awd za 150 i nic wiecej przy tym aucie. I hybryda z cvt  reszta to dno. CRV można kupić w awd za 180 K w awd  a jest dużo lepsza wieksza. Więc jak ktos ma brać bogata CC niech nie marnuje kasy bo będzie żałował dość długo:D  200k za takie auto to lepiej 2 letnie A6 kupić albo sorento nowe,  jest tyle aut za 200k. Ale napewno nie CC

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2022 dnia: 28 Grudnia 2022, 19:20:37 »
Bylem 2 dni temu na jazdach probnych i co moge napisac :
Komfort jazdy bardzo wysoki
Fotel kierowcy bardzo wygodny
Fotel pasazera tragedia tragedia tragedia
Ilosc miejsca z tylu w stosunku do gabarytow samej CC - bardzo kiepsko
Bagaznik sredni - bez rewelacji - jego wykonanie to kabaret
Plastiki wewnatrz Corolli nie wygladaja az tak zle … ale niestety kosmicznie twarde
Silnik / przekladnia niesety baaaaardzo wyje - pewnie da sie to po czasie zaakpetowac … ale na dzien dobry calosc baaaardzo wyje
Halas przy 100 - bo tyle jechalem maxymalnie dosc spory ale nie bylo tragicznie jak tu niektorzy opisywali
Spalanie super super dobre - miasto plus trasa lacznie okolo 30 km wyszlo 5,3
To tyle po 40 minutowej jezdzie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #2023 dnia: 28 Grudnia 2022, 20:23:02 »
Ale jak wyszło 211 to znaczy że cos tam do koszyka dało się wrzucić. Właśnie konfigurowałem Fabię. W ubiegłe wakacje wychodziło mi 118tys, a max był ponad 130. Teraz nie ma automatu, 1.5TSI i całej masy innego wyposażenia. Za to można sobie doposażyć w dwuramienna kierownicę :)
W Hondzie nie ma executive i AWD a konfigurator też jakiś skromny, radyjko tylko 7 cali, na plus martwe pole w standardzie. Także wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
A w Toyocie trzeba brać exe, żeby to jakoś wyglądało. Nie widziałem CC a kolega wyżej wziął chyba najtańszą opcję, ale nie wierzę że wygląda gorzej niż podstawowa Corolla sedan.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2024 dnia: 28 Grudnia 2022, 20:37:56 »
Wziąłem comforta. Bo style nie ma nic co by poprawiało komfort czy wygląd auta, przyciemniane szyby czy ladwarka indukcyjna ? Raczej miejsca na tylnej kanapie nie poprawi.. stąd decyzją o wersji comfort. A za 180 k to lepiej dołożyć I mieszkanis kupić na wynajem..  A nie takie g***o jak CC

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl