Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479742 razy)

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2100 dnia: 02 Stycznia 2023, 10:03:47 »
Jeśli mnie pytałeś to nie. Tylko sprawdzałem jakie są opcje dotyczące środkowego miejsca na wyświetlaczu  bez zegarów (czyli puste, ustawienia,komunikaty itp.). Nawigacji nie tykałem . Moze będę musiał jeszcze raz sprawdzić

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2101 dnia: 02 Stycznia 2023, 10:35:04 »
Pytanko do tych, którzy juz uzytkuja a nie tylko oceniają :P Jestem świeżo po obejrzeniu szczegółowego firlmu o Systemie multimedualnycm nowej Corolli (z salonu z NIemiec) Z filmu nie wynika, czy jest to C2023 czy CC tym niemniej system jest praktycznie w kazdym detalu identyczny za wyjątkiem 2 szczegółów. Pierwszy nieistotny, w aplikacjach jest przeglądarka www. Drugi wg mnie bardzo fajny i przydatny tj w wersji zegarów bez tarcz na środku wswietla się mapa przeniesiona z nawigacji (oczywiście mniejsza :P )  Tej pozycji menu w CC nie ma przynajmniej u mnie. Ja mam 4 pozycje na środkowym menu : puste, ustawienia, tempomat i komunikaty. Piątej pozycji brak. Jak to jest u Was?
Poleciałem do samochodu i sprawdziłem. Ustawiłem styl bez zegarów i opcji jak na filmiku u mnie również nie ma. Może wersję interface trzeba zmienić na angielski, nie wiem nie sprawdzałem. W Nissanie kiedyś tak miałem że w w różnych językach delikatnie to sie różniło
zmiana języka nic nie daje. Dzięki , ze sprawdziłeś. To oznacza ze albo to jest w zwykłej Corolli albo na różne rynki nawet EU sa rózne wersje softu.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2102 dnia: 02 Stycznia 2023, 10:35:58 »
Zakładam, że włączyłeś NAVI  z ustawionym celem, bo w rav4 tylko wtedy wyświetla wskazówki, więc u Cirbie może analogicznie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
z celem czy bez nie działa ta opcja. działają tylko wyskakujące komunikaty na środku.

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #2103 dnia: 02 Stycznia 2023, 12:00:12 »
Gdyby ktoś przeoczył, to od dzisiaj jest nowy cennik i kolejne 2 tysie w górę. Wersja podstawowa to teraz 148700zł, czyli prawie 9kzł więcej niż podczas debiutu. Nie ma przebacz, reklama TV musi się zwrócić...

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2104 dnia: 02 Stycznia 2023, 12:55:59 »
tak jakby się dało, to byłoby cacy https://www.youtube.com/watch?v=C7v00DYEEK0
Wygląda bajerancko ale jest mniej użyteczne. Jechałem parę razy Audi z tym wyświetlaczem. Moim zdaniem uproszczony widok w zegarach jest czytelniejszy od pełnej mapy. Rzut oka i widzisz co potrzebujesz a nie musisz się znaleźć w większej ilości informacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2105 dnia: 02 Stycznia 2023, 13:15:02 »
Panowie a może ktoś z użytkowników miał podobny problem
W samochodzie w ustawieniach bluetooth mojego telefonu mam takie trzy  opcje:

Te dwie pierwsze i trzecia się wykluczają , jeśli włączę np. 1 opcje czyli :użyj dla telefon” wyłącza się Android Auto i odwrotnie.
Ale do rzeczy mam 2 pierwsze opcje włączone. Podłączam telefon po kablu nic się nie dzieje – nie staruje AA. Dopiero wchodzę w ustawienia BT i tu suwak AA przestawiam na włączony. Pojawia się ikonka AA na ekranie
Następnym razem kiedy jadę bez podłączonego telefony i 3 opcja jest wybrana nie działają np. połączenia telefoniczne. W poprzednim samochodzie działało to samo w zależności czy kabel USB był połączony czy nie
A może to sprawa ustawień w telefonie macie podobnie
Wstawiłem obrazek zgodnie z poradą witek1965 (dziękuję) mam nadzieję że go widać

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2106 dnia: 02 Stycznia 2023, 13:44:22 »
Panowie a może ktoś z użytkowników miał podobny problem
W samochodzie w ustawieniach bluetooth mojego telefonu mam takie trzy  opcje:

Te dwie pierwsze i trzecia się wykluczają , jeśli włączę np. 1 opcje czyli :użyj dla telefon” wyłącza się Android Auto i odwrotnie.
Ale do rzeczy mam 2 pierwsze opcje włączone. Podłączam telefon po kablu nic się nie dzieje – nie staruje AA. Dopiero wchodzę w ustawienia BT i tu suwak AA przestawiam na włączony. Pojawia się ikonka AA na ekranie
Następnym razem kiedy jadę bez podłączonego telefony i 3 opcja jest wybrana nie działają np. połączenia telefoniczne. W poprzednim samochodzie działało to samo w zależności czy kabel USB był połączony czy nie
A może to sprawa ustawień w telefonie macie podobnie
Wstawiłem obrazek zgodnie z poradą witek1965 (dziękuję) mam nadzieję że go widać

To nowy wymysł toyoty. Kiedy masz włączone pierwsze dwie to nie połączysz sie automatycznie (tzn przez kabel ale automatycznie) z Android Auto. Kiedy masz włączone Android Auto to wyłącza Ci funkcje słuchania muzyki przez bluetooth i połączeń telefonicznych innych niż w AA. O ile to ostatnie może jest i logiczne ale po odłączeniu kabelka od telefonu czyli zaprzestania korzystania z AA nie przywraca połączenia automatycznie z funkcjami bluetooth telefonu :) Ot taki bug lub celowy ale dosyć chory wymysł :)
« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2023, 13:46:21 wysłana przez EMJOT »

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2107 dnia: 02 Stycznia 2023, 14:04:32 »
Dzięki za wyjaśnienie, szkoda, bo tak jak piszesz przywrócenie połączeni po BT (czyli te suwaczki powinny same się przestawić) w przypadku odpięcia kabla powinno być automatycznie. Straszna lipa. Ale pisać nie ma bardzo do kogo. Jak napisałem do Toyoty o braku opcji w aplikacji MyT nawigacji Wyślij do samochodu to odpowiedź była (po 2 miesiącach) "iż wspomniana przez Pana funkcjonalność nie jest dostępna dla systemu który posiada Pan w swoim pojeździe." (???). W instrukcji do Multimediów pisze za to o aplikacji NaviBridge która w/g też nie działa

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2108 dnia: 02 Stycznia 2023, 14:18:07 »
Dzięki za wyjaśnienie, szkoda, bo tak jak piszesz przywrócenie połączeni po BT (czyli te suwaczki powinny same się przestawić) w przypadku odpięcia kabla powinno być automatycznie. Straszna lipa. Ale pisać nie ma bardzo do kogo. Jak napisałem do Toyoty o braku opcji w aplikacji MyT nawigacji Wyślij do samochodu to odpowiedź była (po 2 miesiącach) "iż wspomniana przez Pana funkcjonalność nie jest dostępna dla systemu który posiada Pan w swoim pojeździe." (???). W instrukcji do Multimediów pisze za to o aplikacji NaviBridge która w/g też nie działa
TRochę się śmieję ale tak na prawde to jest bug. W Camry miałem to tak jak powinno być, W Rav4 tez tak było. Do CHR nie podłączałem AA wiec nie wiem ale sa tu też użytkownicy. Aplikacja MYT to jeden wielki bug jest do CC póki co. Na razie próbuję ogarnąc temat aplikacji i zdalnego włączania funkcji klimy. Bez skutku. Ale nie odpuszczę. Chociażby biorąc pod uwagę, ze za tą cenę funkcjonalnośc powinna być 100% lub po prostu wykreslona z oferty (Tak jak np kick sensor któy włąśnie w debiutującej w Kanadzie CC jest obecny (chyba debiutuje :) )

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2109 dnia: 02 Stycznia 2023, 14:34:56 »
reklama TV musi się zwrócić...
chyba tak, bo o dziwo PLN się nieznacznie dźwignął, więc niczym chyba innym się tego nie da wytłumaczyć. No, ale chyba wszystkie marki podniosły ceny i prognozy na 2023 są raczej nastawione na podniesienie cen i to sporo. Trochę śmieszne jest więc "atakowanie" kusząca reklamą, wyprzedaż rocznika 2022, a potem przysyłanie oferty droższej od cennika z listopada ur. na zasadzie, może klient nie śledził cen.
« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2023, 14:36:48 wysłana przez witek1965 »

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2110 dnia: 02 Stycznia 2023, 18:52:17 »
Dobrze widziałem? wersja PE w Corolli Cross o 3 500 droższa?

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2111 dnia: 02 Stycznia 2023, 19:03:17 »

Nie wiem gdzie patrzyłeś, ale ja widzę  3900 w podstawie PE, bez pakietów w stosunku do ceny z 1 września 2022 r.

pireus

• Gość

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2113 dnia: 02 Stycznia 2023, 19:35:58 »
Przy hybrydzie szeregowej byłoby bardzo dziwnie gdyby wyła...
A sam napęd to z nowszych jest w Chevrolecie Volt i Oplu Ampera I generacji. Toyota jak jedzie w trybie hybrydy szeregowej też nie wyje.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2114 dnia: 02 Stycznia 2023, 19:51:38 »

Nie wiem gdzie patrzyłeś, ale ja widzę  3900 w podstawie PE, bez pakietów w stosunku do ceny z 1 września 2022 r.
A czy dobrze widze, ze wrocil JBL w konfiguratorze ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl