Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479683 razy)

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2175 dnia: 11 Stycznia 2023, 13:50:21 »
EMJOT kiedy miałeś te zmianę softu ? Czy coś dała, czy warto to robić? Możesz podać jaką wersje teraz masz  (mozna odczytać na ekranie multimediów ale pewnie wiesz) ?

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2176 dnia: 11 Stycznia 2023, 14:06:12 »
EMJOT kiedy miałeś te zmianę softu ? Czy coś dała, czy warto to robić? Możesz podać jaką wersje teraz masz  (mozna odczytać na ekranie multimediów ale pewnie wiesz) ?
ale to była zmiana softu mtego głównego moduł CAN, ECAM czy jak on się nazywa i była robiona w Toyocie a to o czym mówisz to chyba zdalne aktualizacje on line.
Ja żadnej zmiany nie zauwazyłem. W każdym razie liczyłem, ż epoprawi to obsługe zdalna poprzez aplikację MyT ale to pozostało bez zmian. Aktualizacj abyła robiona 30 grudnia

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2177 dnia: 11 Stycznia 2023, 14:57:09 »
Dzięki masz rację  aktualizacja softu którego wersja jest na panelu ekranu MM robi sie online. Może kiedyś poprawią i współpraca z MyT będzie lepsza

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2178 dnia: 11 Stycznia 2023, 15:56:14 »
Ale niższa, że boki niżej? Czy cały prześwit?
Serio pytasz, czy taki żart?  Jak rura wydechowa jest najniższym punktem, to całe auto niższe czy tylko w miejscu montażu rury?  :cool:
Nie wiem jaka jest odległość pomiędzy najniższym punktem gdzie montuje się te dodatkowe progi a ziemią. Nie mam specyfikacji jakiej grubości są progi. Jeśli dodają 2.5cm po bokach i nie powoduje to obniżenia prześwitu to nic się nie dzieje. Jednak jeśli prześwit miałby się obniżyć z 16 do 13.5cm to już by było kiepsko :) Informacja, że auto jest niższe o 2.5 cm nie daje pełnego obrazu. Tak samo można powiedzieć i o montowanym haku czy chlapaczach, że obniżą nam auto.

Przy tym jak ktoś pisał, że zmierzony prześwit w CC to 12cm to dość istotna informacja ;)

Moja dostała dzisaj progi i nakładki na progi. CHociaz przez kwadrans zastanawiałem się czy ich już nie miałem :P Generalnie z progami wygląda ciekaiwej ale zgadezam się z komenatazrzami co do wartości użytkowej. No i jest 2,5 cm niższa...no ale to przeciez nei samochód w teren.
Ale niższa, że boki niżej? Czy cały prześwit?
Oczywiście boki ale na całej długości od nadkola do nadkola niemal więc sporo....ale tak jak napisałem to nie jest samochód w teren.
Dzięki.

Wystarczy nie zaglądać zbyt często pod auto i serce nie boli ;) albo przywyknąć.
Na pocieszenie - to nie tylko w CC rura wystaje, nie pamiętam dokładnie w którym Lexie też coś podobnego zauważyłem na filmikach z YT.
Też na to ostatnio zwróciłem uwagę w lexusie. Z resztą i Rav4 IV czy highlander też tak ma :)

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2179 dnia: 11 Stycznia 2023, 17:40:40 »
Dzięki masz rację  aktualizacja softu którego wersja jest na panelu ekranu MM robi sie online. Może kiedyś poprawią i współpraca z MyT będzie lepsza
na FB zrobił się jakiś łomot. W duzym skrócie. Jedni uzyskali info, ze to zmiana softu ale wymaga interwencji serwisu (to co miałem ja) inni, ze soft softem ale konieczn wymiana modułu DCM. NIe wiem. Jutro pogadam z naszym Szefem floty zeby coś ogarnął w Toyocie. Temat dotyczy komunikacji z pojazdem i związana jest z bezpieczeństwem a precyzyjnie z brakiem komunikacji SOS. W sumie mógłbym zejsc do auta i próbowac się połączyć ale zwyczajnie mam lenia więc mże jutro rano w drodze do pracy. tym niemniej widać, ze CC ma problem z połączeniem z apki MyT i obiecane funckjonalności nie działają. Nadal mała ilośc pojazdów odebranych powoduje, ze nie ma precyzyjnego info czy to komuś działa normalnie czy nie.
P.S. ktoś tam nawet napisałe ze toyota opóxnia wydawanie pojazdów bo czeka na nowe moduły ale potraktujcie to jako szum informacyjny.

P.S. Ubawiłem sie nieziwmsko bo oglądałem shortsy na YT i ta sama firma pokazywała haniebnie byle jakie wyciszenie TCC ale jeszcze lepiej było z Arteonem. No cyrk. Wersja wyższa z Harman Kardon nie ma wyciszenia w ogóle. literalnie w ogóle a najzabawniejsze ze pokazali ze HK oznacza tylko napis na maskownicy bo pod spodem sa chińskie głosniczki (wszystkie) Lepiej było z wersja TOP DYNAUDIO i tu akurat byłu podwójne szyby (no raczej :) głośniki Dynaudio...ufff al ewyciszenie to jakas szmata i gołedrzwi a to podobno jakaś wersja z topowym dodatkowym wyciszeniem. No jaja.
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2023, 18:19:40 wysłana przez EMJOT »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2180 dnia: 11 Stycznia 2023, 18:32:58 »
Czy najważniejsze "always look on the bright side of life..." ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2181 dnia: 11 Stycznia 2023, 21:05:28 »
Monty Python zawsze "żywy" ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2182 dnia: 11 Stycznia 2023, 22:31:52 »
P.S. Ubawiłem sie nieziwmsko bo oglądałem shortsy na YT i ta sama firma pokazywała haniebnie byle jakie wyciszenie TCC ale jeszcze lepiej było z Arteonem.
nie bądź taki samolubny, podziel się linkami :(

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2183 dnia: 12 Stycznia 2023, 08:40:42 »
P.S. Ubawiłem sie nieziwmsko bo oglądałem shortsy na YT i ta sama firma pokazywała haniebnie byle jakie wyciszenie TCC ale jeszcze lepiej było z Arteonem.
nie bądź taki samolubny, podziel się linkami :(
shortsy na tym polegają, ze pojawiają sie i ida dalej. Nie mam ich w historii. Pewnie jak wpiszesz na YT arteon głośniki plus wyciszenie to znajdziesz

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2184 dnia: 12 Stycznia 2023, 12:57:34 »
znalazłem. Pal sześć wyciszenie, bo tego nie ma w umowie, ale jak płacisz za nagłośnienie Harman Kardon, a dostajesz chińskie głośniki firmy specjalizującej się w produkcji zamienników głośników fabrycznych do rożnych marek, to już jest granda. https://www.youtube.com/shorts/zcckDjU0jL0  , co ciekawe nie wszędzie VW oszukiwało klientów. https://www.youtube.com/shorts/r3g8hNKO1J0

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2185 dnia: 12 Stycznia 2023, 13:53:04 »
Okazuje się, że "księgowi" są wszędzie, nie tylko w Toyocie ;)

Offline Gilmur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2186 dnia: 12 Stycznia 2023, 17:02:37 »
Okazuje się, że "księgowi" są wszędzie, nie tylko w Toyocie
Słabe to pocieszenie  :-(

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2187 dnia: 12 Stycznia 2023, 18:16:15 »
"księgowi"
chyba złodzieje.
 sorry, ale to nie jest księgowość, tylko złodziejstwo. Jeżeli kupujesz garnitur z jedwabiu naturalnego, bo masz taki kaprys, renomowanego producenta, a dostajesz z syntetycznego uszytego przez producenta podróbek, a jedynie co świadczy o twoim prawdziwym zamówieniu jest naszywka na karku z logo firmy i druga z fałszywymi danymi odnośnie materiału, to najnormalniej w świecie Cię okradziono.
Brak pianek wyciszających, czy mat to jest księgowość, zamontowanie gównianych głośników w miejsce renomowanych, to złodziejstwo. Zamów to CC JBL (też to nie jest szczyt, ale nie są złe) a wstawią ci no name to będziesz twierdził, że księgowi zaoszczędzili, cz że cię oszukano. Dopłata jest spora. Ten kolo też dopłacić za Harmana.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2188 dnia: 12 Stycznia 2023, 19:57:53 »
No tak. Zysk ważniejszy od zwykłej uczciwości. Swoją drogą nie spodziewałem się że w Arteonie wytłumienie drzwi wygląda podobnie jak w RAVce czy CC. Sztandarowy sedan (a ha i jedyny obecnie) VW.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2023, 19:59:43 wysłana przez Markid »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2189 dnia: 12 Stycznia 2023, 20:02:57 »
Swoją drogą nie spodziewałem się że w Arteonie wytłumienie drzwi wygląda podobnie jak w RAVce czy CC. Sztandarowy sedan VW.
Tylko dziwnym trafem jest tam w środku samochodu o wiele ciszej.  Cuda.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl