Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479741 razy)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2205 dnia: 14 Stycznia 2023, 09:02:01 »
Wypuścicli cos co po prostu nie działa. Koniec kropka
Skoro ASO sobie nie poradzili od strony technicznej z tematem to warto zacząć z innej strony. Czyli zażądać zwrotu pieniędzy w kwocie XXX za (tak jak napisał przedmówca) towar niezgodny z opisem. Ty zapłaciłeś za coś co jest wadliwe.

Złożyć reklamację do ASO i równocześnie do TCE z zagrożeniem wezwania rzeczoznawcy. Po odpowiedzi która pewnie będzie pismem pitu pitu z szablonu złożyć już żądanie o zwrot kasy XXX.
Nie wiem o jakiej kasie można pisać ale tu byłaby pomocna opinia rzeczoznawcy.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2206 dnia: 14 Stycznia 2023, 10:34:48 »
Niezgodność towaru z umową jak nic. A że Toyota tak potrafi, boleśnie przekonali się właściciele Camry - AA i  CP.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Oj to już WY musicie się zając bo ja mam od dostawcy flotowego  słuzbowy. Zbyt skomplikowane żeby bawic sie formalnie. Arval ma to gdzieś, Firma tym bardziej. Ja jako uzytkownik tylko mogę się bawic z dilerem żeby nie tracić czasu (bo tego akurat mi szkoda)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2207 dnia: 14 Stycznia 2023, 11:17:35 »
Niezgodność towaru z umową jak nic. A że Toyota tak potrafi, boleśnie przekonali się właściciele Camry - AA i  CP.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Oj to już WY musicie się zając bo ja mam od dostawcy flotowego  słuzbowy. Zbyt skomplikowane żeby bawic sie formalnie. Arval ma to gdzieś, Firma tym bardziej. Ja jako uzytkownik tylko mogę się bawic z dilerem żeby nie tracić czasu (bo tego akurat mi szkoda)
To jest klucz działania TCE od dłuższego czasu. W Europie wschodniej auta są autami służbowymi, a w Europie zachodniej są prywatnymi. Różnica w podejściu do klienta jest widoczna gołym okiem…
Ale nic nie trwa wiecznie, boleśnie przekonali się o tym Francuzi… Wyparły ich azjatyckie wynalazki takie jak Kia, Hyundai, itp. Każdy kiedyś z służbowego przesiada się na prywatne i wtedy raczej nie pójdzie do Toyoty z wyposażeniem działającym tylko w prospekcie.

Online topoll

• Toyot Spamer
Corolla Cross
« Odpowiedź #2208 dnia: 14 Stycznia 2023, 12:10:27 »
Jasne, wszyscy robią idealne samochody tylko nie Toyota…. Żadne BMW się nie spaliło, żaden MB  nie miał problemów z poduszkami itp. Tak na szybko z pamięci. To po cholerę kupujesz Toyotę? Robienie dramy z aplikacji która być może nie funkcjonuje należycie? Ganić ich trzeba i gonić do roboty ale robienie z tego dramy na miarę śmierci Hanki w kartonach jest słabe. Podobnie pretensje, iż hybryda ma elektroniczny kaganiec na 180km/h.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2209 dnia: 14 Stycznia 2023, 13:18:56 »
Robienie dramy z aplikacji która być może nie funkcjonuje należycie?
Nikt nie robi żadnej dramy, tylko stwierdza fakt, że samochód oferowany w katalogu, w porównaniu do tego odebranego w salonie jest niezgodny z umową. Po jaką cholerę wypisywać głupoty w ofercie?

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2210 dnia: 14 Stycznia 2023, 14:18:37 »
Czytam forum już od dłuższego czasu i nadal nie rozumiem, dlaczego głośność samochodu, konserwacja to temat numer jeden tego wątku. Ja kierując się zakupem na pierwszym miejscu stawiałem bezpieczeństwo.
Pierwszy raz kupiłem Toyotę hybrydową i jeśli mnie wkurzy ten nadmierny hałas z zespołu napędowego to więcej tego sprzętu nie kupię, To jest problem Toyoty zaczynający się nie od modelu CC, a nic z tym do tego czasu nie zrobili. Na pewno ktoś z Toyoty czyta od czasu do czasu fora tego typu i może w końcu dotrze do nich że będą tracić klientów-trzeba ten ważny problem głośno artykułować.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2211 dnia: 14 Stycznia 2023, 16:01:10 »
Następny od BMW. Kompleksy jakieś leczycie na forum?
Zupełnie czymś innym jest palący się silnik i niedziałająca funkcja zdalnego zarządzania autem.
Auto się spali i masz problem z głowy, a bieganie do auta które jest zamknięte, a wg. aplikacji jest otwarte, potrafi wkurzyć.
Vito-drakula nie przejmuj się tym hałasem układu napędowego, odbierzesz, pojeździsz i sam się przekonasz, że to jest wymysł dziennikarzy. Przy normalnym użytkowaniu nie zwracasz na to uwagi. A płynność jazdy jest taka, że kolejne auto to albo hybryda albo elektryk…

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2212 dnia: 14 Stycznia 2023, 16:28:35 »
Jasne, wszyscy robią idealne samochody tylko nie Toyota…. Żadne BMW się nie spaliło, żaden MB  nie miał problemów z poduszkami itp. Tak na szybko z pamięci. To po cholerę kupujesz Toyotę? Robienie dramy z aplikacji która być może nie funkcjonuje należycie? Ganić ich trzeba i gonić do roboty ale robienie z tego dramy na miarę śmierci Hanki w kartonach jest słabe. Podobnie pretensje, iż hybryda ma elektroniczny kaganiec na 180km/h.

I uważasz, że skoro w innych markach również dochodzi do fauli, to trzeba przymknąć oko i przejść do porządku dziennego ? Czy forum powinno być ołtarzem dziękczynnym na cześć Toyoty jedynie miejscem do achów i ochów nad jej produktami. 

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2213 dnia: 14 Stycznia 2023, 16:32:11 »

I uważasz, że skoro w innych markach również dochodzi do fauli, to trzeba przymknąć oko i przejść do porządku dziennego ? Czy forum powinno być ołtarzem dziękczynnym na cześć Toyoty jedynie miejscem do achów i ochów nad jej produktami.

Ganić ich trzeba i gonić do roboty ale robienie z tego dramy na miarę śmierci Hanki w kartonach jest słabe.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2214 dnia: 14 Stycznia 2023, 16:54:44 »
Przyglądnąłem siebtemu szwajcarskiemu testowi i chyba trzeba potwierdzić przypuszczenia osób z forum i FB. Test jest na modelu CC Trend czyli niskim i bez JBL ale prawdopodobnie z jakichś przyczyn Toyota zdecydowała się zamontować jednostkę  centralna znana z JBL . Facet jest dość szczegółowy i przechodząc po menu plus minus wszystko jest identyczne za wyjątkiem nawigacji. Widać wyraźnie za navi ma wgrane mapy stacjonarne ne z chmury i co ciekawe w dość starej wersji bo luty 2022 a sam samochod to chyba super nowosc bo jest to ta słabsza wersja suilnikowa której w PL w ogole nie ma. Tak więc raczej o mapach między zegarami należy zapomniec;) głupie to i dziwne No ale jedno przynajmniej stało się dla mnie jasne.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2215 dnia: 14 Stycznia 2023, 18:45:28 »
Ganić ich trzeba i gonić do roboty ale robienie z tego dramy na miarę śmierci Hanki w kartonach jest słabe
Nie wiem jaką przeżyłeś dramę z jakąś Hanką  :shock: ale chyba musiało być to olbrzymie przeżycie dla Ciebie i odcisnęło duże piętno na Twoim umyśle.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2216 dnia: 14 Stycznia 2023, 21:04:11 »
To jest klucz działania TCE od dłuższego czasu. W Europie wschodniej auta są autami służbowymi, a w Europie zachodniej są prywatnymi. Różnica w podejściu do klienta jest widoczna gołym okiem…
Ale nic nie trwa wiecznie, boleśnie przekonali się o tym Francuzi… Wyparły ich azjatyckie wynalazki takie jak Kia, Hyundai, itp. Każdy kiedyś z służbowego przesiada się na prywatne i wtedy raczej nie pójdzie do Toyoty z wyposażeniem działającym tylko w prospekcie.
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Następny od BMW. Kompleksy jakieś leczycie na forum?
Zupełnie czymś innym jest palący się silnik i niedziałająca funkcja zdalnego zarządzania autem.
Auto się spali i masz problem z głowy, a bieganie do auta które jest zamknięte, a wg. aplikacji jest otwarte, potrafi wkurzyć.
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

ale chyba musiało być to olbrzymie przeżycie dla Ciebie i odcisnęło duże piętno na Twoim umyśle.

Znowu diagnostyka  :grin:

I uważasz, że skoro w innych markach również dochodzi do fauli, to trzeba przymknąć oko i przejść do porządku dziennego ? Czy forum powinno być ołtarzem dziękczynnym na cześć Toyoty jedynie miejscem do achów i ochów nad jej produktami.�

Czemu ołtarzykiem ? Było powiedziane i tyle. Komuś to przeszkadza to nie kupi auta komuś nie przeszkadza to kupi auto.

Ganić ich trzeba i gonić do roboty ale robienie z tego dramy na miarę śmierci Hanki w kartonach jest słabe.

Dokładnie tak podnieta i przeżywanie  :-) Wiadomo mogłoby się auto spalić wtedy byłoby po problemie  :-)

Tu tylko chodzi o to ze coś jest co nie działa i jak to kogoś denerwuje to niech walczy.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2217 dnia: 15 Stycznia 2023, 07:45:50 »
Znowu diagnostyka  :grin:
Diagnostyka to zupełnie coś innego. Jestem zdziwiony, że o tym nie wiesz, bo w motoryzacji też obowiązuje to pojęcie. Kolejność jest następująca-laweta, diagnostyka, naprawa.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2218 dnia: 15 Stycznia 2023, 09:44:54 »
Diagnostyka to zupełnie coś innego. Jestem zdziwiony, że o tym nie wiesz, bo w motoryzacji też obowiązuje to pojęcie. Kolejność jest następująca-laweta, diagnostyka, naprawa.
:-) :-) :-)

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2219 dnia: 15 Stycznia 2023, 13:27:12 »
U mnie aplikacja działa za każdym razem. I nie miałem żadnego problemu.

Dzisiaj jechałem a4. Tempomat 140. Średnie spalanie. 8.0 Ale co lepsze  każdy mówi że glosno. Ale wyszło mi 70.3 dB na  moim sonometrze przy tej prędkości. Rozmowa dochodziła do 72. I CC wcale nie jest głośna przy tej prędkości to co niektórzy sugerują. Obroty na płaskim 2400. Więc skąd ma być te hałas?? Jedynie przyspieszanie potrafiła wkręcić się do 4 tys max..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl