Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479610 razy)

Offline Gilmur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CorollaCross PE
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2250 dnia: 07 Lutego 2023, 02:04:50 »
Na początku trzymałem łokieć ale k***a przemrozilem go po 15 min
A mówiła babcia, żeby na zimny łokieć nie prowadzić, bo taki styl jazdy szkodzi zdrowiu  :laugh:
To tyle tytułem humoru-ironii. Poważnie rzecz biorąc, to sugerowałbym udanie się do serwisu, bo może rzeczywiście u ciebie coś z tymi uszczelkami jest nie tak. Może to zwykle niechlujstwo przy montażu.

PS
W mojej CC nie wieje

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2251 dnia: 07 Lutego 2023, 05:35:20 »
To gow**o CC nawet do jazdy się nie nadaje. Jechałem dzisiaj przy -10 stopniach ok 2 godzina autostrada. Lewą ręką przewiana od mrozu. To kur**stwo ma krzywe uszczelki na słupku i szybie przedniej przez co w środku normalnie wieje. Na początku trzymałem łokieć ale k***a przemrozilem go po 15 min . A teraz mnie po 2 godzinach ramie napier****a od zimna. Jak ktoś to kupił w wersji za 190k i mówi że jest zajbieste to sorry ale jest id*ota .
Wyjechałeś jak to mówisz "toczydłem" na autostradę? To niepoważne.

Chyba już się zdążyłeś o 360 stopni obrócić wliczając poprzednie 180 cytowane poniżej.

Ja uważam ze mimo tylu negatywnych opinii nie ma co narzekać, ani nie słuchac lamentu osob które pisza pierdoły typu" nie ma apple car play bezprzeowodego - to nie kupuje" " nie ma miekkiej deski, nie kupuje" "rura wystaje" - i co z tego ???

Ja jestem zadowolony na plus i zmieniłem zdanie o 180 stopni, a byłem ANTY CC - teraz uważam ze jest: przyjemnie, wygodnie, słychać rasowa 2 litrówke:D , Typowe auto "dziadkowóz" dla rodziny z dobra widocznościa i miejscem dla 2+2. JAk ktoś chce BMW premium czy auto na "glebie" to niech idzie do BMW, merca, audi.. i wsiada w A4 12 cm nad asflatem i pisze tam na forum.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2252 dnia: 07 Lutego 2023, 08:16:13 »
Ja jestem zadowolony na plus i zmieniłem zdanie o 180 stopni, a byłem ANTY CC - teraz uważam ze jest: przyjemnie, wygodnie,
To gow**o CC nawet do jazdy się nie nadaje.
Kolejna zmiana zdania o 180 stopni.  :shock:  po miesiącu użytkowania.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2253 dnia: 07 Lutego 2023, 08:35:57 »
Jak ktoś to kupił w wersji za 190k i mówi że jest zajbieste to sorry ale jest id*ota
Ale Tobie się podobało ?  :-)

Niestety zagrożenie kupienia auta bez wcześniejszej możliwości dłuższego pojeżdżenia nim.

Co do reszty to wycieczka do aso i sprzedaż auta.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2254 dnia: 07 Lutego 2023, 12:00:10 »
Kolejna zmiana zdania o 180 stopni.  :shock:  po miesiącu użytkowania.
   niektórym może rok być mało, innym wystarczy godzina. Tak, czy siak lipa. Przednia szyba do wycięcia i ponownego wklejania, to już jest grubsza sprawa. Ja mam w drzwiach podwójne uszczelki. I na drzwiach i słupkach.
A tak przy okazji, kolejne kwiatki ludzie wyciągają. W wersji Comfort, pomimo obiecanek producenta nie ma świateł dziennych w technologii LED, tylko zwykła żarówka T20 20W/5W

i w kwestii multimediów
Cytuj (zaznaczone)
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, że w 18 krajach w Europie jest dostępna odrębna instrukcja dotycząca multimediów. Ale nie w Polsce. W polskiej wersji podręcznika użytkownika na multimedia poświęcono 32 strony vs 350 stron w odrębnej instrukcji obowiązującej w 18 innych krajach. Na moje pytanie do TMP czemu tak jest, odpowiedź była rozbrajająca: bo jeszcze nie przetłumaczono jej. Czyli można sprzedać auto, skasować klienta ale instrukcji obsługi multimediów nie dać. Słabe to !!!
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2023, 12:11:43 wysłana przez witek1965 »

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2255 dnia: 07 Lutego 2023, 16:04:11 »
Zmiana o 180 stopni względem wersji malezyjskiej ktora oglądałem przed zakupem. A to z deka inna różnica. Przymykam oko na różne rzeczy w tym syfie Toyotowym. Ale wczoraj to przegięcie jest. Dzisiaj dalej mróz i dalej wieje podczas jazdy. Z przodu wieje cieple a z boku -5   przez uszczelki.. ile można wytrzymać to można ale CC to go**no jakich mało... będę miał chwilę to będę dzownil do salonu co powiedzą.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2256 dnia: 07 Lutego 2023, 16:08:28 »
będę miał chwilę to będę dzownil do salonu co powiedzą
Pewnie: "Sory. Taki mamy klimat"

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #2257 dnia: 07 Lutego 2023, 16:32:17 »
Przecież od samego początku było wiadomo że te auto to wielka pomyłka  :grin:

Większość ludzi siedzi cicho bo wstydzi się że wydając tyle kasy kupili takie auto;
Części osób to pasuje bo myślą że tak ma być, bo to w końcu toyota
Część osób od razu zrezygnowała z zakupu mają jakieś doświadczenie z autami  toyoty i wiedząc że tym modelem zrobiła spory skok do tyłu (zarówno technicznie jak i jakościowo)
A części osób powoli puszczają nerwy...
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2258 dnia: 07 Lutego 2023, 16:53:31 »
ostatnio ktoś na grupie FB pisał, że nie dało się jechać z prędkością 130 km/h przy wietrze, bo autem nosiło jak skorupka orzecha na wodzie.

Ale chciałem zapytać o coś innego i niekoniecznie to musi być odnośnie CC.
Czy ktoś z Was mógłby mi odpowiedzieć na pytanie jaki jest zasięg czujników martwego pola w systemach fabrycznych ? Tak sobie umyśliłem założenie takiego systemu w swojej Ave. Ale jak wyczytałem, np w systemie Valeo,  zasięg boczny do [m]: 2,5
Zasięg do [m]: 5 i wydaje mi się, że to jest chyba trochę mało.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2259 dnia: 07 Lutego 2023, 16:58:33 »
Skok w tyl ??? To auto naprawdę jest jak opel Astra I z roku 1998. Z dołożonymi 2 ekranami. I nic wiecej. Zero wygody, zero jakości, zero komfortu.  To auto nie ma żadnych plusów poza cvt. Co i tak wielu osoba przeszkadza ale to kwestia gustu. Ja wszystkim znajomym mówię otwarcie że umoczyłem 150k z tą CC,  bo tu nie ma co czarować. Każdy widzi jak to wygląda. Teraz niech wypowie się ktoś na yaris crossa. Bo tak to jeszcze większy dramat plastikowy.

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2260 dnia: 07 Lutego 2023, 17:11:03 »
Ja to chyba kupiłem inny samochód. Ostatnio dwie trasy po 250km, tempomat, ustawione 110-115 (realnie 103-108), dość pusta droga. Spaliła 6.3 w jedną stronę i 6.5 w drugą. Po drodze pogawędka z pasażerem, nikt nie krzyczał ani nie wysiadł z chrypką. Nikogo nie rozbolał tyłek ani plecy, nikogo nie przewiało - a jechaliśmy bez kurtek. Co zrobiłem źle???

« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2023, 17:42:36 wysłana przez vvk »

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2261 dnia: 07 Lutego 2023, 17:12:28 »
Skok w tyl ??? To auto naprawdę jest jak opel Astra I z roku 1998. Z dołożonymi 2 ekranami. I nic wiecej. Zero wygody, zero jakości, zero komfortu.  To auto nie ma żadnych plusów poza cvt. Co i tak wielu osoba przeszkadza ale to kwestia gustu. Ja wszystkim znajomym mówię otwarcie że umoczyłem 150k z tą CC,  bo tu nie ma co czarować. Każdy widzi jak to wygląda. Teraz niech wypowie się ktoś na yaris crossa. Bo tak to jeszcze większy dramat plastikowy.
Nie wiem jak jest u Ciebie ale ja nie uważam abym umoczył kasę… auto zbiera się fajnie - z oszczędnością  też jest ok bo da się spalać przysłowiową 5 na setkę po mieście jak ktoś lubi jazdę eko. A jak nie lubi eko i korzysta z możliwości silnika czyli pełen power z pod świateł jak się jest na „pole position” i 7,5 do 100 to i 8 spali. Komfort jazdy uważam na bardzo dobrym poziomie - przynajmniej w moim egzemplarzu PE (prawdopodobnie większa ilość wyciszenia w stosunku do wersji comfort bo mam w pod maska fabryczne wygłuszenie) zawieszenie bardzo ładnie wybiera nierówności - a jazda z AWDi jest odczuwalna i fajnie aie wyjeżdża z zakrętu z gazem w podłodze nawet na luźnej nawierzchni.

W FWD testowym dilera odczucia z jazdy były gorsze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
Corolla Cross
« Odpowiedź #2262 dnia: 07 Lutego 2023, 17:29:54 »
Ja to chyba kupiłem inny samochód. Ostatnio dwie trasy po 250km, tempomat, ustawione 110-115 (realnie 103-108), dość pusta droga. Spaliła 6.3 w jedną stronę i 6.5 w drugą. Po drodze pogawędka z pasażerem, nikt nie krzyczał ani nie wysiadł z chrypką. Nikogo nie rozbolał tyłek ani plecy, nikogo nie przewiało - a jechaliśmy bez kurtek. Co zrobiłem źle???
Rownież po trasie 500km z jednym przystankiem wszyscy w aucie byli wypoczęci i nikt nie ogluchł, mało tego rozmowy przebiegały normalnie - średnia prędkość licznikowa 128km/h (realnie 120, swoją droga te przekłamanie licznika jest spore) trasę dzieciom umilał szklany dach i zapach wnętrza (ta skóra pięknie pachnie nawet po 2000km)
 Nic nam nie wiało z zewnątrz a ogrzewanie sprawuje się świetnie (rownież jazda bez kurtek) a bagażnik jak na swój litraz jest bardzo ustawyny- ułatwia to jego szerokość.

Boli jedynie brak możliwości zainstalowania koła dojazdowego w wersji AWDi… przez kable do zasilania silnika na tylnej osi

Aplikacja zapamiętała trasę niestety tylkodo pierwszego przystanku

« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2023, 17:31:57 wysłana przez KLP89 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2263 dnia: 07 Lutego 2023, 17:38:16 »
Jak widzimy, jak w życiu, skrajny malkontent i skrajny optymista, któremu nawet pięknie pachnie plastikowa świnia.  :grin:

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2264 dnia: 07 Lutego 2023, 17:40:37 »
Jak widzimy, jak w życiu, skrajny malkontent i skrajny optymista, któremu nawet pachnie plastikowa świnia.  :grin:
Ale poważnie może to nie skóra - ale w aucie jest fajny zapach mino braku jakich kolwiek choinek czy innych perfum :) może to nie ta plastikowa świnia ale zdecydowanie jest to przyjemny aromat.

W Kia xCeed jak wsiadłem w salonie to szybko wysiadłem bo nooo śmierdziało :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl