Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479572 razy)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2310 dnia: 16 Lutego 2023, 20:46:49 »
Super :) podzielamy radość. Żegnaj <papapa>
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2311 dnia: 16 Lutego 2023, 20:47:34 »
Nastała pamiętna chwilą!!! Nie mam juz tego szajsu CC !!! Została sprzedana. Jestem wolnym i szczesliwym człowiekiem bez h***ego auta w ktorym przez uszczelki wieje...

Zeganajcie forumowicze :D jeśli ktoś ma pytania jak to jest się pozbyć szmelco-auta to zapraszam  do zadawania pytań. Powinien zrobić AMA w oddzielym watku :D
Co teraz? Mazda?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2312 dnia: 16 Lutego 2023, 21:27:12 »
Wystarczyło posłuchać np. Pireusa lub mnie :), a nie próbować relatywizować rzeczywistość :).
Pochwał się chociaż co teraz kupujesz :).

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2313 dnia: 16 Lutego 2023, 21:47:37 »
Napewno takie w którym 6 letni syn będzie mógł zmieścić nogi za fotelem kierowcy a ja nie będę przemrazał reki od mrozu bo tak wieje. Gorszego auta jak CC to dawno nie miałem żeby to kosztowało 80k to ok, ale dać 150-190 za ten szajs to przegięcie. Lepiej kupić q5 2 letnie a nie w****c się na jakość środka, plastikow, halas każdego kamyka w nadkolach, tapicerka jak z Tico ochydna w dotyku. Kończąc na nawiewie który na maxa ledwo dmucha.

Na tapecie jest dużo.  Napewno auto wielkosci min rav4, Od sorento, q5, gle ( uzywka), nx 350h po elektryka. Napewno będę testował a nie kupowal w ciemno :D  Z toyoty się wyleczyłem napewno. 

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2314 dnia: 16 Lutego 2023, 21:52:58 »
Wystarczyło posłuchać np. Pireusa lub mnie ,
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2315 dnia: 17 Lutego 2023, 07:15:36 »
Dzieciarnia powoli się wykrusza, ciężko było przełknąć ten bełkot zmienny razem z pogodą.

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2316 dnia: 17 Lutego 2023, 08:38:05 »
Nastała pamiętna chwilą!!! Nie mam juz tego szajsu CC !!! Została sprzedana. Jestem wolnym i szczesliwym człowiekiem bez h***ego auta w ktorym przez uszczelki wieje...

Zeganajcie forumowicze :D jeśli ktoś ma pytania jak to jest się pozbyć szmelco-auta to zapraszam  do zadawania pytań. Powinien zrobić AMA w oddzielym watku :D

no! to zrobiłeś interes życia :D ile przejechałeś tym autem, 2tyś km?

nowy właściciel dostał prawie nówkę, minus jakies 10% wartości auta na start :D

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #2317 dnia: 17 Lutego 2023, 08:52:12 »
Wystarczyło posłuchać np. Pireusa lub mnie :), a nie próbować relatywizować rzeczywistość :).
Pochwał się chociaż co teraz kupujesz :).
Ile w Tobie "skromności" i samo zachwytu. Takie rozdmuchane ego. Prawdziwy znawca nie tylko samochodów. Taki eksperyment zrobiłem i w wyszukiwarkę google wpisałem "KubaCamry". No i widzę że nasz Kuba zna sie na wielu rzeczach  i wielu samochodach - prawdziwy człowiek renesansu.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2318 dnia: 17 Lutego 2023, 12:20:09 »
Nie mogę wręcz uwierzyć w to co czytam. Przecież to tylko toczydło do przejechania z punktu A do punktu B na dodatek w rozsądnej cenie. No, ale cieszę się, że rozwiązałeś problem. Q5 będzie ciężko kupić 2-latka, chyba, że totalnie gołego i z silnikiem 1.5 TSI. O GLE to już nawet nie wspominam, to to zupełnie inne pieniądze. Nawet GLA ciężko kupić za taki pieniądz.Mowa rzecz jasna o kupnie samochodu za pośrednictwem salonu danej marki z gwarancją itd. .  Ja też rozglądam się za takimi ofertami i nic ciekawego z rozsądnym przebiegiem na Audi Select+ nie ma. Q545 TFSI z 2021 roku to wydatek rzędu 270 tysięcy. Można trafić Skodę Kodiaq (dla mnie juz teraz za duża auto) czy VW Tiguana.
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2023, 12:23:20 wysłana przez witek1965 »

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2319 dnia: 17 Lutego 2023, 15:58:43 »
Dla jedno CC to igła bo nowa. Dla innego to złom z którego wieje. Przezjechaklem 6300. Na aucie zarobiłem 2.5 k zł. po odliczeniu kosztów oc itp. A nowy właściciel ma taniej niż nowe. Więc wilk syty i owca cala. Auto to auto, kupię co mi przyjdzie do głowy , już nie z myślą że żonie oddam. CC nawet dla kobiety się nie nadaje. Większość ludzi boli nowe auto a co dopiero sprzedaz nowego auto " bo jak to, nowe auto sprzedac"???

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2320 dnia: 17 Lutego 2023, 16:16:38 »
Dla jedno CC to igła bo nowa. Dla innego to złom z którego wieje. Przezjechaklem 6300. Na aucie zarobiłem 2.5 k zł. po odliczeniu kosztów oc itp. A nowy właściciel ma taniej niż nowe. Więc wilk syty i owca cala. Auto to auto, kupię co mi przyjdzie do głowy , już nie z myślą że żonie oddam. CC nawet dla kobiety się nie nadaje. Większość ludzi boli nowe auto a co dopiero sprzedaz nowego auto " bo jak to, nowe auto sprzedac"???
Dziś się na nowych autach nie traci, jak by nie było za chwile nie dogodności 2,5k to nie jest źle - potraktuj jako rekompensatę nerwów.

A że większość boli nowe to fakt a jak nowe sprzedajesz i kupujesz jeszcze nowsze to dopiero sraka… też fakt. Polacy nie lubią jak ktoś ma lepiej od nich i może sobie pozwolić… wiem coś o tym bo słyszę od znajomych gatki w stylu a co Ci w tamtym aucie nie pasowało przecież było nowe i ładne (sprzedałem po 18 miesiącach z przebiegiem 40k i tez zarobiłem podobne pieniądze na sprzedaży)

Ale miej w nosie niech gadają a ty rób swoje :)

Co do Twojego CC mam wrażenie że Twój egzemplarz musiał mieć jakieś wady - bo bardzo starałem się wyczuć wianie przez uszczelki no i na szczęście u mnie coś takiego nie występuje. Kwestia hałasu tez mnie tak nie drażni. Jedyne zastrzeżenia miałem co do spalania - ale w miarę przebiegu zauważam że systematycznie spada i tak jakby teraz przy przebiegu 3,2K zauważam niższe wartości spalania i częstsza jazdę w trybie EV.

Wiec pewnie kwestia dotarcia - ułożenia się elementów. Mimo wszystko pojemność zbiornika paliwa uważam za żart producenta - nigdy tak często nie bywałem na stacji… (dotychczas autami robiłem 750-1000km na zbiorniku)z przyzwyczajenia jak widzę zasięg rzędu 100-150km szukam stacji a to powoduje że tankować trzeba 2-3 razy w tygodniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2321 dnia: 17 Lutego 2023, 16:46:15 »
ale w miarę przebiegu zauważam że systematycznie spada i tak jakby teraz przy przebiegu 3,2K zauważam niższe wartości spalania i częstsza jazdę w trybie EV.
Po prostu robi się cieplej. Każdy samochód mniej pali, niż przy ujemnych temperaturach.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2322 dnia: 17 Lutego 2023, 16:50:39 »
Też byłbym wkurzony, gdyby w moim aucie wiało jak w stodole, więc co do uszczelek nie ma co dyskutować.
Ale już kwestia miejsca z tyłu oraz wyciszenia, to wystarczy jazda próbna z rodziną, żeby się przekonać czy auto pasuje czy nie. Nie jest winą toyoty, że nabywca kupuje auto nie sprawdzając jego podstawowych parametrów, to trwa dosłownie 15 minut.

Dla mnie kryteria wyboru auta przez Croscorolla są…nieprzejrzyste. I dotyczy to zarówno wyboru Corolli Cross jak i następnego auta, bo te propozycje Audi, Mercedes ale i KIA. Gdzieś wcześniej napisał, że za 200 tysięcy można kupić tyle lepszych aut od Corolli Cross. Używane A6, Kię Sorento, Lexusa NX…co ma wspólnego używane A6 z nową Kią Sorento? Poza tym, że oba jeżdżą? 2 zupełnie inne auta, zupełnie innego segmentu, inny poziom cenowy, koszty serwisu, warunki gwarancji…

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2323 dnia: 17 Lutego 2023, 16:58:54 »
Co do Twojego CC mam wrażenie że Twój egzemplarz musiał mieć jakieś wady
  bez dwóch zdań. Nie ma opcji, żeby to była wada modelu. Natomiast cos się musiało dziać, bo ludzie piszą o diwnych rzeczach. Np. ostatni wpis dotyczący szyby przedniej - odpryski z zewnątrz i wewnątrz. Potwierdza się zasada, że po kupno samochodu ( w tym wypadku odbiór nowego) trzeba zabierać ze soba kogoś, kto nie jest zainteresowany i chłodnym okiem spojrzy na dany egzemplarz. Ludzie, któzy zauważyli owe odpryski stwierdzili jest po dojechaniu do domu dopiero.
pojemność zbiornika paliwa uważam za żart producenta
  w pełni się zgadzam, aczkolwiek na ten aspekt najmniej zwracałem uwagę, planując zakup tego auta. Jak na razie trawię temat dalej.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2324 dnia: 17 Lutego 2023, 17:04:55 »
CC gosnosc wychodzi w trakcie. Proponuję się w deszczu przejechać albo po chlapie śniegowej. Tak słychać jakby to auto miało balchodowke na podłodze. Totalne zero tłumienia... Tico czy fabia I jest dużo cichsza. CC jest cicha na suchym że stała prędkością bo trzyma 1.5- 2.4 obrotów to i cicho jest. A ta ilość miejsa... napompowany hetchbaxk na zewnątrz  i nic wiecej naprawdę lepiej kupić biedna rav4 niż CC Premier jeśli mowa o Toyocie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl