Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479218 razy)

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2490 dnia: 17 Maja 2023, 07:06:40 »
Witajcie toyotowcy :D po sprzedaży CC wróciłem do diesla. Jest ciszej, szybciej i dynamiczniej i spala o 1 litr mniej od hybrydy CC. Polecam diesle :D
To napisz do jakiego diesla tym bardziej że są tacy co chcą dłużej korzystać z auta niż gwarancja a 1 litr oszczędności przy tykającej bombie to nie dużo.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2491 dnia: 17 Maja 2023, 10:28:05 »
Jest ciszej, szybciej i dynamiczniej i spala o 1 litr mniej od hybrydy CC. Polecam diesle :D
Jeśli jeździsz głownie w trasy to crossover i hybryda pod względem spalania mogły nie być najlepszą opcją.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #2492 dnia: 17 Maja 2023, 10:35:19 »
po sprzedaży CC wróciłem do diesla. Jest ciszej, szybciej i dynamiczniej i spala o 1 litr mniej od hybrydy CC. Polecam diesle :D
Zamiast pisać takie (mówiąc bardzo delikatnie) niemądre rzeczy, lepiej byłoby nic nie napisać. To takie proste...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2493 dnia: 17 Maja 2023, 11:22:42 »
tu nie chodzi o litr oszczednosci. Poczytajcie na przykład jak wygladaja GPF, dwusprzegłowki, nowe rozrzady w eko benzynach.. wiec lepiej zrobić 200k dieslem i wymienić wtryski/dwumase niz 60 tys na PB i remotowac to samo co w dieslu. Miedzy czasie szukałem KIA/hiundai ale tam praktycznie każdy ma problem z GPFem w benzynie.. przy 3- 8 tys km przebiegu. Bo niema jak wypalić. Wiec poczekajmy co wyjdzie z GPFem w toyocie. Z toyoty zrezygnowałem ze wzgledu na jakość auta a raczej na jej brak, matariały itp. A nie żeby o 1 litr taniej jezdzic :) Wg mnie CC to taki chłam, ciasny napompowany hatchback i nic wiecej. Zaznaczam wg mnie - nie musiscie sie z tym zgadzać, bo wiem ze zaraz wylejecie swoje żale o wspaniałości toyoty :D

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2494 dnia: 17 Maja 2023, 11:37:35 »
tu nie chodzi o litr oszczednosci.

No nie, nie chodzi ale wymieniłeś to na początek różnic.

Poczytajcie na przykład jak wygladaja GPF, dwusprzegłowki, nowe rozrzady w eko benzynach.. wiec lepiej zrobić 200k dieslem i wymienić wtryski/dwumase niz 60 tys na PB i remotowac to samo co w dieslu.
Chyba trochę popłynąłeś z ogólnej wiedzy motoryzacyjnej (nie myl tego z wiedzą o Toyocie). Tym bardziej że wtryski na tą chwilę w dieslu są najmniejszym problemem.

nie musiscie sie z tym zgadzać, bo wiem ze zaraz wylejecie swoje żale o wspaniałości toyoty :D
Nikt nie wylewa swoich żali i nie pisze o wspaniałości Toyoty tylko mówimy o dieslach.

To skoro jest wszystko takie oczywiste to czemu nadal nie odpowiedziałeś na pytanie jaki diesel ? Możesz dołożyć nowy/stary, automat/manual/dsg itp?

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #2495 dnia: 17 Maja 2023, 13:57:02 »
Kolega który sie już tyle razy żegnał z forum wrócił. Cenne są Twoje uwagi (sarkazm) . Ja mam słaba wiedzę techniczną. Jeżdżę tym chłamem jak piszesz i jestem zadowolony. Mam również dwa starszawe diesle i jakoś nie bardzo mam chęć sie do nich przesiadać . Gościu może wystarczy tych mądrości. Cały internet czeka na Twoja wiedzę . Tutaj sie marnujesz. Miłego dnia

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2496 dnia: 17 Maja 2023, 14:07:21 »
. Gościu może wystarczy tych mądrości. Cały internet czeka na Twoja wiedzę . Tutaj sie marnujesz
Dla jednych wystarczy, dla innych nie. Póki co, nie Ty decydujesz , kto i gdzie może pisać.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2497 dnia: 17 Maja 2023, 14:22:34 »
Dzięki za lekcję kto decyduje. To  moja opinia  i myślę że nie tylko.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2498 dnia: 17 Maja 2023, 15:18:03 »
Póki co nie ma tutaj jeszcze obowiązku czytania postów, które daną osobę nie interesują, tak więc pisanie do interlokutora per
Gościu
jest nie na miejscu, chyba, że jesteście w dużej zażyłości między sobą, w co wątpię.
Pisałem do niego a nie do Ciebie. Jak zechce "interlokutor" to odpowie. Na tym forum widziałem gorsze teksty często wykropkowane , przy nich "gosiu" to pikuś. Więc nie pouczaj mnie i nie ucz kultury.  I szkoda zaśmiecać to forum - jak chcesz pisz do mnie na priv nie wszyscy muszą to czytać . Dla mnie koniec dyskusji. I nie czytaj moich postów tak jak napisałeś wyżej.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2499 dnia: 19 Maja 2023, 02:30:01 »
tu nie chodzi o litr oszczednosci. Poczytajcie na przykład jak wygladaja GPF, dwusprzegłowki, nowe rozrzady w eko benzynach.. wiec lepiej zrobić 200k dieslem i wymienić wtryski/dwumase niz 60 tys na PB i remotowac to samo co w dieslu. Miedzy czasie szukałem KIA/hiundai ale tam praktycznie każdy ma problem z GPFem w benzynie.. przy 3- 8 tys km przebiegu. Bo niema jak wypalić. Wiec poczekajmy co wyjdzie z GPFem w toyocie. Z toyoty zrezygnowałem ze wzgledu na jakość auta a raczej na jej brak, matariały itp. A nie żeby o 1 litr taniej jezdzic :) Wg mnie CC to taki chłam, ciasny napompowany hatchback i nic wiecej. Zaznaczam wg mnie - nie musiscie sie z tym zgadzać, bo wiem ze zaraz wylejecie swoje żale o wspaniałości toyoty :D
No to pochwał się co w Twoim garażu jest dużo lepszym wyborem od CC? Nowe czy używane? Większe czy mniejsze i droższe czy tańsze? Innymi słowy na co teraz konkretnie postawiłeś swoje pieniądze?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #2500 dnia: 30 Czerwca 2023, 17:36:09 »
https://youtu.be/nVUyyXCWacs Ciekawy filmik jak Corolla Cross radzi sobie w terenie   :grin:

Najlepszy moment 8:21 jak się wpierniczył na kamień xD

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2501 dnia: 30 Czerwca 2023, 22:49:30 »
Bardziej ciekawe, że wersja 2023 nie ma niesławnej 'rurki' i dzięki temu deklarowany prześwit 20cm.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2502 dnia: 30 Czerwca 2023, 22:51:29 »
Bardziej ciekawe, że wersja 2023 nie ma niesławnej 'rurki' i dzięki temu deklarowany prześwit 20cm.
Auto to wersja na USA - tam przed liftem też jej nie było - wiec nie sugerował bym się

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2503 dnia: 30 Czerwca 2023, 23:45:17 »
W USA nie było wcześniej hybrydy. Było spalinowe AWD z klasycznym wałem. Zmiana prowadzenia rury zaszła razem z uhybrydowieniem na rynki europejskie, stąd tak niemiło byliśmy zaskoczeni.

Nie twierdzę, że wersja 2023 na Europę będzie już poprawiona (zresztą dawno by już marketing o tym trąbił). Natomiast niniejszym upadł argument, że nie da się tego zrobić z przyczyn mechanicznych.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2504 dnia: 30 Czerwca 2023, 23:47:18 »
W USA nie było wcześniej hybrydy. Było spalinowe AWD z klasycznym wałem. Zmiana prowadzenia rury zaszła razem z uhybrydowieniem na rynki europejskie, stąd tak niemiło byliśmy zaskoczeni.

Nie twierdzę, że wersja 2023 na Europę będzie już poprawiona (zresztą dawno by już marketing o tym trąbił). Natomiast niniejszym upadł argument, że nie da się tego zrobić z przyczyn mechanicznych.
Europa i jej ekologia - temu mamy co mamy - w stanach tak restrykcyjnie nie jest

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl