Po to napisałem post, żebyście jako właściciele Rav4 mogli odnieść się do tych (bądź co bądź pojedynczych) opinii zebranych z internetu
Więc jako właściciel piątej już bodajże Toyoty, a jednej RAV4 2,2 d4d, którą użytkuję 8 lat, bazując na doświadczeniach moich i moich kolegów, mających inne marki pojazdów, świadomie zamówiłem Rav4 2022 Executive. Zrobiłem to ponieważ:
1. Nowa ma wyposażenie, którego brakowało mi w obecnej, czyli elektryczny fotel pasażera, Android Auto, jeszcze większy bagażnik(obecna ma 540 litrów), podgrzewaną przednią szybę, kamery 360 stopni i wiele innych.
2. Jest to samochód bezawaryjny( nie liczę kampanii, które Toyota ogłosiła i wykonała za darmo)
3. Koszty serwisu są akceptowalne i mało jest elementów zużywalnych( brak sprzegła, dwumasy, rozrusznika itp)
4. Nie wiem, jak garażują i eksploatują samochód osoby, które piszą o korozji toyoty. Ja takowej po 8 latach nie stwierdziłem, a podwozie oglądam przy każdym przeglądzie. Może to kwestia przebiegu (135 tys). Nie jest jeszcze bardzo duży. Mam jakieś niewielkie punkty korozji na elementach wymiennych zawieszenia, ale podłoga i progi jak dzwon.
Także ja polecam, ale Ty zsumuj proszę wszystkie opinie i moją traktuj jako jednostkową.