Autor Wątek: Dziwny dźwięk  (Przeczytany 845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pompa

• Toyot Pełzający
  • **
Dziwny dźwięk
« dnia: 11 Grudnia 2021, 08:07:36 »
Cześć

W moim Priusie 3 wczoraj zaobserwowałem dziwne zachowanie auta dziwny dźwięk i dziwne ruszanie kołami na uślizgu w czasie podjeżdżania pod lekka górkę taki podjazd

Mianowicie dźwięk jakby kończyła się energia w transformatorze, jakbyście wzięli stara zabawkę synka wyciągnęli silniczek elektryczny złapali go w łapę i on mimo niemocy nadal chodzi i ma taki dziwny dźwięk.

I to takie lekkie poszarpywanie kół przez sekundę dwie później auto lekko mieli jednym.drugim kołem, znowu to lekkie poszarpywanie.

Wtedy się włącza benzyniak trochę i analogiczna sytuacja co do elektryka.

Wtedy wycofana i nie zależnie czy na elektryku czy na benzynie podjadę troszkę stanowczo pod.gore to koła już mielą cały czas i tak mogą mielić aż nie odpuszczę gazu

A jak.odjezdzam powoli to jest to co napisałem na początku

Niech mi ktoś.tonaytlumaczy o co chodzi z tymi ASR czy jak to tam.sue nazywa w toyocie czy pomorostu tak toyota ma zaprogramowane i tyle

Offline dawie1

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Dziwny dźwięk
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Grudnia 2021, 20:27:44 »
Tak ma zrobione to samo mam w aurisie kiedyś w górach się przestraszyłem że coś się popsuło Ale panowie z aso wyprowadzili mnie z błedu

Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka

Offline Krisstof

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Dziwny dźwięk
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Grudnia 2021, 09:04:12 »
Można to chwilowo wyłączyć przy np. ruszaniu pod górkę na śliskim, gdzieś kiedyś było o tym tutaj na forum.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl