Autor Wątek: Lepiej jak jest więcej  (Przeczytany 13354 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eltech

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Lipca 2005, 00:32:30 »
i o to właśnie chodzi aby nas było coraz więcej  :D  :D  :D

Roman Rajnisz

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Sierpnia 2005, 18:20:15 »
Hej! Witam! jestem tu nowy i strasznie sie ciesze ze jestescie. Mam Previe od 4 miesiecy i kiedy byłem na wakacjach z rozinką to starzel;ił mi w piątek przepływomierz powietrza oczywiscie od wybuchu gazu - jezdze na lpg. U mechanika w pieninach jakos udało sie zdobyc przepływomierz powietrza z Krakowa i w sobote o 22.00 wyjechałem na benzynie, po wymianie na uzywany przepływomoerz i wymianie swiec na nowe - kabli nie udało sie zdobyć w tak krótkim czasie- a w niedziele musiałem wracać. Pierwsze co to chyba zrobie porzadek z instalacja gazowa i wymienie kable i kopułke tylko gdzie dostac tanio i dobrze?? Słyszałem ze komplet kabli to ok 450 zł. Sytuacja jest teraz taka ze spala mi 16 lit/100kmi strasznie kopci z rury. Wolne obroty ssa niestabilne - wahania 0d 200 d0 2200 obrotów. Czy cos jest nie tak z przepływomierzem?? mam go wyregulowac?? jak?? gdzie?? w toyocie w chorzowie powiedzieli mi ze oni nie sa tego w stanie zrobić!! dziwne nie?
Romano
p.s. i gdyby ktos miał jakąkolwiek książke do prevki o o niej to wdziecznybyłbym i zaprosił dodatkowo na piwo jak ktos z okolicy
pozdrawiam :D

Mac

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #32 dnia: 09 Sierpnia 2005, 21:53:41 »
Roman kable narazie zostaw w spokoju, bo one ponad 200pln kosztują , jedź natychmiast do dobrego zakładu gdzie zakładają instalacjęgazowe i niech Ci tam zrobią porządek z Twoja instalacją. Mikser, nie może być w okolicy przepływomierza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TYlko pod samochodem , pod siedzeniem kierowcy , tuż przy samym wlocie do kolektora, inaczej rozwali Ci następny przepływomierz, a jak sięzrobi chłodno , to strzelało będzie tak, że zawału dostaniesz !!!! Poczytaj na forum bo jest tu więcej o tym gazie !!!
A że kopci , to chyba sonda ...
Przepływomierz może mieć luźną sprężynęw środku i nie przyciągać klapy odpowiednią siłą ( stąd może być przekłamanie w obrotach , prawdopodobnie na gazie nie ma tego problemu, ale nie polecam przerzucać na gaż :) ) Jedź do dobrego gazownika , poważnie !! pozrdawiam

montemax

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Sierpnia 2005, 22:58:18 »
Hey - Fajnie ze zawitałeś do Nas.
Co do kopcenia i dużego spalania sprawdź czy masz cały filtr powietrza. Po wybuchu mogło Ci uszkodzić filtr którego fragmenty pozapychały regulator wolnych obrotów. Jak rano nie masz ssania to będzie to mój przypadek. Ceny kabli w Łodzi to 250 zł Wal z tym do mptoyo Człowiek ma dostęp do tańszych części.
Mnie wali kiedy swiece maja powyzej 10 000 km Niestety nie da sie tu oszczędzić. Ja sie o tym juz przekonalem jak Previe spychalem ze skrzyżowania.
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich

mptoyo

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Sierpnia 2005, 07:03:35 »
...i nie daj sięnamówić na świece platynowe !!! i tak bedziesz je zmieniał co 10,000 - ja osobiście polecam DENSO - na NGK przeleciałem 6,000 i sie porozpadały.
a jakbyś potrzebował jakiś eksploatacyjnych części to śmiało nie wstydź się
601 244 019

pozdrawiam

karol64

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Sierpnia 2005, 08:38:00 »
Witam. Jak najbardziej popieram pomysł . 695 063 569 Karol (Ruda Śl. ) Niestety niewiele wiem jeszcze  o tym samochodzie a wczoraj zaczęła sięjakaś niespodzianka. W czasie jazdy silnik nagle zaczął zmieniać obroty- coś jakby siędławił, chwilami wracał do siebie ale dzisiaj rano znowu tak samo z tym że cały czas już obroty niestabilne , słaba moc - nie wiem co siędzieje. ELTECH - niestety nie mogęprzyjechać na zlot-dziękujęza informację. Pozdrawiam wszystkich.

montemax

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Sierpnia 2005, 08:50:14 »
Hey. Właśnie załozyłem świece Denso tak jak radziłeś podczas rozmowy telefonicznej. Wcześniej miałem platynowe :) a i tak nie przelecialem nawet 15 tyś bo walneła.

Roman Rajnisz

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Sierpnia 2005, 13:32:07 »
Hej1 dzieki za porady dla Maca Mptoyo i Montemaxa! Filtr mam cały lecz zabrudzony - wymienie go! Byłem u gazownika , umówiłem sie na poczatek wrzesnia bo to mnie z tysiąca bedzie kosztowac - cały przód instalacji jest do roboty. niestety jest zrobiona fatalnie! No i porzadził mi zeby najpierw zrobic porządek ze świecami - juz wymieniłem i dzieki za rade - ale jeszcze musze wymienic i kupic kable i kopułke - odezwe sie do Ciebie Mptoyo chyba w tej sprawie:) Klapka chodzi w porządku, sprężyna odbija dobrze a sonda? No to nie wiem jak sprawdzic:(
A widze ze i Karol jest z Rudy Śląskiej? Na wszelki wypadek podaje moj numer 604 198 565.
A na zlot niestety nie dam rady dopóki gazu nie sklece w całość ale bardzo bym chciał choc jestem tu nowy:)
Pozdrawiam wszystkich

gabrish

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Sierpnia 2005, 13:55:46 »
Jak sprawdzić sonde? Jak Twoja Prevka ma przejechane ponad 100 000km to napewno jest do wymiany. A pozatym jak masz drugą generacje LPG to pewnie sonda nie jest podłaczona do sterownika tylko kable wiszą albo są spięte do masy. Wogóle zrób sobie test na kostce pod siedzeniem i jeżeli jest coś zepsute co mogą czujniki wykryć to Ci auto samo o tym powie. Jest to na forum ale nie pamiętam gdzie, jeszcze poszukam a jak coś to zadzwoń to Ci wszystko poewiem: 600 079 185  Pozdro i niech Wam wszystko działa tak jak trzeba :)

montemax

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Sierpnia 2005, 18:47:59 »
Roman Rajnisz - Ja tez jestem tu nowy :) Szkoda że nie będzie Ciebie ani Innych na zlocie.
Pozdrówka All

mptoyo

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Sierpnia 2005, 20:55:26 »
panowie co tam gaz .... ja na ten zlot to i na lotniczej bym przyjechał .... jest to jedyna okazja w roku żeby sięspotkać !!!

eltech

• Gość
Lepiej jak jest wiêcej
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Sierpnia 2005, 00:26:46 »
Widzęże zaczynamy schodzić z temau adresowego i wchodzimy ponownie w temaciki techniczne  :D  :D  :D
Trzymać sie panowie tematu czyli adresy kontakty i takie inne wesołe pierdoły  :D  :D  :D  :D  :

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl