Witam,
w moim Priusie mam problemy z centralnym zamkiem. Na początku przy bardzo niskich temperaturach (-10, -15 st. C) tylne drzwi się nie otwierały. Możliwe było za to manualnie od wewnątrz je otworzyć/zamknąć. Potem już przy wyższych temperaturach (pomiędzy -10 a - 3 st. C), przestały otwierać się wszystkie drzwi. Czasami wszystkie, czasami niektóre. Z kolei przy dodatnich temperaturach problem znika całkowicie. Teraz z kolei przy -7 st. C w ogóle nie chciały otworzyć się drzwi kierowcy, otwarłem je od wewnątrz ale za to już nie chcą się zamknąć.
Zamykanie zamków od wewnątrz z przycisku zamyka wszystkie zamki prócz kierowcy. Nawet jak ten cyndzel przekręcam to drzwi są dalej otwarte.
Jest to bardzo irytująca niedogodność. Domyślałem się, że zamki zamarzają. Ok. Ale teraz co robić z zamkiem od kierowcy?
Jakim kluczem się otwiera/zamyka drzwi kierowcy? Kluczyk z pilota mi wchodzi do połowy... on służy do otwierania/zamykania?
Ktoś naprawiał ten problem? Może czymś przesmarować? Teraz auto mam cały czas otwarte pod blokiem...
P.S. Chciałem napisać w tym wątku ale jest zamknięty.
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,45195.msg626289.html