Autor Wątek: Rav4 hybrid 2022  (Przeczytany 16282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
Odp: Rav4 hybrid 2022
« Odpowiedź #60 dnia: 21 Stycznia 2022, 09:42:28 »
e tam, lekki offtop, potem się wyczyści ;).

Dzieci 8 i 6,5. Rodosa kupiłem w czasach jak był w normalnych cenach, czyli 1,5k za dzicz na działce. Teraz z domkiem od 60-120k :), a zainwestowałem oprócz czasu część tylko tej kwoty:).

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #61 dnia: 21 Stycznia 2022, 11:21:36 »
No cóż tak od pół roku na forum RAV4 brakuje prawdziwych tematów do dyskusji. Głównie czy kupić, jaki kupić, kiedy odbiór, jaki kolor, jakie ubezpieczenie, ...
Oleju nie przybywa, paliwa mało ubywa, mało co się psuje, co tam komu przeszkadzało lub brakowało to już wymienił lub zamontował.
Jak u klasyka:
"A w filmie polskim, proszę pana, to jest tak: nuda… Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Taka, proszę pana… Dialogi niedobre… Bardzo niedobre dialogi są. W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje."
;) kolejny offtop mi wyszedł. przepraszam ;)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Stycznia 2022, 11:32:14 »
co o tej ravce jeszcze napisać ,jeździ do przodu i nawet do tyłu, silnik ma i nadal tam jest ,lakier mimo że cieniutki nie łuszczy się i nie odpada, lejesz paliwo wsiadasz i jedziesz. I najważniejsze ,że przed wyjazdem nie musisz sprawdzać ile kilometrów twój ubezpieczyciel zagwarantował ci holowania ,w przypadku zepsucia samochodu.  :-) :-) :-)
RAV4 2.5 hybrid

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Stycznia 2022, 09:05:43 »
aż miło te pare stron tu teraz poczytać  :cool: :cool:  bo sielskie klimaty to też moje klimaty  :grin: bo my chałupe mamy blisko Krakowa, ale działka mała bo tylko 9a, ale jest zawsze co podłubać tu..//  .. noo kiedyś zamiast Ravki, to w planie była działa blisko Taterek :-P

Co do Ravki '22 .. to hm, ona ma już elektrycznie podgrzewaną przednią szybe ? ..bo moja z '20 ni ma (ale i tak przewaznie w garażu stoi), jedynie wypady w krótkie trasy w 'góry' wymuszają czasami kliknięcie w Fast i sie szyba robi szybko.. Fotel pasażera nadal manual bez opcji góra/dół ?

Co do Volvo XC60 T8  '22 .. oglądałem dziada ostatnio .. nowe lampy ledowe co wycinają te oś.drogowe jak z naprzeciwka leci auto w nocy, ogrzewane w masce czujniki (wiec teraz  wzimie by nic nie pikało,jak jedziesz w korku Ravką i śnieg zasypuje czujki i wariactwo jest  :grin: ) ; pneumatyka na 3 opcje .. za 400 koni podziękuje, bo te nowe Ceny Mandatów dają po d*

ALE .. szukanie na ekranie - jak tu ustawic tryb jazdy, bo już nie ma w tej wersji pokrętła .. no to chyba jakieś nieporozumienie - bo ja mimo, że wymieniłem tablet na dotykowy do np +/- to mi sie nie chce tam szukac, tylko na kierownicy pogłaszam/przyciszam .
Może i audio fabryczne dobre jest, ale jak juz nie raz tu na forum pisalismy - w Ravce fabryczne głośniki lepiej grają z tym tabletem z Aliexpress  :cool:
Noi  Temperature tez trzeba gdzieś na ekranie szukać ..

na CENE nie patrzylem, bo mnie jeszcze nie stać  :grin: 
btw ktoś tu pisał, że juz prawie stary bo sie do 40tki zbliża, nosz k* to mi tylko 1 rok został i tak samo  :laugh:

no dobra..korpo wzywa..trza troche poklikać  :cool:
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2022, 09:17:25 wysłana przez crystian09 »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Stycznia 2022, 10:19:26 »
poprzednia wersja ravki maja już podgrzewaną szybę , kierownicę....itd.  ( pakiet winter ) to dlaczego w najnowszej wersji  nie miałaby mieć tego??
RAV4 2.5 hybrid

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Stycznia 2022, 12:28:09 »
Co do Ravki '22 .. to hm, ona ma już elektrycznie podgrzewaną przednią szybe ? ..bo moja z '20 ni ma (ale i tak przewaznie w garażu stoi),
To wszystko zależy od wersji - moja EXE z 2019 r. ma elektryczne podgrzewaną szybę i podgrzewaną kierownicę.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
Rav4 hybrid 2022
« Odpowiedź #66 dnia: 24 Stycznia 2022, 13:11:34 »
Co do Ravki '22 .. to hm, ona ma już elektrycznie podgrzewaną przednią szybe ? ..bo moja z '20 ni ma (ale i tak przewaznie w garażu stoi),
To wszystko zależy od wersji - moja EXE z 2019 r. ma elektryczne podgrzewaną szybę i podgrzewaną kierownicę.

No dobra,ale wtopa … ja od roku myslalem,ze ten guzik to Ogrzewanie piór wycieraczki aaa jednak to jest Ogrzewanie elektr. przedniej szyby
patrzac na foto z Instrukcji, bo wlansie widze,ze rok temu o tym pisalismy..
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2022, 13:22:51 wysłana przez crystian09 »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Stycznia 2022, 15:09:44 »
Gratulancje :grin:

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #68 dnia: 24 Stycznia 2022, 17:02:20 »
Tak. Gratulacje, u mnie niestety brak tych dwóch guzików z szybką i kierownicą :-( więc rękawiczki muszę zakładać ;) no cóż, ... aby do wiosny ;)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #69 dnia: 24 Stycznia 2022, 18:32:08 »
No dobra,ale wtopa … ja od roku myslalem,ze ten guzik to Ogrzewanie piór wycieraczki aaa jednak to jest Ogrzewanie elektr. przedniej szyby
Nie mów, że nie widziałeś drucików w szybie...
Szkoda, że ma technologi bez widocznych drucików, jak w vagu, ale i tak super, bo mało, które auto ma.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #70 dnia: 24 Stycznia 2022, 21:59:22 »

Nie mów, że nie widziałeś drucików w szybie...
Szkoda, że ma technologi bez widocznych drucików, jak w vagu, ale i tak super, bo mało, które auto ma.

aaa bo może tykko ze 2x mi zamarzła gdzieś na wyjezdzie (tak to w garażu stoi) w weekend bede w Karkonoszach to sprawdze

ok,wracamy do tematu z wątku, bo mi przywali ktoś za spam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #71 dnia: 25 Stycznia 2022, 00:02:50 »
Tak co do tych przycisków, to ich rozmieszczenie jest po prostu fatalne... Tylna szyba grzana z panelu klimy, jak i nawiew przedniej, ale już grzanie przedniej schowane gdzieś pod kierownicą tak, że nawet go nie widać bez schylania głowy...

W mondeo miałem przycisk "max" - po wciśnięciu włączało się grzanie obydwóch szyb + maksymalny nawiew ciepłem na przednią. Po wyłączeniu wyłączał się sam nawiew, a grzanie było aktywne jeszcze kilka minut... Taki drobiazg, a ułatwiał życie - brakuje mi tych drobnostek w Ravce.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 25 Stycznia 2022, 09:45:00 »
Tak co do tych przycisków, to ich rozmieszczenie jest po prostu fatalne... Tylna szyba grzana z panelu klimy, jak i nawiew przedniej, ale już grzanie przedniej schowane gdzieś pod kierownicą tak, że nawet go nie widać bez schylania głowy...

W mondeo miałem przycisk "max" - po wciśnięciu włączało się grzanie obydwóch szyb + maksymalny nawiew ciepłem na przednią. Po wyłączeniu wyłączał się sam nawiew, a grzanie było aktywne jeszcze kilka minut... Taki drobiazg, a ułatwiał życie - brakuje mi tych drobnostek w Ravce.
Ravka ma więcej zalet niż wad, a w zestawieniu z mondeo ,to dwa światy, biedna Afryka i bogata Europa
RAV4 2.5 hybrid

Offline krzysp3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 26 Stycznia 2022, 10:15:14 »
Właśnie przejrzałem katalog MY22, który wreszcie pojawił się na stronie toyota.pl i zastanawia mnie poniższa specyfikacja dot. portów USB.

Port USB w konsoli centralnej:                                                Active / Comfort /       -      / ADVENTURE /       -
Trzy porty USB w konsoli centralnej:                                            -   /     -      / Selection / ADVENTURE / Executive
Dwa porty USB w konsoli centralnej w drugim rzędzie siedzeń       -   /     -      / Selection / ADVENTURE / Executive

Co to za port USB w konsoli centralnej, który jest wyłącznie w wersjach Active, Comfort i ADVENTURE a nie ma go w Selection i Executive?
Który z wymienionych portów służy do podłączania telelefonu AA/CP ?
Podana konfiguracja sugeruje, że ADVENTURE ma wszystkie porty identyczne z Selection i Execution plus jeden dodatkowy port USB. Sprawa portów dla pasażerów jest bezdyskusyjna.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2022, 10:19:29 wysłana przez krzysp3 »

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 26 Stycznia 2022, 10:22:56 »
Właśnie przejrzałem katalog MY22, który wreszcie pojawił się na stronie toyota.pl i zastanawia mnie poniższa specyfikacja dot. portów USB.

Port USB w konsoli centralnej:                                                Active / Comfort /       -      / ADVENTURE /       -
Trzy porty USB w konsoli centralnej:                                            -   /     -      / Selection / ADVENTURE / Executive
Dwa porty USB w konsoli centralnej w drugim rzędzie siedzeń       -   /     -      / Selection / ADVENTURE / Executive

Co to za port USB w konsoli centralnej, który jest wyłącznie w wersjach Active, Comfort i ADVENTURE a nie ma go w Selection i Executive?
Który z wymienionych portów służy do podłączania telelefonu AA/CP ?
Podana konfiguracja sugeruje, że ADVENTURE ma wszystkie porty identyczne z Selection i Execution plus jeden dodatkowy port USB. Sprawa portów dla pasażerów jest bezdyskusyjna.

Ja mam Selection (MY21) 1 USB tam gdzie zapalniczka i ładowarka ind. (które łączy AC/AA po kablu) i 2x USB w podłokietniku .. to moze tego nie ma w tej nizszej wersji? Stąd wychodzi 3x port USB w konsoli centralnej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl