Autor Wątek: Jakie nowe auto najbardziej rozczarowuje?  (Przeczytany 3372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Jakie nowe auto najbardziej rozczarowuje?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Stycznia 2022, 23:43:44 »
Nie ma co się zbytnio sugerować amerykańskimi wynikami w Europie. U nas elektryczną klapę można zamontować. Tam pewnie też nie będzie to problemem. Ich wersje silnikowe też są inne.

Offline Koolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Stycznia 2022, 12:41:00 »
Wartość merytoryczna takich plebiscytów jest na poziomie raportów "awaryjności" które rozładowanie akumulatora zaliczają na równi z istotnymi (kosztownymi) usterkami silnika ... 

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Stycznia 2022, 13:13:34 »
Wartość merytoryczna takich plebiscytów jest na poziomie raportów "awaryjności"
Tu nie chodzi a awaryjność bo tej nie ma, tylko o to że zaledwie  29% ankietowanych ponownie by kupiło ten samochód z innych powodów.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Stycznia 2022, 15:21:35 »
Mam podobne odczucie jak przymierzałem się do zakupu tego auta.  Po co komu samochód ,który  na tylnej kanapie może co najwyżej przewieźć  małe dziecko ...........albo dwa psy. 
Wiem ze dużo osób podróżuje w pojedynkę , w sumie ja też, ale czasami muszę gdzieś moich starszych rodziców zawieźć i co ??  Mama do tyłu , a ojciec do bagażnika??
RAV4 2.5 hybrid

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2022, 16:35:34 »
Mama do tyłu , a ojciec do bagażnika??
No właśnie, a gdzie dziadka włożyć jak bagażnik zajęty ? ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Stycznia 2022, 17:41:01 »
zaledwie�  29% ankietowanych ponownie by kupiło ten samochód
Jakoś mnie to nie dziwi. Auto "kupowane w dużej mierze oczami". Na starcie modelu było dość awangardowe z wyglądu. Po zakupie przychodzą refleksje, a że to mało miejsca z tyłu i  klaustrofobicznie, a odczucie potęgują malutkie okienka, a to widoczność w lusterku wstecznym słaba, a to dzieci nie sięgają do klamek w tylnych drzwiach, a to w bieda wersjach ten kawał plastiku sterczący z kokpitu z malutkim radyjkiem, a to bagażnik taki sobie...
Ludzie chcą się rozwijać i kupować "lepsze, nowsze i większe" Tak to już jest.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline matyspio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR 2.0 GR S
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Stycznia 2022, 09:29:16 »
Auto w trasy beznadziejne, ale to wiedziałem. Na kręcenie się w koło komina po mieście idealne.
Wejdzie i dziadek i babcia i dwa psy ...
Żona szczęśliwa, czegoś więcej ktoś potrzebuje ??

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Stycznia 2022, 15:12:50 »
Jak bardzo muszą być rozczarowani nabywcy ferrari

Offline speedofsound

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Stycznia 2022, 15:46:42 »
Kupiłem ten samochód żonie 3 lata temu jako niespodziankę. Do jazdy po mieście. Wszystko fajnie, ale...
- system multimedialny jest tragiczny, zarówno interface jak i funkcjonalność,
- klapa tylna jest za ciężka i tu nie chodzi o to, że nie można jej podnieść, ale to jest naprawdę niewygodne i męczące gdy codziennie trzeba sięgać do bagażnika,
- w wersji premium we wnętrzu jest bardzo słabe oświetlenie,
- w połączeniu z powyższym małe okna z tyłu i wysoka linia okien powoduje mało komfortowe warunki,
edit: - oryginalne czujniki parkowania montowane w serwisie, żyją swoim życiem, po poprawkach serwisu jakby lepiej, ale wystarczy trochę brudu, śniegu, deszczu i piszczą bez potrzeby.
Plusów jest dużo więcej, ale warto zwrócić uwagę na wspomniane drobiazgi kupując ten samochód. Pomimo wszystko wolę nim jechać po większe zakupy, niż swoim większym sedanem.
Koniec końców w tym roku kupimy żonie coś innego i będziemy jeździć po salonach, aż pisemnie potwierdzi, że wszystko pasuje ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2022, 16:07:22 wysłana przez speedofsound »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Stycznia 2022, 17:06:27 »
No widzę że lekko nie masz . Ja mojej żonie kupiłem małego sportowego mercedesa (20 letniego  ) i jest zachwycona . Najpierw samochód stał parę dni przed  naszym wejściem na podjeździe i ściemniałem ,że kolega zostawił bo wyjechał na wakacje. Jak się napatrzyła ,pewnego dnia dałem jej kluczyki , i powiedziałem ,to dla ciebie. Była radość ogromna , mam fajną żonę.
RAV4 2.5 hybrid

pireus

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Stycznia 2022, 17:56:41 »
Ja mojej żonie kupiłem małego sportowego mercedesa (20 letniego  )
Kutwa jesteś, trzeba jej było kupić nowego Mercedesa  :shock: a nie jakiś 20 letni gruz.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Stycznia 2022, 18:37:59 »
Ja mojej żonie kupiłem małego sportowego mercedesa (20 letniego  )
Kutwa jesteś, trzeba jej było kupić nowego Mercedesa  :shock: a nie jakiś 20 letni gruz.
To nie gruz tylko już prawie zabytek. Niedługo wejdzie w wartość kolekcjonerską. Ma chłop łeb... :)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Stycznia 2022, 19:28:14 »
Ja od święta jeżdżę moim 30 letnim mercedesem i szczerze Ravka , nigdy go nie dogoni w komforcie. Inna klasa inne materiały....................
RAV4 2.5 hybrid

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lutego 2022, 20:18:45 »
Mam podobne odczucie jak przymierzałem się do zakupu tego auta.  Po co komu samochód ,który  na tylnej kanapie może co najwyżej przewieźć  małe dziecko ...........albo dwa psy. 
wszystko racią ale ja mam drugie aygo i powiem ze chr jest ok z tyłu jest super nawet !

Głowny problem wszystkich wielkich Toyot to ze zamiast zrobic miejsce z tyłu robili uchwyty na butelki i zamiast 5 osób sie zmiesci 4 !!! i tu o wszystkie toyoty mowie !!!! są małe !
2 co moze wkurzac to mając Auris D-4D musze co chwiłke na stacje tankowac , Auris robił 900km na jednym tankowaniu

I tu wszystko sie koncy problemów nie ma to Auto tak naprawde. Nie narzekajmy! jezeli by sie uparł by znalazł wszystko ze jest problematyczne ale nie jest , Problematyczna jest Turcia i tyle tak to widze !

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl