Autor Wątek: Auris 1.4d4d czy 1.6d4d  (Przeczytany 16160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Auris 1.4d4d czy 1.6d4d
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Stycznia 2022, 08:09:54 »
przy mocnym wciśnięciu gazu gdy odpala się turbina słychać świst (jakby gwizd)
To niestety typowy objaw zużycia turbosprężarki, konieczna będzie regeneracja lub wymiana.
Oby tylko skończyło się na regeneracji. Jak sądzicie, czy można to reklamować w komisie, w którym kupiłem auto?

Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka

Pewnie możesz reklamować ale na szczęście nic nie uzyskasz.
Czemu na szczęście nic nie uzyskam?

To niestety typowy objaw zużycia turbosprężarki, konieczna będzie regeneracja lub wymiana.
Oby tylko skończyło się na regeneracji. Jak sądzicie, czy można to reklamować w komisie, w którym kupiłem auto?

Na szczęście hmmm a chciałbyś trafić siebie przy sprzedaży auta ? Czyli sprzedajesz samochód po 6-7latach, 100k.km nalotu  osobie która zaoszczędziła na zakupie nowego auta, której nie znasz, którą przejechała nim 3,5k.km. i nagle pojawia się bo coś jej nie gra z turbo. I teraz pewnie wyjmujesz kaskę z kieszeni i płacisz wierząc jej że np.podjeżdżając pod strona górkę nie gasiła natychmiast silnika albo nie jechała tak czy owak ?
A może stukniesz się w czoło i powiesz gościu ja straciłem 50k to tobie się nic nie stanie jak stracisz 1,5k.?
I tak na luzie jeszcze myślę co było bodźcem do wybrania w sumie fajnego auta z takim syfem pod maską ? Czy tu też czasami $$$ nie wzięło góry ?

Offline pjaczewski

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 1.6 d4d
Odp: Auris 1.4d4d czy 1.6d4d
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Stycznia 2022, 09:05:43 »

Na szczęście hmmm a chciałbyś trafić siebie przy sprzedaży auta ? Czyli sprzedajesz samochód po 6-7latach, 100k.km nalotu  osobie która zaoszczędziła na zakupie nowego auta, której nie znasz, którą przejechała nim 3,5k.km. i nagle pojawia się bo coś jej nie gra z turbo. I teraz pewnie wyjmujesz kaskę z kieszeni i płacisz wierząc jej że np.podjeżdżając pod strona górkę nie gasiła natychmiast silnika albo nie jechała tak czy owak ?
A może stukniesz się w czoło i powiesz gościu ja straciłem 50k to tobie się nic nie stanie jak stracisz 1,5k.?
I tak na luzie jeszcze myślę co było bodźcem do wybrania w sumie fajnego auta z takim syfem pod maską ? Czy tu też czasami $$$ nie wzięło góry ?
Świst o którym pisałem był od początku, tylko bardzo delikatny i sądziłem, że tak ten model ma. Teraz stał się zdecydowanie głośniejszy. Cena jaką zapłaciłem za auto, wcale nie była taka niska, wręcz była wyższa od średniej dla tego modelu oraz potrzebowałem diesla. Naprawdę uważasz, że ten silnik to, aż taka porażka? Osobiście nie znalazłem jakiś tragicznych opinni na temat tej jednostki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl