Autor Wątek: Odstajace kolpaki w E12  (Przeczytany 5481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Odstajace kolpaki w E12
« dnia: 05 Lipca 2005, 12:06:20 »
Witam,

jak w temacie. Dotyczy fabrycznych kolpakow (6 ramion, 15"). W okolicy wentyla odstaja kilka mm i za nich nie da sie ich docisnac.

Pojechalem do serwisu: mowia ze wszystkie tak maja i nie znaja "patentu" na to.

Poszedlem do salonu: rzeczywiscie, wszystkie Corolki maja lekko odstajace.

Co myslicie, jakies doswiadczenia?
Głowix

Jackal

• Gość
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lipca 2005, 13:06:11 »
Ja wiem jedno, zanim złodzieje zabrali mi oryginalne kołpaki (w pierwszym miesiącu), kołpaki trzymały siędość słabo. Do ściągnięcia kołpaka wystarczał mały palec.

Potem kupiłem inne, bardzo ładne, ale ... spadające na zakrętach. Teraz mam kołpaczki firmy Jacky i trzeba sięnieźle napicić żeby je ściągnąć, mimo że ..... odstają po centymetrze, zwłaszcza na ciężarkach od wyważania kół.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lipca 2005, 16:04:10 »
Cytat: Jackal
Do ściągnięcia kołpaka wystarczał mały palec

Ja zakładam kołpaczki firmowe przed zimą, wraz z zimowymi oponami i przyznam szczerze, że aby je wiosną zdjąć z kół musiałem siędeczko naszarpać z nimi 8)
Jackal gdzie parkujesz ? Skąd Ci buchneli te kołpaki ?
E18_Prestige_MultidriveS

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lipca 2005, 16:15:31 »
Cytat: Jackal
odstają po centymetrze

No i wlasnie chodzi, zeby nie wystawaly. Glupawo to wyglada jak sie przyjrzec. Sprobuje powalczyc w weekend...
Głowix

Jackal

• Gość
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Lipca 2005, 16:21:56 »
Cytat: YogiBabo

Jackal gdzie parkujesz ? Skąd Ci buchneli te kołpaki ?

Normalnie, pod blokiem mi buchnęli :-(

Bartek72

• Gość
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Lipca 2005, 16:55:37 »
Cytuj (zaznaczone)
No i wlasnie chodzi, zeby nie wystawaly. Glupawo to wyglada jak sie przyjrzec.

Tunix, daj spokoj - chyba Ci serce peknie,  jesli Ci te kolpaki ukradna  :wink:  (w co niestety nie watpie).
Mnie z 206-tki kolpaki ukradli, z Corolli tez raz ukradli (na nastepnych dokupionych namalowalem farba moj numer rejestracyjny i wypalilem lutownica kreski), a potem cala Rolke ukradli...
A poza tym (jesli mnie pamiec nie myli) chyba miales zamiar kupowac aluski?  :lol:  
  :cnice

Jackal

• Gość
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Lipca 2005, 17:31:04 »
Cytat: Bartek72
 ... z Corolli tez raz ukradli (na nastepnych dokupionych namalowalem farba moj numer rejestracyjny i wypalilem lutownica kreski), a potem cala Rolke ukradli...

O widzisz Bartek, im o te kołpaki chodziło ;-) :D

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Lipca 2005, 18:22:45 »
Cytat: Bartek72
Tunix, daj spokoj - chyba Ci serce peknie, jesli Ci te kolpaki ukradna  (w co niestety nie watpie).
Mnie z 206-tki kolpaki ukradli, z Corolli tez raz ukradli (na nastepnych dokupionych namalowalem farba moj numer rejestracyjny i wypalilem lutownica kreski), a potem cala Rolke ukradli...
A poza tym (jesli mnie pamiec nie myli) chyba miales zamiar kupowac aluski?

Eeee, bez przesady. Chodzi tylko o to, ze taka szczelina nie pasuje mi do japonsko-angielskiej precyzji. Bylem ciekaw czy to u wszystkich czy tylko w wybranych egzemplarzach.

Aluski juz w drodze.   Dezent F  :csmoker
Głowix

Leniwiec

• Gość
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Lipca 2005, 21:52:53 »
Mi któregoś pięknego sobotniego wieczora pościagali kołpaki na pl. Kościuszki we Wrocławiu.
Najlepsze w tym wszystkim było to, że ja jeszcze nie zdąrzyłem z auta wysiąść, bo zaparkowałem na chwile przy przez tel pogadać   :lol:
Usłyszałem tylko pyk, pyk z prawej strony auta, wysiadam by zobaczyć co siękurna dzieje, a tu koleś klęczy przy tylnym lewym kole z kołpakiem w łapskach, a drugi łepek obok niego trzyma dwa ściągnięte z prawej strony  :shock:  
Niezłe mieli miny jak mnie zobaczyli  :twisted:  Ja zresztą pewnie też miałem nielepszą.
W każdym razie kołpaki odzyskałem, bo jak spieprzali, to moje kołpaczki rzucili pod inne auta stojące na parkingu.

Jackal

• Gość
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Lipca 2005, 11:08:06 »
Leniwiec
Trzeba było na nich urok rzucić, jak nic innego sięnie dało  :?  Dobrze że kołpaczki zostały w rodzinie.

Jackal

• Gość
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Lipca 2005, 11:10:48 »
Leniwiec
Trzeba było na nich urok rzucić, jak nic innego sięnie dało  :?  Dobrze że kołpaczki zostały w rodzinie.

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
O kolpaczkach..ogolnie-ciekawe mocowanie-zabezpieczenie???
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Lipca 2005, 20:34:06 »
Co do tych kolpaczkow.Otoz...nie bardzo wiem czy to z powodu odstawania czy moze kradziezy...niemniej...widze ze coraz wiecej samochodow ma je splecione plastykowymi zaciskami od wew kola.Wlasnie kolpaczki.Czy mysle dobrze????Przeciez co za problem przeciac to jakims nozem po podwazeniu.Jesli juz..to jakas stalowa lineczke skrecic w taki sposob ale umozliwiajacy zmiane szybka koleczka....Tak sobie mysle.....

Jackal

• Gość
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Lipca 2005, 21:15:54 »
Owszem ludziska mocują kołpaczki zaciskami do kabli, ale to chyna żeby nie odpadały na wybojach, bo przed złodziejem nie ochroni. Chyba że porzypadkowym złodziejem amatorem.

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
Odstajace kolpaki w E12
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Lipca 2005, 13:11:59 »
Cytuj (zaznaczone)
Owszem ludziska mocują kołpaczki zaciskami do kabli, ale to chyna żeby nie odpadały na wybojach, bo przed złodziejem nie ochroni. Chyba że porzypadkowym złodziejem amatorem.

Dokladnie tak! Choc i Ci przypadkowi, ze wzgledu na skale zjawiska, nosza pewnie przy sobie cos do ciecia :-) Grunt to dobrze sie przygotowac do pracy :-)

To oczywiscie smiech przez lzy...
Głowix

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl