Autor Wątek: Jakie swiecie  (Przeczytany 5165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zbovid

• Gość
Jakie swiecie
« dnia: 05 Lipca 2005, 21:09:52 »
Panowie jakie swiece Wam najlepiej chodza w Toyotkach. Musze je w piatek  wymienic. Dzieki za porady.

davensis

• Gość
Jakie swiecie
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lipca 2005, 22:02:33 »
Próbowałem kiedyś Boscha ale jednak NGK sa jak dla mnie bezkonkurencyjne

pozdrawiam

zbovid

• Gość
Jakie swiecie
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lipca 2005, 22:05:23 »
No wlasnie slyszalem ze Boscha  nie sa najlepsze :-(

vito

• Gość
Jakie swiecie
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lipca 2005, 22:19:38 »
NGK najlepsze

[Kuba]

• Gość
Jakie swiecie
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Lipca 2005, 09:27:58 »
Cytat: vito
NGK najlepsze

Oraz Denso.
Przy czym dla gazu zaleca sie jednoelektrodowe.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
Jakie swiecie
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lipca 2005, 11:23:28 »
A do tego można skorzystać czasem z   :asearch  

Poza tym to denso i NGK na innych to raczej udaje ze pracuje :D
BMW E46 320d
Mini Cooper

Jackal

• Gość
Jakie swiecie
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Lipca 2005, 11:30:57 »
Toyota zaleca w pierwszej kolejności Denso, czasami NGK. Przy ostatnim przeglądzie mechanik ze zdziwieniem stwierdził, że u mnie siedziłąy świece  ... Boscha  :shock:  Albo mi takie w fabryce założyli, albo przy poprzednich przeglądach, ktoś zakosił japońskie oryginały  :evil:  :evil:

Teraz mam Denso. W warsztacie mówili, żeby nie bawić sięw droższe wersje z platynowanymi końcówkami, bo i tak wymianka zalecana jest co 60.000 km, a na tyle spokojnie wystarczają normalne Denso/NGK.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Jakie swiecie
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Lipca 2005, 18:42:38 »
Cytat: zbovid
Panowie jakie swiece Wam najlepiej chodza w Toyotkach. Musze je w piatek wymienic. Dzieki za porady.

Sluchaj kolego, do E-10 silnik 4E-FE DENSO 16-tki do silnika 4A-FE czyli 1,6 DENSO 20-tki.
Dane z katalogu serwisowego TOYOTY dla mechanikow i serwisantow. DENSO sa najlepsze ja takie mam i sa OK.

pozdr.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

zbovid

• Gość
Jakie swiecie
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Lipca 2005, 13:46:15 »
Umowilem sie na wymiane swiec dopiero pod koniec tygodnia. Ale czlowiek w zakladzie poradzil mi zeby nie kupowac zadnych swiec bo on ma dobre i tanie, jakies tam  championy. Podobnie mowi tez ze ma dobre klocki hamulcowe.  Co Wy na to?

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Jakie swiecie
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Lipca 2005, 14:05:20 »
skoro przedmówcy napisali Ci że Denso lub NGK bo faktycznie na świecach tych dwóch producentów toyota chodzi najlepiej to nie kieruj siętym co ma mechanik w swojej ofercie tylko doświadczeniem osób jeźdżących toyotami

co do klocków hamulcowych: każde są dobre tylko zależy czego od nich oczekiwać
jedne dobre bo tanie i tylko tanie a to że nie hamują to już inna sprawa, a inne dobre bo  hamują ale pylą, a jeszcze hamują jak powinny, nie pylą nie piszczą i też są dobre - pojęcie "dobre" to pojęcie względne
kup ferodo i wtedy będziesz pewien że wyhamujesz jak potrzeba

PS. kup graty sam i pojedź na wymianęw sklepie powiedz świece DENSO lub NGK, klocki FERODO do takiej i takiej toyoty, a resztępozostaw sprzedawcy najwyżej zapyta Cięo numer nadwozia
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Jakie swiecie
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Lipca 2005, 14:08:59 »
DENSO
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

zbovid

• Gość
Jakie swiecie
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Lipca 2005, 20:00:36 »
No i kupilem swiecie Denso, 16tki jednoelektrodowe za 15 zl za sztuke. W warsztacie swiece mi wymienili, wymienilem tez klocki hamulcowe i olej. Z tym ze znajomy w warsztacie powiedzial mi ze Mobil1 to ch*wy olej bo lepszy jest Shell ub Castrol ktory on ma w ofercie, a swiece z Denso to takie nasze polskie Iskry.
Ale jakos mu nie uwierzylem i wlozylem Denso :-D
Pozdrawiam.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Jakie swiecie
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Lipca 2005, 20:34:29 »
No i kupilem swiecie Denso, 16tki jednoelektrodowe za 15 zl za sztuke. W warsztacie swiece mi wymienili, wymienilem tez klocki hamulcowe i olej. Z tym ze znajomy w warsztacie powiedzial mi ze Mobil1 to ch*wy olej bo lepszy jest Shell ub Castrol ktory on ma w ofercie, a swiece z Denso to takie nasze polskie Iskry.
Ale jakos mu nie uwierzylem i wlozylem Denso :-D
Pozdrawiam.

On sam jest iskra, jak to sa swiece TOYOTY !!!!!! A po drugie każdy ci powie że tylko nie castrol i kazdy ci powie ze Mobil. Bynajmniej wiekszosc gdzies był temat o tym......Pozdrawiam i miłego LATANIA.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Jakie swiecie
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Lipca 2005, 10:03:06 »
Mobil1 to ch*wy olej bo lepszy jest Shell ub Castrol ktory on ma w ofercie, a swiece z Denso to takie nasze polskie Iskry.

Niezle sie usmialem, naprawde. Ciekawe czy slyszal o castrolu i jego roli w zacieraniu i padaniu silnikow toyoty i ilosci nagaru jaki lubi zostawic po sobie :-))
Denso to bardziej takie JAPONSKIE Iskry, ktorye ida na pierwszy montaz do lexusow i toyot wiec smiac mi sie chce jak on wypala o jakis championach :-))
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Jakie swiecie
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Lipca 2005, 12:14:22 »
Cytat: Croom
Mobil1 to ch*wy olej bo lepszy jest Shell ub Castrol ktory on ma w ofercie, a swiece z Denso to takie nasze polskie Iskry.

Niezle sie usmialem, naprawde. Ciekawe czy slyszal o castrolu i jego roli w zacieraniu i padaniu silnikow toyoty i ilosci nagaru jaki lubi zostawic po sobie :-))
Denso to bardziej takie JAPONSKIE Iskry, ktorye ida na pierwszy montaz do lexusow i toyot wiec smiac mi sie chce jak on wypala o jakis championach :-))

:-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD    :-DD
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl