Aku dobrany jest pewnie na styk, jak wszędzie. A z tego co czytam problem pojawia się po dołożeniu alarmów kamer itp. Czy to blad producenta ze tego nie przewidzial-hm nie wiem.Proste rozwiązanie na prosty problem to zwiekszyc pojemnosc aku przy tej operacji. W przeciwieństwie do wymiany silnika z mokrym paskiem którego pozostałości zostają w oleju i zatykają magistralę (vide Puretech/Stellantis). Z tego powodu odpadl Avenger bo chce w spokoju żyć. Silniki forda z tym samym problemem a do tego niewydolnym chlodzeniem, rozpadająca się skrzynia powershift itp Podobnie widzę oburzenie na brak porządnego wygłuszenia w tak "drogim" aucie. Jeżdżę autami od ponad 30 lat i w żadnym aucie segmentu B też go w nie było. Podobnie jak tylnej lampki w większości z nich. Na jednym z forów ktoś to porównywał do bmw 5 za 5 razy taki hajs. No ludzie ;-). To samo że antykorozja elementow zawieszenia nie istnieje. A w którym z ostatnich kilkunastu lat istnieje? Zawsze mozna widziec szklanke pustą lub pełną ale nigdzie nie ma miodu. Ja te wady poprawię w kilka popołudni. Wadliwego silnika, skrzyni itp. nie jestem w stanie. Dlatego się zdecydowalem, czy slusznie czas pokaże. Jezdzilem sluzbowa corollą gdzies w latach 2009-2012. Auto nudne jak kupa ale nie psulo się tam nic (tyel że była made in japan)