Autor Wątek: Alpine czy Pioneer??? (F)  (Przeczytany 11106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

luc

• Gość
Alpine czy Pioneer??? (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Lipca 2005, 10:56:43 »
W tej cenie lepiej zagra Pioneer dehp5700

luc

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lipca 2005, 13:36:32 »
Jeszcze te dwa modele ciekawie grają w tej cenie co podałes Kenwood KDC 3031 lub 4031

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Lipca 2005, 00:02:12 »
MAm PIoneeria 5700 MP3, nowy model od 4 miesiecy, dobre radio, dobry wzmacniacz ale stanowczo polecam Alpine,   zamierzam sprzedac pionka i kupic Apline,

podstawowy model alpiniy lepiej zagra od wiekszosci  pioneerów

wiec tylko APLINE

Radek

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Lipca 2005, 15:25:38 »
Cytat: luc
W tej cenie lepiej zagra Pioneer dehp5700

Dlaczego uwazasz ze akurat to zagra lepiej. słuchałes kiedy jakies Alpinki.

To juz lepszą jednostka bedzie  JVC niz pionek.

Zresztą po co sie tutaj skupiac na radiem kup to co ci sie najbardziej podoba , wazne zeby ci sie oko cieszyło bo jezeli nie zamierzasz iwestowac w dodatkowy wzmacniacz i bedziesz raczej słuchac mp3 to i tak duzej róznicy nie poczujesz  po prostu bedzie to grac i nic wiecej.

Powiem tak jesli chodzi o odtwarzacz CD to alpinka jest klasą samą w sobie i raczej ciezko bedzie zeby Pionner zagrał od niej lepiej jakikolwiek model wezmiemy pod uwage.

Jak miałbym kupic to Alpine ................................... ewentualnie JVC.

luc

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Lipca 2005, 15:49:26 »
Cytat: Radek
słuchałes kiedy jakies Alpinki.

Słucham alpine cda9815 codziennie w aucie :lol:

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Lipca 2005, 19:30:09 »
Cytat: Paweł G.
MAm PIoneeria 5700 MP3, nowy model od 4 miesiecy, dobre radio, dobry wzmacniacz ale stanowczo polecam Alpine, zamierzam sprzedac pionka i kupic Apline,

podstawowy model alpiniy lepiej zagra od wiekszosci pioneerów

wiec tylko APLINE
jak dla mnie to tylko pionek :D:D

luc

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Lipca 2005, 20:20:19 »
Cytat: Bisua
jak dla mnie to tylko pionek

E no bez przesady.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Lipca 2005, 22:54:48 »
Dyskusja robi sięakademicka, może Yaryś przyzna sięco kupił ??

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Lipca 2005, 00:21:55 »
Zapomniałem dodac ze mialem Alpine 9828, dlatego mialem bo mi ukradli,człowiek bez kasy, wiec kupilem nowego pioneera  , niezły wyglad, lecz z jakoscia dzwieku to juz nie to co Alpina,

teraz najnizszy model Alipny chyba 9843 jest w cenie podobnej co pionek  5700 mp3, wiec za pare złotych jest naprawde dobre radio,
jak podłapie troche kasy to napewno wroce co Alpiny ale cos na poziomie 9812, albo nowy model 9855

Radek

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Lipca 2005, 22:47:22 »
Cytat: luc
Radek napisał/a:
słuchałes kiedy jakies Alpinki.

Słucham alpine cda9815 codziennie w aucie

Prosze tylko nie mów mi ze nie jestes zadowolony i wolałbys zakupic pionka.

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Lipca 2005, 23:37:55 »
postanowione wiec kupie alpinke w kolorach zielonkawych bedzie pasowac pod kolor wyswietlaczy klimy i kompa..niestety zegary sa czerwone eh  :wink: dzieki za rady pozdro

userEU

• Gość
Odp: Alpine czy Pioneer??? (F)
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Maja 2008, 22:44:28 »
Witam ja polecam ALPINE lub CLARION mam pionka 2900mp i gra ale nic więcej, PIONEER jest podobno mistrzem w zniekształcaniu dźwięku im głośniej tym... planuję rozbudować sprzęt o wzmaka carpower ( dobry stosunek cena - jakość) -żałuję, że nie przejrzałem elektrody przed zakupem pionka- i jakąś porządną skrzynkę zasilaną np LANZAREM po więcej info odsyłam na:
www.elektroda.pl
- polecam podpiąć tą stronkę na początku działu car audio jest naprawdę dobra i można się sporo dowiedzieć o nagłośnieniu, Wychodzę z założenia, że jak szukam porad dot usuwania awarii w mojej Camerze lub info na ten temat to zaglądam na TKP, jak szukacie info dotyczącego car audio to zaglądam do znawców i tam też Was odsyłam. Pozdro

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Maja 2008, 00:28:38 »
userUE temat już dawno nie był poruszany ale skoro już coś napisałeś to pozwolę sobie odpisać.
pionek 2900 którego posiadasz to najniższy model pionka z tego co pamiętam wiec rewelacji sie nie spodziewaj najniższe clariony i alpiny dużo lepiej nie zagrają chociaż to prawda że pionki "zmieniają" dźwięk przez cyfrowe "bajery".

Cytuj (zaznaczone)
PIONEER jest podobno mistrzem w zniekształcaniu dźwięku im głośniej tym...
Z tym że to że im głośniej tym bardziej zniekształca sie dźwięk to jest raczej kwestia że końcówka mocy nie wyrabia a nie że konkretnie pioneer zniekształca dźwięk bo obojętnie w jakim radiu jak będzie za duża moc dla danego radia  to końcówka nie będzie wyrabiać i pojawią się zniekształcenia.
A co do elektrody to też mam trochę odmienne zdanie. Można tam znaleźć dużo przydatnych informacji ale bardziej na temat elektroniki, a audio stoi tam głównie na bardzo nisko budżetowym poziomie i uważam że jest wiele lepszych forum nt car audio
pozdro
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2008, 00:36:38 wysłana przez Oko »

Offline wjmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Maja 2008, 17:48:54 »
ja powiem tak mialem na poczatku pioneera 2900 pozniej byl Alpine 9812rb i zaluje ze sprzedalem to radio i kupilem jvc avx1. Dzwiek z alpina jest nieporuwnywalny. Ale nawet jvc to co mam czyli avx1 przy tym podstawowym pionierze to jest niebo a ziemia

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Maja 2008, 18:34:52 »
9812 to moim zdaniem jedno z lepszych radyjek w swojej cenie, naprawdę godne polecenia
pozdro

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl