Autor Wątek: Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022 na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie ...  (Przeczytany 39280 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo X
Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022  na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie i kiepskiego ksero w salonie,i teraz tak sobie myślę czy było to do końca rozważne działanie z mojej strony.Bezpieczniej na pewno byłoby jednak poczekać,jak pojawi się chociaż pierwsza sztuka w salonie,żeby powąchać zapach tej premiery czy ewentualnie zrobić próbną jazdę.Może są tutaj osoby,które również zamówiły tego malucha w ciemno,i w ogóle jakie macie przemyślenia w temacie nowej Toyoty Aygo X  ?
Yaris Cross Hybryda Comfort Tech Style

pireus

• Gość
Nigdy nie zamawiam samochodu, bez jego obejrzenia i jazdy próbnej. Przecież musi on spełniać moje wymagania, a te mogę sprawdzić tylko empirycznie.

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
Trochę próbuje siebie usprawiedliwić tłumacząc to nowymi czasami,gdzie nauka w szkole odbywa się zdalnie,praca w wielu przypadkach odbywa się zdalnie,zakupy również robimy zdalnie,itd.Pomyślałem więc z przymrużeniem oka,że autko też można kupić zdalnie.

Offline ovoc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 HB
Zapłaciłeś czy tylko zamówiłeś i wpłaciłeś zaliczkę? Mnie dealer próbował namówić do wpłaty większej części wartości auta, a dopiero potem mi go sprowadzi. Nie zgodziłem się, wolałem poczekać trochę dłużej aż go dostarczą do salonu.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2022, 17:45:18 wysłana przez ovoc »

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
Zamówiłem i wpłaciłem zaliczkę w wysokości 2 tyś zł.Mam podpisaną umowę na konkretne auto i podany termin odbioru.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Zamówiłem i wpłaciłem zaliczkę w wysokości 2 tyś zł.Mam podpisaną umowę na konkretne auto i podany termin odbioru.
No i czekaj cierpliwie i się nie denerwuj, na pewno nie stracisz przy dzisiejszym tempie inflacji ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ovoc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 HB
No i prawidłowo. Teraz tylko cierpliwości.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
No wiadomo że trzeba cierpliwie czekać,pani z ASO jest przekonana że nie będzie obsuwy z terminem dostawy,trochę ciężko mi w to uwierzyć ale zobaczymy jak to wyjdzie.Teraz tak myślę,ze to autko będzie jednak znacznie mniej zaawansowane (np tylna boczna szybka na skobel) w stosunku do większych i droższych Toyot i dlatego zakłada się,że produkcja Aygo X pójdzie pełną parą bez przestoju choćby na problematyczne dostawy półprzewodników.

Offline Sandokan

• Toyot Leżący
  • *
No wiadomo że trzeba cierpliwie czekać,pani z ASO jest przekonana że nie będzie obsuwy z terminem dostawy,trochę ciężko mi w to uwierzyć ale zobaczymy jak to wyjdzie.Teraz tak myślę,ze to autko będzie jednak znacznie mniej zaawansowane (np tylna boczna szybka na skobel) w stosunku do większych i droższych Toyot i dlatego zakłada się,że produkcja Aygo X pójdzie pełną parą bez przestoju choćby na problematyczne dostawy półprzewodników.

Jak ruszy produkcja Twojego wozu to dostaniesz info i będziesz informowany o kolejnych etapach podróży samochodu dla Ciebie.
P.s
Też czekam ;)

pireus

• Gość
wpłaciłem zaliczkę w wysokości 2 tyś zł
Zaliczka jest zwrotna, jak nie spodoba Ci się samochód to zawsze możesz zrezygnować bez żadnych konsekwencji finansowych.

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
Jak ruszy produkcja Twojego wozu to dostaniesz info i będziesz informowany o kolejnych etapach podróży samochodu dla Ciebie.
P.s
Też czekam
A mógłbyś powiedzieć jaki masz podany termin odbioru ?

Zaliczka jest zwrotna, jak nie spodoba Ci się samochód to zawsze możesz zrezygnować bez żadnych konsekwencji finansowych.
Zapewne masz rację ale nigdy jeszcze nie korzystałem z takiego rozwiązania.

Offline Sandokan

• Toyot Leżący
  • *
A mógłbyś powiedzieć jaki masz podany termin odbioru ?

Po Wielkanocy ma być w kraju-czyli zapewne koniec kwietnia u dilera
Do tej pory zawsze się zgadzało to co gadali :-)

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
Kupować auto w ciemno na podstawie obrazków  czy tam zdjęć i filmików, hehe dobre. Nigdy w życiu bym tak nie zrobił chyba że na handel z
 licytacji.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
To są takie czasy, że zawsze możesz Aygo sprzedać za więcej niż zapłaciłeś - jeśli Ci się autko nie spodoba.
Ja też kupiłem samochód bez jazdy próbnej. Tyle, że obejrzałem dokładnie w salonie. Była wyprzedaż rocznika, kilka sztuk zostało, więc się zdecydowałem trochę w ciemno. Po wpłaceniu zaliczki pojawiły się wątpliwości, czy to dobry wybór itd. Kilka tygodni później auto odebrałem, rok prawie minął i jestem bardzo zadowolony z zakupu.
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2022, 16:31:56 wysłana przez atom »
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *

Kupować auto w ciemno na podstawie obrazków  czy tam zdjęć i filmików, hehe dobre. Nigdy w życiu bym tak nie zrobił chyba że na handel z
 licytacji.
Trochę to tak zabrzmiało,jakby zakup auta na licytacji był bezpieczniejszy czy bardziej wiarygodny niż zakup u
dealera,a ja uważam że jest dokładnie odwrotnie.Zakup na licytacji to jest dopiero prawdziwa ruletka,prawdziwy rollercoaster dla twardzieli,raz to przerobiłem i raczej drugi raz nie spróbuję,chyba że będę miał nadmiar gotówki a casyno w mieście będzie zamknięte.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl