Autor Wątek: Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022 na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie ...  (Przeczytany 39384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo X
Nieprawda,podrożały wszystkie wersje Aygo X równo po dwa tysiące,od najtańszej do najdroższej.Trzeba wejść w zakładkę ceny samochodów bo konfigurator  liczy po starej cenie.
Yaris Cross Hybryda Comfort Tech Style

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: aygo x
Czyżby cena znowu podskoczyła??? Bo wydaje mi się że jest znowu +2000 ;D Ale już powoli tracę rachubę... 3 czy 4 podwyżka wciągu 3 miesięcy....

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
Faktycznie aygo X jest droższa, tym razem o +1k. Od marca już jest +7k, a od początku przedsprzedaży jeżeli nie mylę się +9k.
Generalnie, autko dla kobiety jest super, z przodu dla kierowcy nie różni się od klasy B, a z tyłu wozi się powietrze;)

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
Ja jestem facetem a mimo to sobie je klepnąłem... jak dla mnie nie widzę tu żadnej płciowej preferencji tego samochodu... po prostu ekonomiczne miejskie auto... jakkolwiek przy tej cenie to nieźle płyną. Mam nadzieje że moja cena z umowy obowiązuje... bo tak to się robi raczej zniechęcająco 

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
Wszystko drożeje, auta nowe czy używane nie są wyjątkiem aczkolwiek umów należy dotrzymywać

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
Czy ktoś mógłby się podzielić informacja jak długo czekał na samochód ? Ja zamówiłem aygo x z automatyczna skrzynia w wersji styl na koniec kwietnia z planowana data odbioru koniec lipca, a samochód nawet nie trafił jeszcze do produkcji. Salon twierdzi ze będzie do odbioru jeszcze w sierpniu.
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
@Kruszyn Nie pocieszyłeś mnie, bo ja zamawiałem w połowie maja comforta z cvt... i rzekomo miał być w produkcji w sierpniu i najpewniej też do odbioru... ale coś nie otrzymałem potwierdzenia tej informacji... Tylko u mnie na umowie to maja podany termin końcówka października ;( A Tobie ten lipiec wynika z umowy czy tego co Ci mówili...? A tak z tego co tu się wypowiadali wczesniej zamawiający to wspominali o 3 miesiącach... Ale to było jakiś czas temu... Ostatnio nikt się nie chwalił żadnym konkretem.

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
W umówie mam zapisane lipiec/ sierpień, ustnie mówili o lipcu a teraz ze do końca sierpnia. Nie wiem ile trwa sam proces produkcji i transportu w aygo x. Zamówiłem tez Rav 4 i wiem ze tam od momentu wejścia do produkcji czeka się 2,5 do 3 miesięcy z tym ze rav Ki robią w Japonii, a aygo w Europie

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
W umówie mam zapisane lipiec/ sierpień, ustnie mówili o lipcu a teraz ze do końca sierpnia. Nie wiem ile trwa sam proces produkcji i transportu w aygo x. Zamówiłem tez Rav 4 i wiem ze tam od momentu wejścia do produkcji czeka się 2,5 do 3 miesięcy z tym ze rav Ki robią w Japonii, a aygo w Europie

Tak, zamówiliśmy pod koniec marca wersję Style/manual i odebraliśmy dokładnie po 3 miesiącach pod koniec czerwca (słownie mówili o początku czerwca, a więc ja na te czasy jest w granicach błędu).

Na Rav4 hybrydę czeka się ponad ok. 9 miesięcy, na benzynę ok. 3 mies. Nie ważne jest czy z Japonii, czy z Turcji, czy z Czech, problem w eletr/podzespołach i wiązkach.
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpnia 2022, 13:14:52 wysłana przez doswiadczony »

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
Wiem, że problemy z produkcja są niezależnie od tego gdzie auto jest robione. Chodzi mi o sam czas transportu. Z Japonii płyną statkiem ok miesiąca do Europy i potem do Mszczonowa i dopiero do salonu czyli sam transport trwa do 3 miesięcy w przypadku Rav4. Pytanie jak długo trwa transport Aygo x od momentu zakończenia produkcji.

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
Pytanie jak długo trwa transport Aygo x od momentu zakończenia produkcji.

W naszym przypadku był to tydzień.

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
Dzisiaj rozmawiałem z dilerem i usłyszałem ze są problemy z kolorem który wybrałem i najszybciej w październiku wejdzie do produkcji. Zamówienie 28.04 i planowany odbiór lipiec

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo X
Możesz zdradzić jaki to kolor wydłużył czas oczekiwania na Xa ?
Yaris Cross Hybryda Comfort Tech Style

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
2VK Cardamom Green, niby przez to ze w tym kolorze była wersja limitowana ( ta z pomarańczowymi wstawkami i czarnymi kołami) gdybym dzisiaj zmienił np na czerwony to byłby do odbioru do końca września. A tutaj miesiąc temu gadali ze jak się zamówi w lipcu to odbiór będzie jeszcze w wakacje https://youtu.be/MXzvRuNo1h4. , ja zamówiłem w kwietniu z przewidywanym odbiorem lipiec/sierpień choć ustnie byłem zapewniany o początku lipca. Ze niby to przed sprzedaż, nowy model wiec nie miało być opóźnień. Bez dodatków typu JBL z czym teraz są problemy, nie pomyślałbym ze będzie problem z kolorem lakieru w produkcji. masakra co się dzieje. Toyota mimo podpisanej umowy co najwyżej odda zaliczkę gdy nie ma samochodu na czas albo zupełnie anulują zamówienie, gdy zamawiający rezygnuje to zabierają 2000 zł z zaliczki. Dla mnie to zwyczajne ściemnianie bo teraz ta wersja jest o 8000 zł droższa od ceny w mojej umówie.

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
Pytanie jak długo trwa transport Aygo x od momentu zakończenia produkcji.

W naszym przypadku był to tydzień.

Dzięki za odpowiedz, jesteście zadowoleni z wyboru? Bo ja już się zastanawiam nad zmiana na używanego Yarisa skoro mam tak długo czekać. Stary samochód żony już sprzedałem bo niby na 100% miał być już do odbioru i teraz mam suszenie głowy ze nie ma czym jeździć
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2022, 23:22:21 wysłana przez Kruszyn »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl