Autor Wątek: Instalacja gazowa RAV 4 Hybryda 2016 Warszawa  (Przeczytany 744 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
Instalacja gazowa RAV 4 Hybryda 2016 Warszawa
« dnia: 16 Lutego 2022, 00:11:51 »
Siema,

jestem w trakcie kupna RAV 4 2016 Hybrydka, więc chciałem pomyśleć już o instalacji gazowej. Śmigałem CHRką bez gazu, ale po wypadku (niestety poszła całka) dostałem zastępczą Corolle Hybrydę 1,8 z 2020 z gazem, i spalanie 5-5,5 l gazu po Warszawie mnie pokonało psychicznie i dalej uważam, że to powinno być karalne, tak mało płacić za paliwo :) Więc z automatu nie wyobrażam sobie smigać Ravką bez gazu po tym jak płaciłem od 10 do 15 zł za 100 km do 40 zł. Instalacje w Corolli jest fantastyczna, zrobiłem przez rok 80 tys i śmiga jak zła. Mam kontakt do Firmy która zakładała instalację w Warszawie, Klinika Auto-Gaz przy Wale Miedzeszyńskim. I teraz najważniejsze pytanie, czy to, że Corolla 1,8 chodzi świetnie z automatu przełoży się na to, że Ravka 2,5 w tym samym zakładzie będzie ogarnięta, czy może w Wawie znacie jakiś inny zakład poza Auto Dakar o którym sporo ludzi wspomniało gdzie bez problemu mogę dać samochód. Przy okazji wiem, że przy instalacji z tej firmy bez problemu mogłem robić przegląd auta w Toyocie i przy okazji sprawdzili też instalację gazową. Czy to jest normalny proceder czy potrzeba konkretnej instalacji lub wykonania jej w konkretnym zakładzie, żeby Toyota dała zielone światło i ogarniała wszystko na miejscu ?

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Instalacja gazowa RAV 4 Hybryda 2016 Warszawa
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2022, 10:30:46 »
A ta ravka 2.5l nie ma już czasem dwóch różnych systemów wtryskowych jak nowa? (pośredni i bezpośredni jednocześnie) Bo to robi różnicę jeśli chodzi o instalacje i koszty.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline artur84

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Instalacja gazowa RAV 4 Hybryda 2016 Warszawa
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lutego 2022, 12:25:55 »
W tej RAV 4 (2016 rok) wystarczy zwykła sekwencyjna instalacja gazowa - tradycyjny wtrysk pośredni. Ja swoją zagazowałem w firmie  http://powergas.pl/. Powiem szczerze że nie mam żadnych problemów z gazem a zrobiłem już ponad 30000 km. Napiszę od razu że może właściciel Paweł nie założy tej instalacji od ręki (niestety ma dużo ludzi i trzeba czekać - gaz zakładał u mnie 2 dni) ale warto popytać w tym zakładzie. Rekomendacją może być to że bardzo dużo Toyot HSD ma założoną instalację w tej firmie. Możesz przejrzeć sobie profil na FB tam są przykładowa prace które wykonuje. Dodatkowym plusem jest to że bardzo dużo ludzi przyjeżdża na poprawki lub naprawy niesprawnych instalacji gazowych!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl