Autor Wątek: Czy da się wyłączyć bez kluczykowy dostęp ?  (Przeczytany 22964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czy da się wyłączyć bez kluczykowy dostęp ?
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Marca 2022, 11:43:35 »
Miejsce montażu wybrał monter z oczywistych powodów nie będę pisał gdzie, ale jestem pewien na 100% że nawet gdybyś znał dokładną lokalizacje miał byś ogromny problem żeby się tam dostać i zauważyć że coś było modyfikowane. Jak z nim gadałem to mówił mi tez o partackiej robocie w ASO podobno jednemu klijentowi zamontowali takie cudo koło skrzynki z bezpiecznikami na wiszących kablach

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Marca 2022, 11:50:31 »
Miejsce montażu wybrał monter z oczywistych powodów nie będę pisał gdzie, ale jestem pewien na 100% że nawet gdybyś znał dokładną lokalizacje miał byś ogromny problem żeby się tam dostać i zauważyć że coś było modyfikowane. Jak z nim gadałem to mówił mi tez o partackiej robocie w ASO podobno jednemu klijentowi zamontowali takie cudo koło skrzynki z bezpiecznikami na wiszących kablach

skoro urządzenie ma bluetooth to idzie namierzyć jego źródło

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Marca 2022, 10:37:33 »
Też o to pytałem, ale nadajnik propaguje sygnał nierównomierny co chwilę z inną siłą więc jego namierzenie staje się właściwie niemożliwe. Z jakiegoś powodu ubezpieczalnie uznają to jako zabezpieczenie klasy premium i oferują na tej podstawie zniżki na AC.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Marca 2022, 16:34:39 »
Też o to pytałem, ale nadajnik propaguje sygnał nierównomierny co chwilę z inną siłą więc jego namierzenie staje się właściwie niemożliwe. Z jakiegoś powodu ubezpieczalnie uznają to jako zabezpieczenie klasy premium i oferują na tej podstawie zniżki na AC.

możesz sprawdzić aplikacją na android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.macdom.ble.blescanner&hl=pl&gl=US

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 08 Marca 2022, 12:26:22 »
No skacze odległość od 0,2 do 5m wiec namierzenie tą aplikacją jest nie możliwe 

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 08 Marca 2022, 16:24:08 »

Nawet jak jesteś daleko to też skacze na 0,2m? Wtedy zrobione jak należy.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 31 Marca 2022, 19:49:46 »

jak weryfikacja bo ciekaw jestem. Teoretycznie im bliżej jesteś tym mniejsze wartości odległości będziesz co jakiś czas widział. Jeżeli w każdym miejscu auta wartości oscylują w tym samym przedziale to urządzenie jest nienamierzalne.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #37 dnia: 09 Sierpnia 2022, 14:57:27 »
Zerknijcie na ostatnie posty na forum Rav4 o warszawskich kradzieżach. Także samochód można zostawiać otwarty.... będzie mniej szkód.

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #38 dnia: 17 Sierpnia 2022, 22:23:38 »
Naciśnij przycisk zamknij (zamknięta kłódeczka) i trzymając wciśnięty naciskasz dwa razy otwórz (otwarta kłódeczka). To wyłączy możliwość kradzieży na walizkę.

Dla własnej wygody z powrotem włączyłem dostęp bezkluczykowy, ale zamykam metodą ja wyżej. Da się to zrobić jedną ręką.

Czyli, jest bezpiecznie. A w środku i tak miga sobie system antykradzieżowy o dźwięcznej nazwie BLE.
LChmiel

Offline majkers

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Listopada 2023, 11:44:03 »
A ja zadam pytanie z innej beczki. Jak już padnie ten aku i chcemy go podładować a nie tylko odaplić boosterem i liczyć, że się sam nałąduje z trkcyjnego, to jaki polecacie prostownik/ładowarkę? Jeden kolega polecił CTEKa (https://sklep.ctek24.pl/mxs5-p-1.html). Warto? Może coś innego? Pzdr

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Listopada 2023, 12:54:16 »
NOCO 5 - bardzo podobny parametrami do CTEK MSX 5

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Listopada 2023, 13:49:47 »
NOCO 5 - bardzo podobny parametrami do CTEK MSX 5
Też polecam NOCO 5.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline majkers

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Listopada 2023, 14:02:29 »
Ale chyba odrobinę droższy a wg testu mrAkumulator na yt niewiele się różnią..... I mam trochę pytanie laika....skoro akumulator jest 45 Ah to czy prąd ładowania czy z NOCO czy Cteka 5A nie będzie za wysoki? Nie powinno być 4,5A?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Listopada 2023, 15:04:03 »
4,5 czy 5 to niewielka różnica, większa będzie jeśli kupić wersję 8 lub 10 A

Offline krzynioo

• Początkujący
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Stycznia 2024, 16:27:32 »
Czy ktoś wie jak włączyć dostęp bezkluczykowy w toyota yaris 2015r, w ciągu dnia ta funkcja nagle przestała działać. Auto nie rozpoznaje kluczyka gdy się zbliżam, wcześniej zapalała się lampka w kabinie przy podchodzeniu do samochodu i udawało się otworzyć drzwi/bagażnik łapiąc tylko za klamkę. Teraz ta funkcja nagle przestała działać. Można za to normalnie otworzyć i zamknąć auto przyciskami na pilocie. Nie można także odpalić normalnie samochodu, gdy jestem w środku i wciskam pedał hamulca nie zapala się zielona lampka która oznacza, że kluczyk został rozpoznany. Można jedynie odpalić auto dotykając kluczykiem przycisku start/stop ale wtedy cały czas miga pomarańczowa  lampka i przez chwilę auto piszczy. Baterie w pilocie wymienione na nowe nic to nie pomogło przetestowane tak samo na drugim pilocie który także był sprawny i auto tak samo się zachowuje. Czy ktoś miał podobny problem? Może to problem z anteną w samochodzie? Tylko nigdzie nie mogę znaleźć gdzie jest umiejscowiona żeby sprawdzić ewentualne połączenie wtyczki. Proszę o pomoc.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl