Autor Wątek: Co znajduje się w bagażniku na wyposażeniu rav4 executive z panorama model 2022  (Przeczytany 28395 razy)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Pytanie do posiadaczy rav4 model 2022 z dachem panoramicznym. Co znajduje się w bagażniku oprócz zestawu naprawczego? Zastanawiam się nad zamówieniem z.allego kola dojazdowego 18 cali. Widzę że tam są całe zestawy łącznie z lewarkiem itp. Stąd też moje pytanie dla posiadaczy rav4 executive z panorama model 2022r 
Co u  WAS znajduje się pod podłoga bagaznika?? Dziękuję za informację lub zdjęcia

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Ja zamówiłem taką I czekam do maja/czerwca. Według specyfikacji jest zestaw naprawczy. Możesz napisać do TMP albo do dealera to jakaś informację powinieneś otrzymać.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline damianrulka

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Wg cennika 2022, w executive w standardzie masz zestaw naprawczy lub koło dojazdowe (pewnie do wyboru). Jest gwiazdka, że jak wybierzesz panoramę to nie możesz wziąć koła.
Gdzieś kiedyś temat zgłębiałem i podobno chodzi, nie o brak miejsca z powodu dachu, a o masę i normy emisji.
W ciągu ok tygodnia mam do odbioru my22 z panoramą i kołem zapasowym to dam znać jak to wyglada (koło zapasowe dogadałem sobie jako dodatek podczas składania zamówienia).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Jak jest zestaw naprawczy, to lewarka i klucza nie ma.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Przy zakupie dealer powiedział że jak mam panoramę nie ma możliwości kola dojazdowego. Tylko właśnie pytanie  czy jak jest zestaw naprawczy to będzie chociaż lewarek i klucz. Pytam gdyż chce zamówić na allegro kolo kojazdowe 18 cali i tam są też całe zestawy,  jak będzie na wyposażeniu ravki lewarek i klucz wtedy zamówiłbym tylko kolo. Jak ktoś odbierze proszę  o informację lub fotkę

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection

W ciągu ok tygodnia mam do odbioru my22 z panoramą i kołem zapasowym to dam znać jak to wyglada (koło zapasowe dogadałem sobie jako dodatek podczas składania zamówienia).

ale..dogadales sie z TMP mimo tego, ze w 'papierach' jest zakaz wożenia z powodu emisji ? bo to teraz troche dziwne co tu piszesz...

fakt,ze większośc tu z nas wozi 'zapasówke' .. ja tez, mimo, ze mam Skyview ..

Offline damianrulka

• Toyot Leżący
  • *
Podczas składania zamówienia powiedziałem, że chcę koło zapasowe i czemu nie mogę go wyklikać w konfiguratorze. Powiedzieli, że będzie koło i mam się nie przejmować. W zamówieniu pojawił się dodatek „koło zapasowe” wiec pewnie idzie „jako akcesorium” (dopłata chyba 600 zł). Auto zamawiałem jak jeszcze nie było ogłoszonego my22 (wiec nie było w ogóle możliwości na koło zapasowe w executive, oficjalnie). Później zrobiłem aneks z my21 na my22.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Mnie ciekawi, co tam jest napchane oprócz organizera z plastiku, że nie można włożyć dojazdówki. Jeżeli tylko coś wrzucone luzem, a nie przykręcone, to zamienię na dojazdówkę. Jeżeli chodzi tylko o różnicę w wadze, to kupię sobie koło, podnośnik i klucz. Widziałem na filmie z USA, że wkładali pełnowymiarowe koło, ale potem nie można już opuścić podłogi bagażnika.

Offline damianrulka

• Toyot Leżący
  • *
Mnie ciekawi, co tam jest napchane oprócz organizera z plastiku, że nie można włożyć dojazdówki.

Zakładam, że nic tam nie ma napchane. Pewnie chodzi o pomiary emisji i kombinacja dach, który trochę waży, z kołem zapasowym/dojazdowym, nie mieści się w widełkach. UE jest bardzo czuła na takie rzeczy :D

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
Jeżeli tak jest, na pewno upcham tam koło i to raczej pełnowymiarowe na stalowej feldze. Podłogi raczej obniżać nie będę. Ten bagażnik i tak jest duży.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
przypomnieliście mi tym wątkiem, że miałem kupić dojazdówkę. Mam JBL black, więc oryginalne koła 225/55r19

które lepiej wziąć?
https://www.dojazdowe.pl/pl/p/Kolo-dojazdowe-R17-zestaw-Toyota-Rav-4-2018-obecnie/2332
czy:
https://www.dojazdowe.pl/pl/p/Kolo-dojazdowe-R18-zestaw-Toyota-Rav-4-2018-obecnie/2352

z kalkulatora mi wychodzi, że to drugie będzie miało ciut mniejszą średnicę... ma to w ogóle znaczenie, czy po prostu brać najtańsze? a może w ogóle kupić 16"?

i jeszcze jedno - rozumiem, że muszę do dojazdówki kupić osobny zestaw śrub - mam rację?
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2022, 20:04:59 wysłana przez firek »

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
Dojazdowka jak sama wskazuje jest tylko na dojazd do serwisu. Średnica nie ma więc znaczenia ale 16 możesz nie założyć ze wzgl. na hamulce.

Offline Zbychu 15

• Prawie Toyot
  • Samochód:: TOYOT RAV4
Ja swoją odebrałem w piątek. Dojazdówka w @022 to standard - sami w salonie byli zdziwieni Sprawdzali I tak jest w specyfikacji
Zwróćcie uwagę jak dokupujecie koła zimowe bo mocują je na nakrętki 19 a letnie są na klucz 21.W zestawie do odkręcania kół jest klucz 21. Też o tym nie wiedzieli. Ja dokupiłem nakrętki za 44PLN. na allegro.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
Ja swoją odebrałem w piątek. Dojazdówka w @022 to standard - sami w salonie byli zdziwieni
Executive?

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
to w jakiejś wersji jest dojazdówka?
Wiecie jak jest w Selection?
Wiem, że panorama coś wyklucza ale JBL już chyba nie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl